Bloc de receptes i cuina

Bunyols de carxofa

SHARE
, / 4626 14

La carxofa és la flor de la carxofera i a la primavera està en el seu moment òptim! Té un munt de propietats beneficioses per la salut i se li atribueixen propietats antiinflamatòries, diürètiques, digestives i afrodisíaques ;).

A l’hora d’escollir-les triarem les més grosses i pesants, compactes i ben formades, i de color verd clar. Si en estrényer-la sentim un cruixit senyal de que encara és fresca!

Fa unes setmanes ja us parlàvem d’aquesta flor fantàstica, que tant de joc ens dóna a la cuina, al post de la trobada blocaire al Prat on ens van donar a conèixer la Carxofa del Prat. Allà us vem comentar que ens havíen fet diverses preparacions per donar-nos-la a conèixer i una de les que més em va agradar van ser els bunyols de carxofa. Vaig demanar a la cuinera que ens l’havia preparat, la Susana Aragón del restaurant Ona Nuit, si ens en podria facilitar la recepta i fa unes setmanes me la van enviar per mail (moltíssimes gràcies Susana i Òscar!!!!).

Aprofitant la tranquil·litat del pont i afanyant-nos perquè la temporada de la carxofa ja s’acaba… 🙁 vem preparar aquests fantàstics bunyols! 🙂

BUNYOLS DE CARXOFA

INGREDIENTS (per unes 8 persones):

  • 250 g d’aigua tèbia
  • 50 g de mantega
  • 5 g de sucre
  • 5 g de llevat
  • 170 g de farina
  • 4 ous grans
  • 200 g de carxofa neta i cuita (“potxada”) (unes 4 carxofes grans en cru)
  • Oli d’oliva verge extra per fregir
  • Sal i pebre

ELABORACIÓ:

  1. Netegem i pelem les carxofes, rebutjant les fulles exteriors i quedant-nos amb els cors que posarem en remull amb aigua i julivert per tal de que no se’ns oxidin.
  2. Laminem els cors de les carxofes i els posem a coure a foc mitjà amb un bon raig d’oli. Salpebrem. Les reservem un cop cuites (“potxades”).
  3. Barregem tots els ingredients menys la carxofa (a la termomix o amb la batedora) fins a obtenir una massa homogènia.
  4. Afegir les carxofes cuites a la mescla i trinxem lleugerament (a nosaltres ens agrada trobar-hi entrebancs de carxofa. Si voleu una textura completament fina tritureu-la de tot).
  5. Posem una paella (o cassó) al foc amb oli abundant i fregim a foc mitjà-alt els bunyols afegint cullerades de massa separadament.
  6. Un cop fregits els reservem sobre de paper absorbent (paper de cuina) per tal d’extreure l’accés d’oli.
  7. Els servim calents i a gaudir! 😀
Aprofitem per cuinar i menjar carxofes que ens queden quatre dies abans no s’acabin! Salut! 😉
Fonts consultades: Sabor… revista exclusiva de Caprabo.

14 Comments

  • Bet ha dit:

    Com m’agraden les carxofes!! són boníssimes fetes de totes les maneres, i tan sanes! Va, jo també aprofitaré per tornar-ne a fer abans no s’acabi la temporada, que aquests bunyols m’han temptat molt, han de ser boníssims!! petonets 🙂

    • nuni ha dit:

      Hola Bet! 😀
      Estaven molt bons Bet! Val la pena aprofitar els quatre dies que ens queden de temporada de Carxofa!
      Molts petons!!!!! :****

  • Ostres, aquests a casa no durarien ni 5 minuts!! quina pinta!
    Petons
    Sandra

    • nuni ha dit:

      Hola Sandra!
      A casa fins i tot els nens se’ls van menjar a corre cuita (tot i les reticències inicials…)!! 😉
      Molts petons!!!

  • gemma ha dit:

    Ostres, ja fa un temps, des de que he iniciat un bloc, que vaig veure el vostre i ja em vaig fer seguidora, encara no havia provat de fer cap recepta, però aquesta no me la perdre! tenen una pinta boníssima els bunyols, i a mi les carxofes m’encanten! gràcies!

    • nuni ha dit:

      Hola Gemma!
      Acabo de visitar el teu bloc! Ets una artista decorant galetes!!!! Quina traça que tens! Ara l’afegeixo al feed! 😉
      Doncs si t’agraden les carxofes aquests bunyols t’encantaran!

      Petons!!! 🙂

  • Lídia ha dit:

    wuaaaauu! segur que eren boníssims perquè a mi la carxofa m’agrada molt!
    petonets

  • Dolça/Glòria ha dit:

    que bons, acompanyant un tall a la planxa!!!!
    PTNTS
    Dolça

    • nuni ha dit:

      Hola Dolça!!!!
      Gran idea! Acompanyant el tall també quedarien la mar de bé!
      Nosaltres els vem fer per picar abans de dinar.

      Molts petons!! 😉

  • Mº Dolors ha dit:

    Fan una bona cara que no pots pensar de fer-les. a mes de bones son molt bones per la salud.

    • nuni ha dit:

      Hola Ma. Dolors!
      L’aspecte que tenen els bunyols i el seu gust no van de la mà… són molt més bons! Jajaja!
      I tens tota la raó del món, les carxofes tenen un munt de beneficis per a la salut! Moltes gràcies pel teu comentari!
      Petons! 😉

  • Lourdes ha dit:

    Salivera tipus Homer Simpson quan he vist la foto i he llegit la recepta… Uuuhhhmmm, carxofa…!!!

    • nuni ha dit:

      Hola Lulu!
      Llàstima que ja hagi passat el temps de les carxofes (bé, encara se’n poden trobar… però no són el mateix!). Els bunyols aquests són espectaculars! Ja ho veuràs! 😉

      Petons!!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN