Bloc de receptes i cuina

Angry Birds Cake I (un bombonet de maduixa!)

SHARE
, / 1818 4

Som-hi! Comencem amb el primer Angry Birds Cake!

Aquest és un bombonet de maduixa pels amants del dolç!

Necessitarem…

Ingredients:

Pel Pa de pessic:

• 3 rovells d’ou

• 1 ou sencer

• 50 g de sucre

• Ratlladura de llimona (fineta)

• 80 g de farina tamisada

• 20 g de farina de blat de moro tamisada (Maizena)

• 30 g d’ametlla en pols

• 3 clares d’ou

• 80 g de sucre

Pel farcit:

Melmelada de maduixa

Per l’almívar:

• 100 g de sucre

• 100 g d’aigua

• Un rajolí de Contreau (o el licor que més us hi agradi).

Per la ganache de xocolata amb gust de maduixa:

• 150 g de cobertura de xocolata blanca amb gust de maduixa (són pastilletes de color rosa i amb gust a maduixa que podeu trobar a botigues especialitzades)

• 150 ml de nata líquida (35% de matèria grassa)

Per decorar:

Les figuretes dels Angry Birds (o les que ens facin més gràcia).

• Floretes de paper comestible.

• Encenalls de xocolata blanca (virutes).

Elaboració del pa de pessic:

1. Batem els 3 rovells d’ous, l’ou sencer, els 50 g de sucre i la ratlladura de llimona fins que quedin ben esponjats (han de triplicar el seu volum).

2. A part, batem les clares, incorporant els 80 grams de sucre poc a poc, fins que quedin ben esponjades.

3. Barregem lleugerament els rovells batuts a les clares esponjades i seguidament incorporem les farines i l’ametlla en pols tamisades molt suaument (en un bol que anirem giravoltant mentre remanem de baix cap a dalt).

4. Dipositem la massa pel pa de pessic dins un motlle d’uns 20 cm de diàmetre (que haurem encamisat prèviament amb mantega i farina) i el coem al forn, prèviament escalfat, a 180ºC durant 20 minuts.

5. El deixem reposar (millor si és per l’endemà).

L’endemà… farcit i cobertura:

Preparació de l’almívar:

1. En un cassó petit, fem bullir tots els ingredients durant uns 4 minuts.

2. Podem afegir-hi un raig de licor (jo hi poso Contreau) per perfumar-lo.

Farcit:

1. Obrim per la meitat el pa de pessic i l’humitegem amb l’almívar amb l’ajuda d’un pinzell o cullera (abans d’obrir-lo podem fer-hi una marca vertical amb un ganivet en una de les vores per després a l’hora de tornar-lo a tapar les vores coincideixin).

2. L’untem amb melmelada de maduixa i el tornem a tapar (com si fos un entrepà).

3. Si les vores no coincideixen ben bé, les retallem amb gràcia .

Preparació de la ganache de xocolata de maduixa i cobertura:

1. Escalfem la nata i, just quan arrenqui el bull, la retirem del foc i l’afegim al bol on tindrem la cobertura de xocolata de maduixa. Esperem 1 minut i remenem.

2. Si necessitem acabar de desfer la xocolata, ho farem al bany Maria.

3. Col·loquem el pastís sobre una reixeta i, sota la reixeta, posem una safata.

4. Aboquem tot el bany de xocolata sobre el pastís i, movent la reixeta ara a un costat ara a l’altre, fem que cobreixi tot el pa de pessic i els laterals (si la ganache ens ha quedat espessa ens ajudarem de l’espàtula). Als laterals del pastís hi podem enganxar els encenalls de xocolata blanca.

5. Disposem el pastís sobre una blonda i a la nevera!

Muntatge:

Damunt el pastís ja fred, col·loquem les floretes de paper comestibles i les figuretes dels Angry Birds (en el nostre cas) o les que més us hi agradin.

I bon profiiiiit!!!! En el proper post us explicarem com va ser el segon Angry birds cake, aquest pels amants de la mantega i la xocolata negre!

4 Comments

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN