Bloc de receptes i cuina

, / 3022 16

Frankspaghetti!

SHARE

El món 2.0 em va fer descobrir un plat ben divertit i que mai se m’hagués acudit de fer! En Martí va retuitejar (va republicar un missatge d’un altre usuari via Twitter ) un link a una fotografia que havia publicat el Roger. Aventures de les (ja no tant) noves tecnologies! Només veure-la em va encantar i em va empènyer a inaugurar un nou apartat al blog que es dirà “Els petits Mindundis” (en honor al Roger de Gràcia, mindundi del Ferran Adrià a Polònia)!

frankspageti

Els Petits Mindundis aglutinarà totes les receptes que podem fer amb canalla i que anirem fent a casa o d’altres fetes en tallers de cuina infantils. Avui, amb l’Alba i el Guillem, ens hem llençat de cap per fer la que vem veure en fotografia gràcies al Martí. L’hem batejat com a FRANKSPAGHETTI!!!

Frankspaghetti.jpg

Què necessitem per fer els FRANKSPAGHETTI?

Doncs en primer lloc uns nens (un, dos, tres, … els nens que vulguem!) disposats a fer de petits Mindundis i amb les mans ben netes!!

INGREDIENTS:

  • Spaghetti del núm. 5 (o una mica més finets)
  • 4 frankfurts (1 per persona)
  • La salsa que més ens hi agradi! Li queda molt bé la Salsa de tomàquet fregit (en el nostre cas avui és un sofregit de ceba i tomàquet, triturat)

ELABORACIÓ:

  1. Tallem els frankfurts a rondanxes d’uns 2 cm.
  2. Agafem 5 spaghetti per cada rodanxa de frankfurts i els enfilem amb compte.
  3. Un cop llestos els coem en una olla amb abundant aigua salada bullint, durant els minuts que ens recomana el fabricant (uns 8 minuts).
  4. Una persona gran que retiri l’olla del foc i coli els frankspaghetti! A continuació els serviu en plats i els salsagem amb el sofregit triturat (o la salsa de tomàquet, o un raig d’oli… el que més ens hi agradi!).
  5. Afegim formatge ratllat pel damunt i llest!!
  6. Bon profit!!!! 😀

! Per la salsa de tomàquet i ceba (millor que la faci un adult perquè esquitxa que dóna gust!): Piquem i sofregim a foc mitjà una ceba de Figueres. Un cop cuita afegim un quart de quilo de tomàquet triturat, un polsim de sal, sucre i pebre negre. Ho deixem fent xup xup fins que el tomàquet sigui cuit. Fora del foc triturem la salsa (veureu que queda una salsa ataronjada!). Aquesta és la salsa que utilitzem per fer pasta ràpida, ous al plat, arròs a la cubana… una gran salsa de rebost!

Queda inaugurat el racó del bloc pels PETITS MINDUNDIS!! Els millors ajudants de cuina del món! 😉 Fins a la propera!! 😀


16 Comments

  • Jo estic al límit de ser o no ser petit mindundi xD (una companya de feina sempre em diu mindundi, carinyosament, eh!)

    Vaig riure molt quan vaig veure la piulada d’en Roger i ja veig que la cosa funciona així pim pam!

    Algun dia ho probaré!

    Petonts titaaa (i també pel tito, va….)

    😀

    • nuni ha dit:

      Tiiiineeeeettt!!! És el que té ser un bebé! Pots decidir ser petit mindundi o no!
      A mi el Roger de Gràcia fent de Mindundi m’encantava!!!! Jo també ho dic en to carinyós lo de Mindundi ehhh???

      La foto em va encantar! Ha estat divertidíssim fer-los amb els nens! S’ho han passat pipa!!

      Petons!!!! Petons també de part del Tito!!!! ^^

    • nuni ha dit:

      Hola Sara Maria! A que sí?!? A nosaltres la idea també ens ha encantat!
      Els nens s’ho han passat la mar de bé i a part han quedat boníssims!! Un petó!

  • mlaboria ha dit:

    I els grans en prou feines ho hem pogut provar… 🙁
    Quina sort tenen els petits!!! 😛

  • El que més m’agrada de la recepta és imaginar-vos cuinant tots plegats 🙂 Ara bé, la idea és molt i molt divertida!

    • nuni ha dit:

      Hola Òscar!!

      El millor d’aquestes receptes és el fet de poder-les fer amb els petits! És un aprenentatge per a ells i uns moments inoblidables per ells i per nosaltres! I més en una època que el rellotge ens apreta tant!

      Una abraçada! 😀

  • fem un mos ha dit:

    Una idea divertidíssima, i poder-la porta a terme tots plegats, esdevé amb el millor plat del mon!!!!! Felicitats
    Molts petons

    • nuni ha dit:

      I tant Sion!! És genial poder cuinar amb els nens i aquesta recepta quan la vaig veure en foto la vaig trobar boníssima!! Molt divertida!

      Petons!

  • gemma ha dit:

    M’agrada la nova secció! Segur que em donareu moltes idees per fer amb les meves nebodes, je je ej…

  • Lourdes Coloma ha dit:

    El meu “petit mindundi” té un parell de receptes, molt saludables, per fer amb familia que pot compartir. Això de cuidar la dieta però sense perjudicar el creixement i la salut fa que es busquin receptes de sota las pedres i que es dispari la imaginació.
    Els “Frankspaghettis” tènen una pinta inmillorable i combinen molt i molt bé amb una bona amanida.
    Felicitats guapísima per la nova secció. Ptns.

    • nuni ha dit:

      Hola Lulu!!!

      Doncs el teu petit mindundi que socialitzi les receptes i me les expliqui!! O vingui un dia a fer-les a casa i en fem un post!

      Moltes gràcies! M’encanta que t’agradi la nova secció! Molts i molts petons família!!!! 😀

  • Josep Colet ha dit:

    Una idea molt original i a la canalla se’ls guanya “per a la causa culinària” amb detalls com aquest.
    Una abraçada

    • nuni ha dit:

      Hola Josep!

      I tant als nens te’ls guanyes per l’estómac, com als grans! I jugant jugant aprenen a cuinar, a alimentar-se, … és genial!

      Una abraçada! 😀

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN