Bloc de receptes i cuina

I Fira del tomàquet del Vallès

SHARE
, / 3563 11

Aquest dissabte 25 de setembre té lloc la segona jornada de la I Fira del tomàquet del Vallès, a Sta. Eulàlia de Ronçana (al Vallès Oriental).

Nosaltres vem anar-hi, animats pels estimats vermells que hi col·laboraven, el passat dia  4 de setembre, on vem poder fer una visita a l’hort on en Pep Salsetes (pagès i cuiner) entre d’altres productors amants de la terra, estan recuperant llavors d’antics tomàquets vallesans que si no fos per la seva tasca de conservació, moltes d’aquestes magnífiques varietats haurien desaparegut. Varietats com el tomàquet rosa ple (dolcíssim!), el cor de bou (molt carnós!), el Montserrat (que tant de joc ens dóna a l’hora de farcir-lo), el pometa, el tres caires de Rubí, … entre d’altres van ser els protagonistes del tast que vem fer després de la visita a l’hort.

En el tast havíem “d’avaluar” les diferents varietats de tomàquet que ens servien. Gustós, dolç, àcid, carnós, farinós, de gust persistent… vem anar anotant les nostres impressions sobre aquests magnífics tomàquets. I ho vàrem fer també amb els nens que van participar la mar de contents del tast de tomàquets!

Tots els tomàquets ens van semblar meravellosos però dos ens van captivar: el tomàquet rosa ple i el cor de bou.

En acabar el tast vem comprar a les parades un parell de quilos d’aquestes dos varietats i ens hem fet un fart de menjar bones amanides de tomàquet!

No us perdeu la oportunitat de visitar aquesta fira i poder participar del tast, així com conèixer de ben aprop la feina que estan fent un grapat de persones que s’estimen la terra i cuiden els productes que produeixen.

Recordeu:

I Fira del tomàquet del Vallès, a Sta. Eulàlia de Ronçana.

Dissabte 25 de setembre de 2010 de 10 a 20:30 hores al Centre Cívic La Fabrica.

Activitats:

  • Xerrada sobre la cuina del Tomàquet a càrrec d’en Pep Salsetes.
  • Tast de tomàquets
  • Xerrades i visites guiades a l’hort
  • Mostra de tomàquets casolans

11 Comments

  • Josep Colet ha dit:

    Hi varem ser el dia 4, i per a nosaltres, en el tast el “number one” va ser el tres caires, de Rubí, dolç, carnós i amb regust. Allà no vam tastar el cor de bou, però ens en vam endur a casa i també el vam trobar ben bo. Ara, a esperar la segona edició de la fira, l’any que bé, per repetir!

    • nuni ha dit:

      Hola Josep!

      Llàstima de no haver coincidit! A veure si a la propera ens veiem!
      A mi la veritat és que el que més em va sorprendre va ser el tomàquet rosa ple! És taaaant dolç que me’ls menjava a mossegades com si fóssin prunes!

      Una abraçada!

  • gemma ha dit:

    Llàstima que els dissabtes no puc, ai, com costa poder fet tot el que et ve de gust… em falten hores! I això que quan en vau parlar el 4 de setembre vaig decidir que volia anar a la del 25! Hauré d’esperar que algú en faci la crònica…
    M’encanta aquesta iniciativa per recupera totes aquestes varietats tan bones de tomàquet 😉

    • nuni ha dit:

      Hola Gemma!

      Llàstima que no t’hi hagis pogut escapar! A veure si l’any vinent en tens la oportunitat! De debò que val molt la pena!

      Una abraçada!

  • Nosaltres vem compartir la primera amb el Josep i la Gloria i ens va agradar molt. Hi vem gaudir i vem passar un matí relaxat i gustós.

    🙂

    • nuni ha dit:

      Hola Òscar!

      Llàstima de no haver coincidit el dia del tast! Bé, la propera vagada serà! Serà per trobades gastroblocaires!

      Nosaltres també vem gaudir molt de l’experiència!

      petons!

  • Eugènia ha dit:

    Hola cuinetes,
    un dubte:
    el tomàquet raff i el tomàquet de montserrat,
    són el mateix?
    Gràcies!

    • nuni ha dit:

      Hola Eugènia!
      Doncs malgrat s’assemblen, el tomàquet raff i el montserrat no són el mateix tipus de tomàquet.
      Pel meu gust el tomàquet raff és més gustós que el montserrat i també és més ple. Ara bé el Montserrat és fantàstic per farcir-lo d’esqueixada, o de tonyina… que bo!
      La producció del tomàquet raff és petita, per cada metre quadrat de tomaquera surten 2 o 3 quilos de tomàquet raff, per aquest motiu dedueixo que és més car.

      Una abraçada!

  • Eugènia ha dit:

    Gràcies, Nuni!!

  • […] Us haig de dir que de tomàquet Cor de Bou n’he tastat diverses vegades (entre elles al tast de tomàquets de Sta. Eulàlia de Ronçana), però trobo més gustosos aquests tomàquets garrotxins que no pas els altres. Potser per la […]

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN