Bloc de receptes i cuina

Pollastre a la catalana

SHARE
, / 10283 9

Continuem amb el dinar de celebració de l’aniversari de l’Alba! ^^

Després d’un primer plat a base de tastets de peix (pastís de salmó i ricotta, llagostins cuits, cloïsses a la marinera, i sonsos a l’andalusa), per contrastar vem pensar de fer un segon plat de carn: Pollastre a la catalana.

La recepta és del llibre “La comida de la Familia” de Ferran Adrià que em van regalar la Lourdes i el Lluís (els nostres cosins) aquest Nadal (gràcies guapos!). El llibre és molt recomanable. Al contrari del que puguem pensar al imaginar un llibre amb receptes d’en Ferran Adrià, la cuina que ens explica en aquest llibre és completament accessible,  casolana i senzilla!

El llibre reuneix 31 menús equilibrats i saborosos, amb ingredients frescos, que elaboraven als “àpats de família” del Bulli. És a dir el que menjaven diàriament la brigada de 75 treballadors del restaurant.

A part al llibre també hi podrem trobar:

  • Pautes sobre com escollir els productes
  • Què hem de tenir al rebost
  • Com elaborar brous i salses, i conservar-los perquè ens serveixin de bases per a altres preparacions posteriors
  • Quines quantitats són necessàries per a cada recepta en funció del nombre de comensals (això ho he trobat molt pràctic!!)
  • Com organitzar l’elaboració del menú de tres plats
  • I el pas a pas visual de cada recepta

És una molt bona guia de receptes amb indicacions pas a pas! Anem a la recepta!

POLLASTRE A LA CATALANA
recepta adaptada de la “Muslos de Pavo a la catalana” del llibre

Ingredients (per a 6 persones):

  • 12 cuixes de pollastre (o un pollastre gran a octaus)
  • 250 g de tomàquet natural
  • 250 ml de vi ranci (o xerès sec)
  • 90 g de panses
  • 120 g de prunes sense pinyol
  • 4 cullerades soperes d’oli d’oliva 0,4º
  • 600 g de ceba de Figueres
  • 3 cullerades de pinyons
  • Sal i pebre negre
  • 500 ml d’aigua
  • D’acompanyament vem fer uns dauets de patates fregides
Elaboració:
  1. Posem a hidratar les panses i les prunes en un bol amb el vi ranci (o xerès sec) durant 12 hores (jo ho vaig fer la nit abans).
  2. Passades les 12 hores… escorrem les panses i les prunes del vi ranci i ho guardem tot per separat. Pelem i tallem la ceba en juliana.
  3. Netegem les cuixes i les salpebrem. Les coem a la cassola amb l’oli fins enrossir-les per tots els cantons.
  4. Quan les cuixes estan ben daurades afegim la ceba tallada en juliana i la deixem coure.
  5. Un cop caramelitzada la ceba afegim el vi ranci o xerès que haviem reservat i el deixem caramelitzar.
  6. Afegim el tomàquet natural ratllat i continuem amb la cocció fins que tot estigui ben caramelitzat. Mullem amb l’aigua i ho deixem coure 20 minuts a foc lent.
  7. Afegim les panses i prunes i ho deixem guisant durant 45 minuts, fins que el pollastre estigui ben tendre.
  8. Saltegem els pinyons amb una mica d’oli procurant que quedin ben daurats.
  9. En el moment de servir emplatem les cuixes, salsagem i repartim els pinyons per sobre.
  10. Per acompanyar nosaltres vem posar-hi uns dauets de patates fregides amb all i llorer. Ah! I un consell… no us descuideu una bona panera de bon pa per sucar la salseta que està boníssima!

Aquesta és d’aquelles receptes, com la majoria de rostits, que guanya d’un dia per l’altre! A nosaltres ens en van sobrar unes quantes de cuixes, que vem guardar a la nevera amb un tupper i l’edemà encara estaven més gustoses!

La propera entrada serà la del postre, també del llibre d’en Ferran Adrià: Escuma de iogurt amb maduixes! 😉

9 Comments

  • ramon martinez ha dit:

    i si hi afegeixes un parell de branquetes de farigola al rostit quan cou… mmmmmh! espectacular tambe!!!!

  • MaryLou ha dit:

    Un pollastre molt bo! el que hem menjat sempre per nadal!!!!
    Petonets

  • La foto fa venir una ganaaaaaa!!!
    El llibre està molt bé, en Jordi se’l va comprar i hi ha un munt de menús senzills, econòmics i molt bons, com aquest pollastre a la catalana!
    Petonets

    • nuni ha dit:

      Hola Alba!
      La veritat és que el llibre ens va agradar i sorprendre! Com dius les receptes són senzilles i econòmiques i pots trobar receptes per fer al dia a dia i alguna de més especial per quan l’ocasió s’ho mereix!
      Molts petons!

  • Bet ha dit:

    Quin pollastre més bo!! m’encanta fet així, però no l’he fet mai… Tot i que amb aquesta recepta m’heu convençut! Ha d’estar molt bé aquest llibre, i això que dius de les quantitats… també! 🙂

    • nuni ha dit:

      Hola Bet!
      Doncs ja veuràs que la recepta és fàcil i el resultat boníssim! És tot un clàssic de la cuina catalana! ^^
      Molts petons!! 😀

  • […] els propers post us posaré les receptes del Pastís de salmó i ricotta, del Pollastre a la catalana, de l’Escuma de iogurt amb maduixes i per acabar la recepta del Pastís d’aniversari de […]

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN