Bloc de receptes i cuina

Crema de carbassa amb farcellets de llagostins (3r. repte gastronòmic!!)

SHARE
, / 4156 14

Que en temps difícils, de crisi, de desànim i desafecció (que deia un) tinguis il·lusió per alguna cosa és fantàstic! Una d’aquestes coses és el fet de trobar-te amb gent que estimes i xalar de la seva companyia al voltant d’una taula ben parada i un bon àpat! Això mateix és el que vem fer el passat dia 11 d’octubre a cal Martinet: El 3r. repte culinari a 3 bandes!

En d’altres ocasions, aquí i aquí, us hem explicat les anteriors edicions dels reptes culinaris amb el Martí d’Apunts de Cuina i la Txell i en Kike, de la Cuina Vermella. La primera edició va ser un dinar a ca’ls Cuinetes (casa nostre), la segona un berenar a cal’s Vermells i en aquesta tercera edició hem fet un sopar a cal Martí.

La posada en escena de qualsevol acte és clau en l’èxit i l’impacte que aquest provoqui, i us puc assegurar que el Martí ens va deixar amb la boca oberta! Us poso en antecedents, casa el Martí és una antiga casa senyorial de Sant Antoni de Vilamajor, rodejada de jardí (amb el Fredolic i el Com Tu sempre custodiant-lo), de sostres altíssims, escala majestuosa i sales molt grans. El Martí va preparar-nos el menjador d’època, amb una taula parada amb les estovalles, cobertaria i cristalleria de festa! Ens vem servir com marquesos! Va ser la convenció dels marquesos vallesans!

Però va, anem al gra! Què vem sopar? Aquí teniu el menú! (podreu trobar les receptes als seus blocs, seguiu l’enllaç!)

Primer plat

Crema de carbassa amb farcellets de llagostins

Maridatge: Blanc de blancs, Viña Silvia (xarel·lo, macabeu i parellada) DO. Penedès

a càrrec dels Cuinetes

Segon plat

Botifarra de perol amb ceps

Maridatge: Cava Lounge del celler Bertha

a càrrec d’Apunts de Cuina (i les botifarres fetes hand made pel Martí!!!!)

Postres

Tartaletes de xocolata amb crema de mascarpone i cafè (de vici!!)

Maridatge: Vi de Gel Gewürztraminer

No cal que us digui que TOT el menjar estava espectacularment bo; bo no… boníssim!!! I és que ja se sap que els marquesos mengem com a reis!

Anem a la recepta que per cert l’he adaptat d’una recepta de l’estimada Rusqui!


Crema de carbassa amb farcellets de llagostins

Ingredients:

  • 1 kg de carbassa
  • 4 cebes de Figueres
  • 2 l d’aigua mineral
  • 40 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 12 llagostins
  • 12 làmines amples de cansalada grassa ibèrica salada (demanem a la xarcuteria que ens la tallin a màquina com si de pernil es tractés)
  • Sal i pebre blanc
  • Formatgets
  • Llavors de rosella

Preparació:

  1. Pelem la carbassa i en fem daus petits i regulars
  2. Pelem i piquem les cebes molt fines
  3. Pelem els llagostins, els partim per la meitat i n’embolcallem els dos trocets amb la làmina de cansalada, formant-ne farcellets. Ho reservem a la nevera.

Elaboració:

  1. En una olla i amb l’oli calent, sofregim suaument la ceba picada. Ha de quedar enrossida (uns 3 minuts).
  2. A continuació afegir els dauets de carbassa, salpebrem i continuem sofregint i remenant uns minuts més.
  3. Tirem l’aigua mineral bullint, tapem i deixem bullir-ho a mig foc durant uns 10 minuts. Afinem de sal.
  4. Apartem del foc i afegim un formatget per comensal. Triturem amb el túrmix fins que ens quedi una crema ben fina! Reservem.
  5. En una paella ben calenta sense oli marquem els farcellets de llagostí i cansalada. Just perquè ens quedin daurats i un punt cruixent (just mig minut per banda). La cansalada quasi es fondrà però quedarà un rosset carni que protegirà la fragilitat del llagostí mantenint la textura contrastada amb la cansalada.
  6. Muntem el plat: Posem 3 farcellets al fons de cada plat i amb compte servim la sopa ben calenta.
  7. Espolvoregem el plat amb llavors de rosella i cap a taula!

Bon profiiiit!!!

El proper repte serà durant les vacances de Nadal i farem esmorzars! Ja us ho explicarem! 😉

PD: Les fotos xules les ha fet el Martinet! I la foto xula del postre els estimats vermells!

14 Comments

  • Martí ha dit:

    Au, publicat!!!

    Va ser fantàstic i que bo que era tot mare meva!!! M’alegro que no en quedés res de la botifarra, bona senyal.

    Mil petons per tota la familia! :DDDD

  • josep ha dit:

    M’encanta lña crema de carbassa, però amb aquests farcellets havía d’estar extraordinària. I el millor de tot, la vetllada amb bons amics.
    Una abraçada

  • Maria ha dit:

    doncs heu estat els ultims a ser llegits, però es que se m’acaben les paraules per dir lo be que us ho passeu i lo ben fet que ho feu!
    La vostre crema té molt bona pinta, la carbassa esta bonissima i amb els llagostins ho acaba d’arreglar!

  • manel ha dit:

    un gran sopar, sens dubte, pel menjar, pel beure i, sobretot, per la companyia. que duri per molts anys!

  • Sara Maria ha dit:

    Els farcellets… MMMmmmm… Bona idea. Llàstima de no ser del Vallès!!!

  • Carme ha dit:

    La crema de carbassa deliciosa i amb aquests farcellets de llagostins mmm…

    Petons

  • Aquí els marquesos del Baix Vallès, encantats i emocionats de llegir aquesta crònica. És un honor compartir taula i amistat amb els marquesos de Terrassa i el Petit Marqués de Vilamajor.
    La crema de carbassa amb els farcellets, va ser d’escàndol, bona, melosa, amb el toc cruixent i saborós del farcellet.
    Un plaer estimar-vos i orgullosos de formar part de les vostres amistats!!

  • Lourdes ha dit:

    Felicitats per aquest 3er. repte i pel “trio”!! 🙂
    Petons!!!!!!

  • Carme ha dit:

    Ummm, quina cosa més bona!! de ben segur que ho faig.
    Martí, haurem de compartir experiències, doncs ara també a casa fem les botifarres, els xoriço i fins i tot estem fem també sobrasada, tot ens queda superior!
    petons

  • Mercè ha dit:

    Vosaltres sí que en sabeu!! De passar-vos-ho bé i de gaudir del bon menjar i la bona companyia!
    Petons!

  • marta ha dit:

    Que guapus esteu tots a les fotos…i quins plats! A gaudir!!!
    Com xaleu plegats, el millor de tot sens dubte!!!
    Ptnts

  • alba ha dit:

    Aquesta crema de carbassa amb farcellets té una pinta increïble!! Un plat excel·lent per les festes que s’acosten.

  • Alexis Kent ha dit:

    Good morning, friend Does anyone use cheaper text message marketing services for shops&stores @ California than 12stores.com? They only cost nine dollars per a month which is not much, unfortunately my client Keegan told me there is, unfortunately he could not recall its name. I clearly start to get feeling that he recalled wrongly. :-d

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN