Bloc de receptes i cuina

Rovellons confitats (La meva primera guia de bolets)

SHARE
, / 6350 19

La tardor ja ha tret el nas! És una època fantàstica! Comença a refrescar, els boscos es transformen cromàticament convertint-se en colors torrats, rogencs i groguencs brillants! Temps de caquis, moniatos, castanyes i bolets! La millor època per anar d’excursió al bosc i caçar bolets!

L’any passat per aquestes dates vem descobrir una guia de bolets per infants fantàstica! És la que us presentarem avui a la secció Els Petits Mindundis.

LA MEVA PRIMERA GUIA DE BOLETS (Ed. la Galera)


La guia ha estat elaborada amb l’assessorament de la Societat Catalana de Micologia. Conté 14 fitxes dels bolets més comuns (Camagroc, Cama-sec, Cep negre, Fredolic, Gírgola, Llenega, Múrgola, Ou de reig, Rossinyol, Rovelló, Tòfona negra, Trompeta de la mort, el Xampinyó i la Farinera borda), el decàleg del boletaire, consells per anar pel bosc, mites i llegendes de bolets i moltes altres curiositats.

Els bolets es poden menjar de totes maneres, segons el tipus: a la brasa, saltats a la paella, guisats amb carn, amb pasta i fins i tot com a postres! En aquest llibre també hi podreu trobar aquesta fantàstica recepta que podreu cuinar amb l’ajuda dels pares o avis! Ah! Primer de tot haureu d’anar a caçar rovellons! O bé al bosc o bé al mercat!

ROVELLONS CONFITATS:

Ingredients:

  • Rovellons
  • Una part de vinagre del bo per tres part d’oli d’oliva verge
  • Una branca de farigola o dues fulles de llorer
  • Un parell de grans d’all sencers
  • Pebre negre en gra
  • Sal

Elaboració:

  1. Els bolets, ben nets de terra (millor si els netegem amb un drap o un raspallet en lloc d’aigua), s’han d’escaldar un parell de minuts (submergir-los en aigua bullent i treure’ls de seguida amb una escumadora). Feu-ho amb l’ajuda dels pares!
  2. Deixem que s’eixuguin sobre un drap de cuina.
  3. Després posem els rovellons dins un pot de vidre, amb els grans de pebre, les herbes, els grans d’all i la barreja d’oli, vinagre i sal.
  4. Tanquem bé el pot (hermèticament) i deixem que la barreja vagi donant gust als bolets.

Els rovellons confitats es poden guardar en un lloc fresc de la cuina (o directament a la nevera), mentre estiguin submergits en l’oli i el vinagre es conservaran força temps. Els podem menjar com a vermut, com si fossin olives, o com a part d’una amanida. Bon profit i que tingueu una bona cacera petits Mindundis!!! 😉

19 Comments

  • Jo et confessaré que sempre els rento amb aigua i ningú m’ha dit encara que estiguin sosos… a més, entre les lamines o en els racons és impossible treure’n tota la sorreta…

    Bona la recepta, i petoncitos nanus!

    (la última foto no es veu….)

  • starbase ha dit:

    Jo els rento també amb aigua però de forma molt ràpida, que no tinguin temps d’absorvir-la. Uns segons d’aigua per netejar i directament a la paella.

    🙂

    • nuni ha dit:

      Vaaaaleeee… confeso que jo també els submergeixo un moment en aigua freda per treure la terra i restes de pinassa!! Però un bon cuiner (i la pròpia guia) em va dir que no s’havia de fer mai! Que s’han de netejar amb un drap humit amb paciència… Ja he confessat! Jo també ho faig! 😛

      Petons!

      • Nuni, jo també ho he sentit varies vegades, però es que com més ho penso més clar tinc que uns segons a l’aigua, escorrer i inmediatament a la paella no dona temps a que el bolet actui d’esponja i absorveixi res. Que només són segons!

        🙂

  • fem un mos ha dit:

    Jo també els rento molt ràpidament i posats sobre paper de cuina per absorbí la mica d’aigua que pugui queda i cap a la paella o planxa.
    Petons

    • nuni ha dit:

      Hola Sion! Com li deia al Òscar la veritat és que jo també els passo per aigua i els escorro ben bé! Però sempre he sentit a dir que s’han de netejar amb un drap humit o un raspellet…
      Mentre quedin ben bons cap problema de passar-los ràpid per aigua no?

      Una abraçada!

  • josep ha dit:

    M’encanten el bolets, menjar-me’ls, no caçar-los.
    La recepta ha de ser deliciosa i el llibre extraordinàriament interessant per la canalla (i pels grans, of couse!).
    Una abraçada

    • nuni ha dit:

      Hola Josep!! Moltes gràcies! El llibre està molt i molt bé, n’aprens moltíssim sobre els bolets! Jo també sóc més de menjar bolets que no pas de caçar-los (fa molt respecte!), i que bons arriben a ser!!! MMMmmmmnnn!!!!

      Una abraçada!!!

  • Alfons/StHilari ha dit:

    magnífica proposta !!, tot i que a casa pot ser perquè som uns pèssims caçadors de bolets, no duren un sospir…
    Una abraçada

    • nuni ha dit:

      Hola Alfons!!!

      A casa sempre ens ha fet molta gràcia això de anar a caçar bolets però al mateix temps ens fa molt de respecte! Per tant som més consumidors (dels del mercat) que no pas caçadors!
      La guia també ens va molt bé per conèixer els bolets que hem “caçat al mercat” i cuinar-los a casa!

      Una abraçada!!!

  • […] em direu… I com cuino això? Cliqueu AQUÍ per obtenir la […]

    • nuni ha dit:

      Hola Pol!

      Moltes gràcies per enllaçar-me!!! Aquesta Festa del Bolet a la que heu anat és fantàstica! A veure si l’any que ve estic “al tanto” i hi fem una escapada!

      Petons!

  • illetapitita ha dit:

    Que bons que són els rovellons confitats!
    Jo en faig cada any i els pots treure a taula a qualsevol moment.
    Tot un èxit!

    • nuni ha dit:

      Hola!!

      És magnífic confitar-los! Com dius així en pots disposar tot l’any! Llàstima que aquest any no ens ha provat gaire amb el tema bolets… a veure si a la propera tardor tenim més sort!

      Una abraçada!

  • Josep M. Pou ha dit:

    No entenc l’expresio tan utilitzada de anar a caçar bolets. Es pot caçar un animal del bosc amb un tret o alguna trampa, però un bolet no es caça, es cull o podem dir anem a cercar bolets,o a cullir bolets

    • nuni ha dit:

      Completament d’acord! 😉 Però en aquest cas ho he utilitzat en referència al programa de TV “Caçadors de Bolets”. Malgrat el terme no és adequat és una frase més que utilitzada.

      Salutacions!

  • Jordi ha dit:

    Què bo!!!
    L’altre dia va arribar aquesta guia a canvi d’una dent del gran de casa…..
    Bona primera guia ;-))

    Abraçus

    • nuni ha dit:

      Hola Jordi!!

      Gran tria de regal va fer el “ratonzito Pérez”!!
      A veure si de cara a la propera tardor tenim més bon any de bolets i la feu servir força!

      Una abraçada!! 🙂

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN