Bloc de receptes i cuina

Amanida tèbia de formatge de cabra amb maduixes i fruits secs

SHARE
, / 5103 8

L’estiu ha arribat de manera impecable. Quina calor! Per ajudar a portar-la millor, els plats fresquets són una magnífica opció!

Avui farem una amanida que vem descobrir al restaurant Tapiñas Tradicional Carn i que ens va agradar tant que l’hem incorporat en la nostra dieta estiuenca.

amanida maduixes.jpg

Ingredients:

  • Barreja d’enciams (escarola, fulla de roure, …)
  • Fruits secs: Panses, nous, ametlla, avellana, festucs…
  • Maduixes
  • Una torrada molt prima per comensal
  • 2 talls de rul·lo de formatge de cabra per comensal
  • Glaça de vinagre de Mòdena
  • Sal i oli

Elaboració:

  1. Agafem els fruits secs (tots menys les panses) i els esbocinem una mica en el morter (o els hi fem uns tocs a la picadora), tot just per fer-ne trocets petits.
  2. Netegem les maduixes i les tallem a dauets.
  3. Disposem en un bol gran la barreja d’enciams, els dauets de maduixa, les panses i els fruits secs trencats i ho barregem.
  4. Tallem una llesca de pa de pagès ben fineta i la torrem.
  5. Sobre la torrada hi posem 2 talls de rul·lo de formatge de cabra i ho enfornem un parell de minuts a 180ºC perquè se’ns torri una miqueta el formatge i agafi temperatura.
  6. Muntem el plat: Pintem els plats amb uns fils de glaça de vinagre de Mòdena. Posem damunt la barreja d’enciams amb les maduixes i els fruits secs en els plats individuals i ho amanim amb oli, sal i glaça de vinagre de Mòdena de nou. Damunt de cada plat, sobre l’amanida, hi posem una torrada amb el formatge de cabra encara tebi, per a cada comensal.
  7. I bon profit!

8 Comments

  • Josep Colet ha dit:

    Sensacional combinació. I quins colors, i quina presentació. Ten points.
    Una abraçaada

  • Nuni, quines ganes teníem de veure una nova entrada teva! ens has fet suar la carnsalada, menys mal que ens regales una amanida glamourosa i completament resfrescant i mooolt bona.
    Ets genial, amiga meva!

    • nuni ha dit:

      Hola estimats!

      I tant! Ja tocava! Teniu tota la raó del món! Sort que el Kike em va fer posar seny!! XD
      Està mooooooolt bona aquesta amanida!! I té un joc de textures i colors molt divertits!

      Fins ben aviat guapíssims!! Molts petons!!! :-*

  • Hola Nuni!!

    Ja era hora!! :)))

    No puc més que adherir-me a la teva proposta estiuenca. Tot i que a mi els formatges de cabra a les amanides no em desperten passió. Però t’ha quedat tan complerta i atractiva que me la cruspiria ben content!!!

    😀

    • nuni ha dit:

      Tens tota la raó Òscar! Ja era hora!!! Estava molt desentrenada!!
      A veure si vaig tenint més temps per dedicar-me a la cuina i al blog!
      A mi el formatge de cabra m’encaaaaantaaaaa!! Però la veritat és que l’amanida en sí (sense el formatge) també és molt bona i gustosa!

      Molts petons!!!!! 😀

  • Lourdes Coloma ha dit:

    Ja m’agrada l’amanida, però es que aquesta té una pinta tant i tant bona que me’n menjaria dos plats!
    Petons.

    • nuni ha dit:

      Eiiii i t’hi has fixat que no porta ni tomàquet ni cogombre?? Com a les que a tu t’agraden!!
      Jo també me’n menjaria dos plats ara!! Quina gana!! Es nota que és hora de sopar!!!
      Però avui toca meló amb pernil! Molts petons!!! 😀

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN