Bloc de receptes i cuina

Bacallà confitat en oli d’oliva amb crema de patates i carxofes fregides

SHARE
, / 7329 4

Un dels plats que l’Ignasi ens va ensenyar a cuinar en el taller COMPRO i CUINO del Mercat de Manlleu va ser aquest plat de bacallà, que va quedar molt melós i gustós! Les làmines se’ns desfeien a la boca i el contrast del cruixent de les xips de carxofa i la crema suau de patata arrodoneix el plat!

BACALLÀ CONFITAT EN OLI D’OLIVA AMB CREMA DE PATATES I CARXOFES FREGIDES

Ingredients:

  • 1 taco de morro de bacallà per persona
  • Oli d’oliva
  • 1/2 quilo de patates Canabec
  • Una mica de crema de llet
  • 2 carxofes
  • Sal i pebre

Preparació:

Per la crema de patata:

  1. Pelem i escapcem les patates i les fem bullir amb aigua que just les tapi.
  2. Un cop cuites les passem per la batedora amb la seva aigua i una mica de crema de llet, sal i pebre al gust.

Per fer les carxofes:

  1. Les pelem i obrim per la meitat i els hi traiem el borrissol (si no les hem de fer inmediatament les submergirem en aigua freda i julivert perquè no se’ns ennegreixin 😉 ).
  2. Les tallem ben primes i les fregim.

Pel bacallà:

  1. Escalfem en un pot l’oli d’oliva a 70-80 °C (al foc més petit i al mínim!) i posem el bacallà (que ha de quedar submergit) de 7 a 8 minuts i ja estarà al punt.
  2. L’oli es pot reutilitzar per a tornar a confitar bacallà més endavant si un cop fred es congela.

Per muntar el plat:

Ho servim amb la crema a sota, després el taco de bacallà i les xips de carxofes per damunt!

Per llepar-se’n els dits!!! 😀

4 Comments

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN