Bloc de receptes i cuina

Pastís de cireres i ametlla

SHARE
, / 3917 19

Aiiiii les cireres!! Que bones arriben a ser! Unes picotes ben gustoses i cruixents! Fresquetes, fresquetes amb la calor que arriba a fer!

Aprofitem els 4 dies que ens queden de cireres per fer un pastís ben bo! Som-hi doncs!

pastis_cireres_ametlla_2.jpg

Ingredients (Per a 4 persones):

  • 1/4 de quilo de cireres picotes
  • 100 g de sucre
  • 100 g d’ametlla mòlta
  • 50 g de mantega
  • 1 làmina de pasta brisa
  • 1 ou
  • 1 cullerada de farina fluixa
  • 3 cullerades de Amaretto

pastis_cireres_ametlla.jpg

Elaboració:

  1. Extenem la massa brisa sobre una superfície enfarinada i si és necessari l’extendrem amb l’ajuda d’un curró enfarinat.
  2. Retallem un cercle que tingui un diàmetre suficient per cobrir un motlle de 20 cm de diàmetre i les seves parets (aprox. un cercle de 22 cm).
  3. Folrem el motlle amb la massa de pasta brisa i en punxem el fons amb una forquilla. Ho cobrim amb paper de forn i damunt hi posem cigrons o llegums secs (que ens serviran de pes per tal de que no pugi la massa).
  4. Ho courem 10 minuts al forn preescalfat a 180ºC.
  5. Mentrestant barrejar el sucre amb l’ametlla mòlta, una cullerada de farina, un ou batut, la mantega pomada i el licor Amaretto, fins que ens quedi una mescla homogènia.
  6. Netegem les cireres, els hi retirem les cues i els pinyols.
  7. Traiem la massa brisa del forn i retirem el paper amb els llegums.
  8. Farcim la massa brisa amb la preparació anterior. Amb compte col·loquem les cireres de la manera que més ens agradi.
  9. Ho coem al forn a 180ºC, durant 20 minuts.
  10. Un cop passat aquest temps el retirem del forn, el deixem refredar i el servim a temperatura ambient.

Consells:

a) Per evitar que se’ns torri massa de la superfície, si cal, podem tapar el pastís amb paper d’alumini uns minuts abans d’acabar la cocció.

b) Es pot utilitzar, en comptes d’Amaretto, rom o licor de cireres.

c) Aquest mateix pastís es pot fer amb albercocs ben madurs partits per la meitat.

d) També el podríem fer tartaletes individuals.

BON PROFIT!!! 😀

Font: Lecturas COCINA de PRIMAVERA



19 Comments

  • I si volem posar més Amaretto, podem? :DDDD

    Ostres, a aquestes hores jo ja torno a tenir gana i tu fent dentetes!

    Vaig a buscar uns dinosaurios 😛 Petoncitoooos!!!

    🙂

    • nuni ha dit:

      La quantitat d’Amaretto dependrà de lo content que vulguis estar després de menjar-te’l! XD
      Menja dinos rei meu! Que has de créixer encara… bueno no ens passem tampoc!

      Petoncitos!!!! 😀

  • Oummmm, que bó. Tinc una bossa d’ametlla picada i no sabia que fer amb ella. Ara ja està decidit!! Farem el pastís de ciereres Nuni style 🙂

    • nuni ha dit:

      Oh yeah! Sí senyor! Cuina d’aprofitament, com jo! Yes we can!!
      A mi la bosseta d’ametlla mòlta se m’ha emocionat quan l’he tret del tupper!! Feia una carona!!! No la utilitzava des de l’últim pa de pessic! És a dir… des del març! Oh! Ja ho he dit. Doncs això… que està molt bé això d’aprofitar i mai llençar res, res que es pugui aprofitar! Paraules sàvies de les iaies!

      Petons! I bona setmana!!!

  • Sara Maria ha dit:

    Del Lecturas Cocina… Sempre que els he mirat he pensat que hi havia coses interessants!!! MMMMmmm… Veig que els vostres pastissos són dels que cauen!!

    • nuni ha dit:

      Bon dia Sara Maria!
      Els Lecturas Espicial Cocina en treuren 6 edicions a l’any i la veritat és que m’agraden molt!
      És veritat! Recordo que el pastís de cireres de l’any passat el vas fer amb albercocs oi? Jajaja! Doncs també ho podem provar amb aquest! Ja m’ho explicaràs!

      Petons! 😀

  • Bon dia estimada amiga, ja som aquí amb forces renovades! Aquests pastissos de cirera ens agraden moltíssim, i aquest teu amb el toc d’amaretto ha de ser insuperable. Com sempre, les teves receptes ens fascinen. un petonet, guapa.

    • nuni ha dit:

      Vermellets!!!!!
      Me n’alegro de que hagueu tornat amb energies renovades!! 😉
      Aquest pastís és d’aquells que no tenen secret, seguint els passos i les proporcions queda fantàstic! L’Amaretto hi queda moooooolt bé! 😀

      Una abraçada estimats i a veure si ens veiem abans de vacances per fer-vos-la en directe!
      Petons, petons i petons!!!! :-*

  • gemma ha dit:

    M’encanten les cireres, és una de les meves fruites preferides. Llàstima que la temporada sigui tan curta…
    Trobo que amb l’amaretto lliguen sensacionalment bé! 😉

    • nuni ha dit:

      Hola Gemma!

      Si que sap greu que sigui tan curta la temporada de cireres! Hem d’aprofitar els 4 dies de cireres que queden!
      La combinació cireres i Amaretto no l’havia tastat mai i queda realment bona! 😀

      Una abraçada!!

  • Lourdes Coloma ha dit:

    Només puc dir una paraula: D E L I C I Ó S!

    • nuni ha dit:

      Eiiii, i de les teves revistes eh????? XDDD
      Gràcies per la teva generosa contribució! Sense tu m’hagués sortit més car fer aquest pastís! Ets un sol! Petonets i fins dissabte! 😀

  • fem un mos ha dit:

    Un pastis deliciós
    Petons

  • I tant que són bones les cireres! Potser perquè duren tan poc, ens agrada gaudir-ne al màxim, i un pastís com aquest és una autèntica delícia!
    Una abraçada

    • nuni ha dit:

      Hola Margarida!
      Tens molta raó, potser perquè en podem disposar poc temps a l’any ens agraden tant i tant les cireres!! Moltes gràcies!!!
      Una abraçada!

  • Alba Laboria ha dit:

    mmmmmmmmm!
    que bo!

    XD

    bull un per el cummple!

    • nuni ha dit:

      Hola carinyo!!!
      Oi que era bo! 😉
      Ostres tindrem un problema perquè pel teu aniversari serà difícil trobar cireres, no és temps de cireres… Però segur que en podrem trobar un altre de pastís que t’agradi tant com aquest! M’ajudaràs??

      Molts petons preciosa meva!!! 😀

  • mlaboria ha dit:

    Un pastís boníssim! D’aquells que no pararies de menjar mai 😉

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN