Bloc de receptes i cuina

Pastís de salmó i ricotta

SHARE
, / 4908 17

Com us explicava a l’entrada anterior, per celebrar el 13è aniversari de l’Alba vem fer un dinar amb els avis a casa nostre abans de la festa amb la família.

L’Alba com a bona siberita li encanta el salmó fumat i com que el dinar era per celebrar el seu aniversari vaig intentar triar plats que a ella li agradessin especialment. Un dels plats del menú va ser el Pastís de salmó i ricotta que ens va preparar l’Antonella de la Pasta per als catalans. Ens va agradar tant que li vaig demanar la recepta per poder-lo preparar per aquesta ocasió. La recepta és del llibre italià de receptes de la Termomix, però es pot adaptar perfectament si no en disposem (com és el meu cas 🙁 )

Anem a la recepta? Som-hi!

PASTÍS DE SALMÓ I RICOTTA

Ingredients (per a unes 6 persones):

  • 10 g. de fulles de gelatina neutre
  • 50 g. de parmesà ratllat
  • 100 g. de nata de cuina
  • 400 g. de ricotta
  • 400 g. de salmó.
  • Barreja d’enciams, tomàquets xerry i anous per acompanyar el pastís (oli, sal i vinagre per amanir).

Elaboració:

  1. Posem els fulls de gelatina neutre en remull en aigua freda uns 10 minuts.
  2. En una olla barregem la nata amb el parmesà i ho deixem coure a foc lent uns 5 minuts. Incorporem les fulles de gelatina ben escorregudes remenant per tal de incorporar-les bé a la mescla. Deixem que es refredi una estona.
  3. Agafem un bol (o un motlle de qualsevol altra forma) i el folrem abans amb film transparent i després amb les llenques de salmó.
  4. Afegim la ricotta a la barreja de nata i ho triturem amb el minipimer.
  5. Aboquem la meitat de la barreja al motlle, voltejant el bol per tal de que la mescla cobreixi totes les parets.
  6. Afegim la resta de salmó a la barreja restant, tornem a passar el minipimer i la aboquem al motlle.
  7. Tapem amb llenques de salmó i film transparent i cap a la nevera un mínim de tres hores. Nosaltres el vem preparar la nit abans pel dinar de l’endemà, així ens assegurem que la gelatina ha quallat perfectament.
  8. Per acompanyar el pastís nosaltres vem servir un bouquet d’enciams amb xerrys i anous.
Moltes gràcies Anto per la recepta! La veritat és que queda un pastís molt bonic i va agradar molt! 😉

 

Si a vosaltres, com a l’Alba, us agrada molt el salmó fumat, us deixem altres receptes amb salmó fumat que tenim a Cuinetes! 😉

 

17 Comments

  • Anna ha dit:

    Que bó que ha d’estar aquest pastisset! Salmó en llesques per fora i a dins la mousse amb barreja de ricotta i salmó, amb el que m’agrada! I la veritat es que queda molt maco presentat.

    Petons

    • nuni ha dit:

      Hola Anna!
      Si t’agrada la ricotta i el salmó ja ho tens tot guanyat!! El trobaràs boníssim!! 😀 A mi també m’agrada molt la combinació! 😉
      Moltes gràcies!! Petons!!

  • Marina ha dit:

    Nuni, a mi també m’ha agradat molt aquesta recepta! Dóna les felicitacions a l’Anto, per la seva creativitat. I a tu per compartir-la! Petons

    • nuni ha dit:

      Hola Marina!!
      Que bé que t’hagi agradat! 😀
      L’Anto té molta traça i tot i que la recepta és del llibre de la Termomix italià l’he pogut fer sense problemes sense!
      Molts petons guapíssima! Ens veiem divendres oi? 😉

  • starbase ha dit:

    Uau, quin pastís tan bó! M’encanta la combinació i queda d’alló més vistosa. Crec que la faré servir en alguna ocasió perque em transmet molta alegria imaginar-lo a la meva taula en un dia de festa 🙂

  • M’agrada molt Nuni!! me l’apunto per quan tinguem una celebració.
    No té mal gust L’Alba, eh? clar, deu ser pel nom tan maco que li vau triar ;P

    • nuni ha dit:

      Hola Alba!!
      Està clar que algú amb un nom tant maco tindria bon gust per la cuina! Jajaja!!
      Saps? Quan pensàvem noms pels nostres fills un dels requisits era que no en coneguéssim cap que ens caigués malament! I totes les Albes que conec són persones maquíssimes! 😉
      Una abraçada!

  • Emma ha dit:

    Nenaaaa!! l’he fet aquest cap de setmana i encara ens llepem els dits, com lo de ricotta feia “extranger” ho he canviat pel mató i el que ha sobrat l’he portat a la feina, la Lourdes la vist però no l’ha tastat jaja!! i he hagut de passar el link del teu post a mig departament.

    petons

    Emma

    • nuni ha dit:

      Hola Emma!!!
      Així m’agrada! Promocionant els productes nacionals! Jajaja!
      Me n’alegro molt que t’hagi agradat! I moltes gràcies per promocionar el bloc passant el link a mig departament! 😉
      Com és que no l’ha tastat la Lourdes?? N’hi hauré de fer un dia doncs! 😛
      Molts petons Emma!!!

  • […] Navegació per les entrades ← Anteriors Següents → […]

  • […] per les entrades ← Anteriors Següents […]

  • surfzone ha dit:

    Jo m’animo a fer-lo en versió miniatura, com si fossin bombons, en una glaçonera. Ja publicaré els resultats 🙂

  • nuni ha dit:

    Amb aquesta recepta participo al Concurs Monsalmó 🙂

  • MONTSE CLAR ha dit:

    HOLA, M’AGRADA MOLT LA PROPOSTA DEL PASTIS DE SALMÓ, ÉS ORIGINAL I NO PORTA PA !! M’AGRADARIA SI EM POGUESSIS FACILITAR L’ADAPTACIO PER FER-LA AMB LA THERMOMIX PERQUE LA HE BUSCAT PERÒ NO LA TROBO.,
    MOLTES GRÀCIES.

    MONTSE

    • nuni ha dit:

      Hola Montse!
      Me n’alegro molt que t’agradi la recepta! 🙂
      Em sap greu però amb el tema thermomix no et puc ajudar perquè no en tinc… 🙁
      Però no és complicada de fer! 😉 Ja veuràs que et quedarà molt bé! És una bona recepta per aquests dies de calor!
      Una abraçada!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN