Bloc de receptes i cuina

Melmelada de maduixa

SHARE
, / 6488 26

Si una cosa agraeixo de les vacances és el fet de tenir TEMPS. Temps per a un mateix, temps pels demés, temps per jugar, temps per compartir i gaudir de la família.

Escapar-nos a Antist és una bona manera de descansar i relentir el ritme trepidant que acostumem a portar en el dia a dia. Ens permet llevar-nos i asseure’ns a esmorzar en calma una bona torrada amb mantega i melmelada, quan en una jornada laboral ens és del tot impossible.

Avui us posaré la recepta de la melmelada de maduixa, que com totes les melmelades és ben senzilla de fer, motiu afegit per fer-la! A part el gust és boníssim, completament natural i sense gelificants afegits.

melmelada_maduixa.jpg


Ingredients:

  • 1 quilo de maduixes.
  • 500 g de sucre
  • El suc d’una llimona

Elaboració:

  1. Netegem les maduixes i els hi retirem el “barret”. Un cop netes les tallem dauets petits.
  2. Les posem en una cassola i hi afegim la meitat del pes de la fruita en sucre.
  3. Exprimim el suc d’una llimona l’afegim a la cassola i ho posem a coure una hora aproximadament, a foc lent. S’ha de remenar de tant en tant perquè no s’enganxi. Que no bulli ni molt, ni poc.
  4. Quan tenim les maduixes ben confitades les passem pel minipímer. Dependrà del gust de cadascú, que les triturem més o menys (si hi volem trobar trossets de fruita o no).
  5. Cal tenir en compte que quan es refredi s’espessirà una mica, per tant ha de quedar fluideta (sempre hi podem afegir un xic d’aigua i acabar-la de coure).
  6. Finalment omplim els pots amb la melmelada (jo els esterilitzo abans bullint-los una estona), els tapem i els fem coure al bany maria uns 15 minuts per fer el buit i llestos.

Tal i com ja vem explicar també en el post de la Melmelada de taronja, aquesta recepta ens serveix per a qualsevol recepta de melmelada. Només cal recordar afegir el suc de d’una llimona per cada quilo de fruita, en la de taronja no cal.

Que acabeu de passar uns bons dies de setmana santa!! 🙂

26 Comments

  • Mar ha dit:

    Jo he estat a punt de fer-ne molts cops, però m’acolloneix el tema esterilització. D’on treus els pots?

    • nuni ha dit:

      Hola Mar!!

      A mi al principi també em feia molt respecte això de l’esterilització però després de provar-ho i veure que es conserva bé ho vaig fent! Prova-ho un dia! També t’haig de dir que mai faig grans quantitats.

      D’altra banda els pots els reaprofito d’altres conserves que compro, els netejo ben nets i abans de posar-hi la melmelada els esterilitzo.

      Una abraçada!!!

  • Ohú!

    A casa ja fa unes setmanes que ens varem quedar sense melmelada de maduixes de la temporada anterior…

    Jo per fer el buit als pots, poso la melmelada o el que sigui al pot quan encara està calenta, tanco i els poso de cap per avall 24h i voilà!

    Petonets, que acabeu de passar uns bons dies al CoPirineo ^^

    • nuni ha dit:

      Hola Martinet!!!

      Escolta, i fent el buit així se’t conserva bé força temps no? Doncs ho hauré de provar!

      Moltes gràcies i que acabis de passar uns bons dies de vacances tu també! Ptns!!!!

  • Miquel Labòria ha dit:

    Deliciosa!

    L’esmorzar i el berenar d’avui han sigut boníssims, davant la llar de foc, al Pirineu, i unes bones torrades amb mantega i aquesta melmelada 😛

  • Bon dia família!! No saps les ganes que teníem de llegir i fruir d’un post al Cuinetes! Ens omple de joia que estigueu tan bé, jugant i compartint!!
    A veure si ens veiem aviat, us trobem a faltar.

    • nuni ha dit:

      Hola vermellets!!

      Jo també tenia ganes de recuperar l’activitat del bloc 😉 .
      Hem de buscar un dia i quedem que també us enyorem!

      Molts petons!!!

  • Xavier ha dit:

    Just aquesta setmana, amb l’excusa -també- que tinc temps. fiu un parell de tipus de confitures: de pinya i de taronja de Sóller (dolcíssima).

    Ara quan vindrà el temps de les cireres, en faré una! Creus que deu ser bona de fer?

    Aquesta de maduixa teua, no cal dir-ho, mmmhhh!

    • nuni ha dit:

      Hola Xavier!

      Quines melmelades més bones que prepares!!
      La de cireres ha d’estar tremenda també! L’haurem de provar!

      Una abraçada!

  • gemma ha dit:

    Visca les vacances! Haurien de ser vacances tot l’any… amb temps per fer tot allò que durant l’any no podem, esmorzar amb calma, amb la família, tot gaudint d’una melmelada casolana tan bona com aquesta.

    • nuni ha dit:

      Hola Gemma!

      Les vacances són magnífiques! Però potser ho són perquè en tenim pocs dies a l’any i per això les fan tant i tant especials! Ara ja tocarà a esperar les de l’estiu! Sort que tenim els caps de setmana per dedicar-nos a fer les coses que més ens agraden!

      Un petó!!!

  • Mercè ha dit:

    Que bé! Jo el buit el faig com en Martí. És senzillíssim i s’aguanten perfectament d’un any per l’altre.
    I què dir de la melmelada de maduixa… deliciosa! 😉
    Petons!

    • nuni ha dit:

      Hola Mercè!

      Decididament la propera melmelada que faci faré al buit a la manera teva i del Martí. I més si em diu que t’aguanta perfectament d’un any a l’altre!

      Una abraçada!!

  • fem un mos ha dit:

    Aquesta melmelada com molt be dius es molt fàcil però també mol bona i per els dies de descans un èxit assegurat.
    Petonets

    • nuni ha dit:

      Hola Sion!!!

      Visca el temps lliure i les receptes fàcils!!! Que goig poder esmorzar amb calma una bona torrada amb mantega i melmelada a la vora del foc i sense cap pressa! Aiiix!!!

      Molts petons!!

  • Teresa ha dit:

    Per fer una conserva de paté, quanta estona has de coure els pots al bany-maria, Quan cous el que sigui al bany-maria, S’ha de cobrir totalment d’aigua? M’ho podeu explicar?

    • nuni ha dit:

      Hola Teresa,

      Et copio uns apunts que a mi em van anar molt bé per saber com esterilitzar i fer conserves de la revista consumer. Espero que et serveixin:

      * Distribuïu l’aliment aprofitant la capacitat del pot i deixeu un espai d’un centímetre a l’aresta superior. Elimineu les bombolles que s’hagin pogut formar donant petits cops. Netegeu la vora amb un drap humitejat en aigua calenta i tanqueu el pot al buit.

      * Esterilitzeu els pots plens i tancats perquè els aliments no s’alterin amb microorganismes. En una olla amb un drap en el fons, introduïu els pots embolicats en draps i cobriu-los d’aigua fins a la vora, però sense arribar a les tapes. En olles obertes: 30 minuts per a les verdures i 60 per a peixos. En olles tancades a pressió, la meitat del temps.

      * Si elaboreu melmelada i aquesta conté menys del 50 per cent de sucre és necessari esterilitzar-la. Si el producte conté més de la quantitat esmentada de sucre, l’esterilització no és necessària, ja que la sacarosa actua com a conservant.

      * Poseu etiquetes a cada pot amb el nom del producte i la data en què es va preparar. Emmagatzemeu-los en un lloc sec, fresc i fosc, sense apilar-los.

      * Recordeu que encara que les conserves al buit duren anys, és millor consumir-les abans de 12 mesos des de la seva elaboració.

      Fins ben aviat!

  • StHilari ha dit:

    Veig que aquests dies no has perdut el temps … aquesta melmelada té un aspecte de no poder parar fins acabar amb el pot sencer …
    Una abraçada

    • nuni ha dit:

      Hola Alfons!

      No saps com he agraït aquests dies ;-).
      De la melmelada en van sortir dos pots i un, efectivament, ja ens l’hem acabat!
      Hem aprofitat bé l’època de maduixes i maduixots (tot i que avui en dia en trobem tot l’any ja…) i ara esperem amb candeletes les CIRERES!!!

      Una abraçada i fins ben aviat!

  • Dolça ha dit:

    A mi m’encaNTA fer melmelades, i a casa n’anem fent de les fruites de les diferents temporades, però les de fruites vermelles sempre tenen un èxit especial. Jo, com tu, hi poso el suc d’una llimona, trobo que potencia el gust. Però a diferència teva les faig al microones i queden perfectes!
    PTNTS
    olça

    • nuni ha dit:

      Hola Dolça!!

      Eps! Ho hauré de provar això de fer melmelades al microones!!
      A mi el regust àcid que hi dona la llimona m’agrada molt també!

      Una abraçada!!

  • Acabo de fer la melmelada, ha sortit bonissima! (és la primera q m’atreveixo a fer) Moltes gràcies per la recepta…

    Una salutació,

    • nuni ha dit:

      Hola Sònia!!

      Que bé!! me n’alegro molt de que t’hagi quedat tant bona!!!
      De fet les melmelades casolanes són les millors! Saps perfectament que tot el que hi has posat és fruita!

      Una abraçada!

  • lala ha dit:

    Hola jo soc de Barcelona i vaig alinstitut i estic fen un trevall de les conserves. Moltes gracies perfer.ho tanbé.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN