Bloc de receptes i cuina

Mousse de maduixes i llimona (dinant a Cal Ganyet i l’Anto)

SHARE
, / 3310 9

Aquest dissabte passat vem anar a dinar a casa de l’Antonella i en Josep Mª. L’Antonella és Napolitana d’orígen i te un bloc fantàstic de cuina que es diu La pasta per als catalans. En ell ens explica com preparar les autèntiques receptes de pasta italianes i ens aclareix molts falsos mites. Feu una ullada al seu bloc i deixeu-vos temptar per les seves receptes! Com us podeu imaginar el dinar prometia!! Allà hi vem conèixer en Xavi i l’Anna amb qui també vem compartir àpat i sobretaula fins ben entrada la tarda! Bona companyia!

L’Anto ens va preparar uns entrants boníssims a base de peix: Pastís fred de salmó i ricotta, peixets fregits, torradetes amb anxoves i vieires gratinades. Tot boníssim! Haig de fer el pastís de salmó que ens va encantar i queda estèticament maquíssim!

De segon ens va fer spaghettini allo scoglio. Us en poso una fotografia per que us en pogueu fer una idea de lo bo que estava! Per si en voleu la recepta la podeu trobar en aquest link del bloc de La pasta per als catalans.

Nosaltres vem portar el postre: Mousse de maduixes i llimona! Ara ja trobem maduixots a tot arreu i vaig pensar que unes postres fresques anirien bé després de l’àpat!

La recepta és adaptada del llibre “La cuina et dóna joc” de la Mireia Carbó.

MOUSSE DE MADUIXES I LLIMONA

Ingredients:

  • 370 g de llet condensada
  • 2 llimones
  • 500 g de maduixes
  • 1/2 l de nata líquida per muntar (35% de matèria grassa)
Elaboració:
  1. Netegem les maduixes i les triturem amb l’ajut de la batedora elèctrica fins que aconseguim un puré fi.
  2. Espremem el suc de les dues llimones.
  3. Disposem la llet condensada dins un bol i la barregem, amb l’ajut d’un batedor de mà, amb el puré de maduixes i el suc de llimona.
  4. En un altre bol i amb l’ajut de la batedora elèctrica de varetes, muntem la nata, que ha d’estar com més freda millor, perquè així es munta millor. No cal que estigui molt muntada però ha de tenir cos.
  5. Amb l’ajut d’una espàtula, incorporem amb cura la nata a la barreja de la llet condensada, fins que quedi una barreja homogènia.
  6. Omplim les copes o uns gots petits amb la mousse i deixem-ho refredar durant unes hores a la nevera.
Suggeriments de la Mireia Carbó:
  • Si no ens agraden les maduixes, podem fer una mousse només de llimona afegint el suc de 2 llimones més en el lloc de les maduixes: és a dir, 4 llimones en total.
  • Es pot preparar el dia abans per a més comoditat i, fins i tot, es pot congelar. Així en podem tenir sempre a punt.
  • També podeu servir les copes cobertes d’una crema fina de maduixes, que s’aconsegueix triturant 10 maduixes amb 2 cullerades de sucre o de mel, fins que quedi ben fi. Així ho vem preparar nosaltres a casa l’Anto i en Josep M.! A part també hi vem afegir uns dauets de maduixes per sobre. 🙂
  • No utilitzeu copes o gots gaire grans: és millor que se’n mengin dues que no pas una que no s’acaba mai! 😉
Vem passar un dissabte fantàstic! La propera a casa nostra!!
Gràcies Anto i Josep M. per la vostra invitació! 😀

9 Comments

  • Segur que va ser una dinar xulíssim: bona companyia i bon menjar!!
    quin menú més fantàstic i quin postre! Apuntat!
    Petonets
    Sandra

    • nuni ha dit:

      Hola Sandra!
      Va ser un dia molt maco! A part feia molt bon dia i els nens van poder jugar pel jardí i també s’ho van passar genial! El menjar de l’Anto boníssim!
      El postre és fresquet, fàcil de fer i ajuda a baixar un àpat copiós! 😉
      Molts petons i gràcies pel comentari! 😀

  • Joan Antoni ENRICH ha dit:

    Molt bona pasta, molt bon postre i gràcies per haver-me fet descobrir el blog de l’Antonella “La pasta per als catalans”

    • nuni ha dit:

      Bon dia Joan Antoni!
      Moltes gràcies! 🙂
      Les bones descobertes s’han de compartir i “La pasta per als catalans” ho és! 😉
      Fins aviat!

  • Al final m’hauré de comprar un llibre de la Mireia Carbó, o no perquè ja el teniu vosaltres! 😉
    aquestes mousse de fruites són boníssimes, i en gotets queden genials. Però com vols que no ens agradin les maduixes, Nuni????
    Petonets

    • nuni ha dit:

      Hola!!

      Jajaja!!! Home els llibres de la Mireia s’han de comprar encara que en puguis trobar les receptes pels blocs. 😉 Nosaltres tenim els 3 llibres i ja espero en candeletes a veure si en publica algun de nou!

      Són fantàstiques les maduixes!! 😀 Petons!!!

  • M’encanta aquesta recepta, crec que la faré el cap de setmana, tan senzilla de fer i bona que deu ser, perfecte per acabar un àpat de -gairebé- primavera!
    Gràcies per donar-me a conèixer el bloc “la pasta per als catalans”, m’encanta la pasta!
    Marta

    • nuni ha dit:

      Hola Marta!

      La veritat és que és molt senzilla de fer i el resultat és sorprenent! I tens raó és un postre que fa primavera! 😀
      El bloc de “La pasta per els catalans” està molt i molt bé!! I qui millor que una napolitana per explicar-nos els secrets de la pasta! 😉

      Molts petons!!!

  • […] postres la Nuni, del bloc Cuinetes, va portar aquesta fantastica mousse de maduixes i llimona La recepta al seu […]

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN