Bloc de receptes i cuina

Visita al Grup Valira (nou sarau gastroblocaire!)

SHARE
, / 2846 5

Primera part de la crònica sobre un nou sarau gastroblocaire!

Fa uns dies vem fer una trobada gastroblocaire una mica diferent. Varem anar a visitar la fàbrica Valira de Reus. Per primera vegada parlaríem dels estris que utilitzem per cuinar enlloc dels temes habituals en aquestes trobades com l’elaboració d’aliments, la restauració o tallers de cuina.

La segona part de la crònica es centrarà en el magnífic dinar al restaurant reusenc la Glorieta del Castell amb tota la colla de blocaires, que van organitzar les reusenques Glòria, Marta i Mai (noies gràcies de nou!).

Valira és una empresa catalana ubicada a Reus amb més de 40 anys d’experiència. Especialista en oferir estris de cuina (sobretot paelles, cassoles, …) de gran qualitat.

El seu director general, Èric Didier, ens va fer una explicació complertíssima sobre els seus productes i la seva elaboració. La primera part de la visita la vàrem fer asseguts a taula i com no, no podien faltar les pastes de té i el cafè! L’Èric ens va donar un munt d’explicacions i dades sobre els materials i els seus productes, que alguns blocaires van tenir l’encert d’anar preparats amb el bloc de notes per anar prenent apunts. Si voleu llegir una crònica complertíssima on poder llegir tot el que ens van explicar ho podeu trobar a les cròniques que l’Òscar, organitzador de la trobada (per cert gràcies de nou Òscar! Va ser fantàstic!), va fer al seu bloc.

Jo us faré quarte pinzellades de tot el que vàrem aprendre.

Les reines del grup Valira: Les paelles, cassoles, woks, creperes, (un festival pels amants de la cuina!)

De materials utilitzats per a l’elaboració de paelles, olles i cassoles en trobem bàsicament quatre: Coure, Acer inoxidable, Alumini i Ferro colat. El rei dels materials i el més utilitzat en l’actualitat és l’alumini per la seva lleugeresa i mal·leabilitat. Vegem però les característiques d’aquests materials en funció dels quals l’estri serà més útil per a unes coccions o unes altres a la cuina.

  COURE Un gran conductor tèrmic amb el “petit” inconvenient de que l’òxid de
coure és tòxic. Avui en dia material reservat en cuines professionals.
ACER inoxidable Aleació de ferro amb niquel. És un mal conductor tèrmic fet que condiciona a utilitzar-lo per fer determinats estris culinaris (olles, cassoles i cassons).
Reservat a coccions que no necessiten molta empenta calorífica com el bullit.
ALUMINI El rei dels materials “paellils”! Gran conductor calorífic, lleuger i fàcil de treballar.
Reservat per a l’elaboració de paelles, planxes, woks, …
Coccions ràpides com marcats, saltejats, …
Té l’inconvenient de no ser gens antiadherent i necessita d’una capa de tefló (habitualment) o de recobriment ceràmic.
FERRO COLAT Mal conductor tèrmic però en canvi és molt bo mantenint la calor.
Utilitzat per a l’elaboració de cassoles.
Ens permet fer elaboracions de coccions llargues com els estofats.

Després de fer-nos les explicacions sobre els diferents materials, estris i utilitats, de les paelles, cassoles, olles, woks, … també vem tenir l’ocasió de conèixer la gamma de contenidors d’aliments Nomad i de la cada vegada més creixent tendència de dinar a l’oficina els plats que elaborem a casa. El motiu o l’excusa d’aquesta tendència creixent vàrem estar d’acord que era la crisi econòmica que estem visquen, però com ja deia la meva àvia “no hi ha mal que per bé no vingui!”. Jo ho trobo genial el fet de fer-nos els nostre propi menjar i portar-lo a la feina! Què millor que menjar el producte que tu has escollit i elaborat personalment! La gamma Nomad té un munt d’utensilis que faciliten el transport de l’aliment i el manté en unes condicions òptimes.

Acabada la xerrada, i després del cafetó corresponent, vem fer una atlètica visita per les instal·lacions on l’Èric ens va anar explicant el procés d’elaboració de les paelles des del llingot d’alumini fins a l’embalatge final.

I per arrodonir la visita ens van obsequiar amb un wok de la línia Aire i un contenidor d’aliments de la gamma Nomad. Per tant ja teniu a un grup de blocaires contents com uns gínjols! ^^

Per acabar, estimats lectors i lectores, us animo (com sempre) a comprar productes de la terra. I VALIRA és una empresa catalana que elabora estris de gran qualitat!

5 Comments

  • starbase ha dit:

    Si senyora! Amb una taula així sí que queda ben claret i explicat com és de diferent una paella de coure i una d’acer o ferro 🙂

    Vem xalar molt amb la reincorporació del clan Laboria a les trobades :))))

  • Dolça ha dit:

    Entre tots podrem fer un dossier tal i com Déu mana, i al final el podrem oferir a Valira i “cobrar, jejej”… ja us ho vaig dir que a reus som fenicis i que quan veiem possibilitat de peles… ;-)!!

    PTNTS i gràcies per venir a casa nostra!
    Dolça

  • marta ha dit:

    Moltes gràcies per venir!! Presentar-nos al petit Èric, i els no tan petits….i xerraires!!!! Un petonàs als 5!!!

  • Miguel ha dit:

    Interesante post el de vuestra visita a Valira. Me gustan mucho las recetas de este blog, he probado algunas con más o menos suerte :-). Comparto con vosotros este enlace sobre bodegas para los que esten interesados en adentrarse el mundo del vino. Es del Club Torres. http://www.clubtorres.com/es/video/CAP1

  • Anita ha dit:

    Hola!
    Interesante vuestra visita a Valira. He probado algunas recetas de este blog con más o menos suerte 🙂 y creo que la información es muy buena. Quería compartir con vosotros este video sobre vinos para aquellos que quieran conocer un poco más. Es del Club Torres. http://www.clubtorres.com/es/video/CAP1

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN