Bloc de receptes i cuina

Crema de pèsols

SHARE
, / 5311 6

Els pèsols són els caramels de la primavera, no trobeu? Parlem de pèsols tendres, els que estan al seu punt! Els petitons que són dolcencs i que els podríem arribar a menjar crus o cuinats en coccions curtes i delicades. Quan ja són grans i si els conservem massa temps necessiten coccions més llargues, però poden arribar a perdre el toc dolcenc tornant-se durs i farinosos. Per tant… gaudim ara dels pèsols que estan fantàstics!!!

Fa unes setmanes vaig trobar una recepta a la revista CUINA on Carme Ruscalleda (la Rusqui pels de casa) ens proposava de fer uns gotets de crema de pèsols. Em vaig quedar amb ganes de fer-la en aquell moment però per fi m’hi he pogut dedicar una estona a desgranar pèsols i fer-la!

CREMA DE PÈSOLS

INGREDIENTS:

  • 10 g d’oli d’oliva verge extra
  • 50 g de cansalada ibèrica, tallada a dauets
  • 50 g de poma, pelada i tallada a dauets
  • 15 g d’api, tallat a dauets
  • 50 g de patata, pelada i tallada a daus regulars d’uns 2 cm
  • 1 l d’aigua mineral
  • 200 g de pèsols desgranats
  • 4 fulles de menta (jo amb dues grans ja he fet…)
  • 10 fulles de julivert
  • 10 fulletes de marduix (jo no en tenia :P)
  • Pebre blanc
  • Sal
  • Els entrebancs que hi vulguem afegir: dauets de cansalada, pèsols petitons saltats, palet d’ametlla torrada, …

ELABORACIÓ:

  1. En una olleta, amb l’oli d’oliva mesurat, sofregim la cansalada fins a enrossir-la.
  2. Afegim al sofregit els daus de poma, els d’api i les herbes ben picades, i ho deixem sofregir 2 minuts més. Salpebrem amb prudència.
  3. Tirem a l’olla els daus de patata i l’aigua calenta, deixem que arrenqui el bull i ho fem coure a foc mitjà 12 minuts.
  4. Incorporem a l’olla els pèsols i continuem la cocció 5 minuts més. Ho triturem, tastem el punt de sal (rectifiquem si cal) i ho passem pel colador xinès. La crema ja està!
  5. Nosaltres hi hem afegit entrebancs de dauets de cansalada; i dels pèsols que he desgranat n’he reservat els més petitons per saltar-los a l’ultim moment amb la cansalada. No cal coure’ls tan sols que guanyin temperatura. Els afegirem a l’últim moment quan ja tinguem la crema servida en gots o plats.
És una crema ideal per ser servida amb gotets com a entrant o aperitiu, tant tèbia com freda. La menta li dóna un toc molt refrescant i la cansalada ibèrica li confereix una aroma que t’empeny a llençar-t’hi de cap (no literalment… eh??) 😉 ! Bon profit i gràcies pel vostre comentari! 🙂

Font: Revista CUINA núm. 130

6 Comments

  • marina ha dit:

    Boníssima Nuni!! Jo vull caramels d’aquests cada dia! Bona recepta, la ruski és fantàstica amb aquests invents de temporada. Petons

    • nuni ha dit:

      Hola guapíssima!
      Els pèsols frescos estan fantàstics! I les combinacions de la Rusqui són garantia d’èxit!
      Molts petons Marina!

  • COURE COULANTS ha dit:

    Ummmm, m’encanten els pèsols i aquesta recepta t’ha quedat genial. Em puc passar a tastar-los o ja heu acabat amb ells? Petonets

    • nuni ha dit:

      Hola Laura! 😀
      Llàstima!! Ja ens hem acabat tota la crema!! 😉
      Era boníssima! 😛 I la menta li donava un toc taaaant fresc! La Rusqui és una crack!
      Molts petons!!!! 🙂

  • Eva ha dit:

    Les receptes de la Ruscalleda (a casa nostra Rusca, jiji) mai fallen! que bona ha d’estar aquesta crema!!! Lo més entretingut és pelar-los, no?
    Petunets,
    Eva.

    • nuni ha dit:

      Hola Eva!
      Ja tens raó ja! La Rusqui (Rusca ;)) No falla mai!!
      Sóc fan de les seves receptes! I desgranar pèsols és molt entretingut però com que ho pots fer mentre mires la tele, o escoltes la ràdio, o escoltes música, … passa la mar de ràpid! 😉
      Molts petons!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN