Bloc de receptes i cuina

Angry Birds cake II (Amb la base del Madeira Sponge cake)

SHARE
, / 2104 10

El segon Angry Birds cake de l’aniversari de l’Alba, com us deia, és pels amants de la mantega i la xocolata!

La recepta del pastís és la que la Dolo, de Lola’s Cake, utilitza perquè va molt i molt bé per retallar i donar formes. És densa, consistent i pel meu gust boníssima! Els nens de fet els hi agrada menjar-se’l com si fos una coca o un pa de pessic, sense cap mena de cobertura ni guarniment.

Doncs amb aquesta base, el del Madeira Sponge cake, aquest és el pastís que vem fer.

INGREDIENTS:

Madeira Sponge Cake (MSC)

Ingredients per un motlle rectangular per després poder fer talls de pastís en forma de “mahons” (Cal que els tots els ingredients estiguin a temperatura ambient).

  • 4 ous grans (pesats sense clova)
  • Mantega (igual pes dels ous)
  • sucre (igual pes dels ous)
  • Farina (igual pes dels ous)
  • ½ sobre llevat Royal
  • 1 polsim de sal
  • Per l’aroma: 1 sobre de sucre de vainilla, llimona……

Per a l’almívar:

  • 100 g de sucre
  • 100 g d’aigua
  • Un rajolí de Contreau.

Pel farcit:

  • Melmelada d’albercoc (o de taronja amarga, …). També podriem farcir-lo de ganache de xocolata (tant per tant de nata líquida i cobertura de xocolata).

Per a la cobertura de xocolata:

  • 150 g de xocolata negre del 70% de cacau
  • 150 ml de nata líquida (35% de matèria grassa)
  • 75 g de mantega

Per decorar:

  • Les figuretes dels Angry Birds (o les que ens facin més gràcia).
  • Boletes de cereals recobertes de tres xocolates
  • Encenalls de xocolata blanca (virutes).

 

ELABORACIÓ:

Elaboració del MSC (Madeira Sponge cake):

  1. Batre la mantega amb el sucre, fins que creixi, passaran uns minuts fins que hagi blanquejat, crescut.
  2. Quan s’hagi treballat el sucre amb la mantega anirem incorporant els ous un a un sense parar de batre. En aquest punt la massa sembla tallada, però s’arreglarà al anar incorporant la farina.
  3. Haurem tamisat la farina amb el llevat i la sal i ho afegim cullerada a cullerada a la mescla anterior.
  4. Untarem un motlle amb mantega i farina o ho posarem en un motlle de silicona i ho introduirem al forn preescalfat a 160º uns 45-50 minuts. Si és possible amb ventilador del forn, però això ja dependrà de cada forn. L’MSC estarà quan punxant amb un escuradents en el centre surti net, en cas contrari anirem afegint minuts de 5 en 5.
  5. El deixem reposar (millor si és per l’endemà).

Preparació de l’almívar:

  1. En un cassó petit, fem bullir tots els ingredients durant uns 4 minuts.
  2. Podem afegir-hi un raig de licor (jo hi poso Contreau) per perfumar-lo.

L’endemà… “retallem”, farcim i cobertura:

  1. En el nostre cas vem retallar el MSC en blocs rectangulats com si es tractés de mahons per després poder-los col·locar un damunt l’altre en forma piramidal. Però evidentment li podem donar la forma que volguem.
  2. Un cop tenim els “mahons” els obrim i amb l’ajuda d’un pinzell de silicona humitagem les dues parts amb l’almívar. A continuació el farcim de melmelada i els tapem de nou. Pinzellem, amb l’almívar, també la part superior i els laterals dels talls rectangulars.

Preparació de la cobertura de xocolata:

  1. Piqueu la xocolata ben menuda i disposeu-la dins d’un bol que aguanti l’escalfor junt amb la mantega.
  2. Escalfem la nata i, just quan arrenqui el bull, la retirem del foc i l’afegim al bol de la xocolata. Esperem 1 minut i remenem.
  3. Si necessitem acabar de desfer la xocolata, ho farem al bany Maria.
  4. Col·loquem el pastís sobre una reixeta i, sota la reixeta, posem una safata.
  5. Aboquem tot el bany de xocolata sobre els blocs de pastís i, movent la reixeta ara a un costat ara a l’altre, fem que els cobreixi completament (no els hi passarem l’espàtula per evitar les llepades).
  6. Disposem els blocs ja coberts amb la cobertura en una safata i els posem a refredar a la nevera!

Muntatge:

Als laterals dels blocs de pastís hi podem enganxar les boletes de cereals cobertes de xocolata o els encenalls de xocolata blanca. Posem els blocs un damunt de l’altra (en el meu cas en forma piramidal) i damunt d’aquests les figuretes dels Angry Birds o les que més us hi agradin.

 

El resultat va ser uns pastissos prou divertits que van sorprendre molt gratament tant la família, com, sobretot, a la homenatjada! La gràcia, sens dubte, les figuretes que la Dolo de Lola’s cakes ens va preparar (repeteixo que és una artista!!!!) i els pastissos, tot s’ha de dir, també eren molt bons! ^^

I ja tenim la nostra petita, ja no tant petita, un any més gran! Perquè durant mooooolts i moooooolts anys l’Alba ens continui demanant amb tanta il·lusió que li preparem nosaltres els seus pastissos d’aniversari!

 

10 Comments

  • Mercè ha dit:

    Nuni, aquest MSC és boníssim i recobert de cobertura de xocolata… brutal!!
    I amb els angry birds de la Dolo us va quedar xulíssim!
    Petons!

  • Ui que bo!!! jo ara per esmorzar en menjaria com els teus nanos, sense ni decorar!

    • nuni ha dit:

      Ostres sí un tallet del pastís, tal qual, com una coca per esmorzar amb el cafetó!! Uuumm!!!! 😉 Ara m’has fet agafar gana! Una abraçada!!!

  • Dolo ha dit:

    Moltes felicitats família!
    Us va quedar moooolt bé!!!

    • nuni ha dit:

      Hola Dolo!!!!

      Que xules que et van quedar les figures!!!! Ara tocarà fer una curset dels teus perquè me n’ensenyis! Una abraçada!!!! 😀

  • Anna ha dit:

    Té una pinta espectacular!!!
    Ara mateix me’n menjaria un bon tros, sense coberts ni floritures!

    Fins aviat!
    La Taula d’en Bernat

  • Lourdes ha dit:

    Què haig de dir… van unir esforços dues “colosos” de la cuina i dels pastissos!! La Nuni i la Dolo! Realment aquest pastís és difícil de superar tant en presentació com de bo…
    Felicitats noies i, com no, felicitats Alba per ser tan guapa i tan gran!
    Petons

    • nuni ha dit:

      Lulu! Apa que no ens cal àvia tenint-te a tu!!!! Quins piropos!!!! ^^
      Moltíssimes gràcies! I gràcies també per la recepta del MSC i per posar-nos en contacte amb la Dolo!

      Molts petons!!!!! 😀

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN