Bloc de receptes i cuina

Caldo express!

SHARE
, / 8820 33

No us ha passat de vegades que penseu “aquest vespre em menjaria una sopa”, aneu al congelador amb l’esperança de trobar un tupper amb escudella congelada però us trobeu amb un calaix buit i desolat que et mira mofeta…

Per l’hora que és no hi ha temps real per posar un caldo com Déu mana (o qui sigui que mani), ni prou ingredients… estem a una hora de sopar i encara et ve més de gust menjar sopa i com que som valents tirem d’emocions fortes! Utilitzarem l’olla express!

Al cap d’una hora ja érem a taula menjant un plat de “sopa de pics” (a casa sempre n’hem dit així de la pasta “maravilla”) la carn d’olla i les patates amanides amb oli. Quina satisfacció!

caldo_express.jpg

Ingredients:

  • 2,5 litres d’aigua mineral
  • 1 quarter de pollastre gran (nosaltres preferim el pit amb l’ala)
  • 1 tros de vedella
  • 1 porro gros
  • 2 branques d’api
  • 2 pastanagues
  • 2 patates
  • uns dauets de carbassa (opcional)
  • unes branquetes de julivert
  • sal

Per a la sopa:

  • La pasta de sopa que preferim (estrelletes, pics, lletres, galets…)

Elaboració:

  1. Pelem i netegem totes les verdures i les tallem a trossos més aviat grans.
  2. A l’olla exprés li posem la carn, les verdures, la sal i ho cobrim tot amb 2,5 litres d’aigua (dependrà de la capacitat de l’olla exprés, sobretot recordeu que mai s’ha d’omplir fins dalt!).
  3. Tapem l’olla i ho posem a coure a foc mitjà-fort.
  4. Quan l’indicador de pressió comenci a “sonar” (surti el vapor enèrgicament) ho deixem coure 15 minuts. Passat aquest temps apaguem el foc i girem la vàlvula perquè alliberi la pressió de dins l’olla.
  5. Un cop alliberat tot el vapor (assegureu-vos-en mirant el indicador de pressió) obrim l’olla i colem el caldo en una altra olla.
  6. Posem a bullir el caldo de nou i hi afegim la pasta de sopa que preferim (lletres, estrelletes, pics, galets…).
  7. En una plata posem tota la carn d’olla i verdures que ens serviran per acompanyar la sopa.

El resultat la veritat és que ha estat molt satisfactori, un caldo suau, lleuger però molt gustós. Un plat ben calentó per un dia ben fred! 🙂

33 Comments

  • Caldo i post exprés!

    No acabo d’entendre.. “al cap d’una hora ja erem a taula menjant la sopa Maravilla” però la maravilla no és la de sobre, i el caldo???

    xD No entenc res tita 😉

    • nuni ha dit:

      Estimat Martinet…

      Una pregunta: T’has llegit el post sencer?

      Per si de cas t’ho explico… la PASTA MARAVILLA és un dels tipus de pasta que hi ha per sopa, no necessàriament és la sopa de sobre.

      El caldo fet amb olla a pressió es fa molt ràpid, per això al cap d’una hora d’haver decidit menjar sopa ja érem a taula sopant-la.

      Espero haver-te aclarit els teus dubtes… ¬¬

      Una abraçada! 😛

  • Que bó! A mi el sorollet del vapor sortint per la vàlvula en una tarda-nit freda em recorda a la infantesa… quina sensació més càlida!!

    • nuni ha dit:

      Hola Òscar!
      La veritat és que la olla express a casa la tenim una mica abandonada. La utilitzem alguna vegada per fer mongeta tendra i patata per exemple, però aquest cop ens ha anat de perles! I el caldo ha quedat prou bo la veritat!
      A casa de petita la meva mare també la utilitzava l’olla expres però no era ni molt menys tant sofisticades com les d’ara!

      Una abraçada!

  • Lourdes ha dit:

    Humm quin caldet més bo!! Jo, malauradament l’olla expréss la tinc aparcada. Aprofito el teu post per recomenar que mai, mai, mai obriu l’olla abans d’hora i que posar-la sota l’aixeta amb aigua freda i que baixi la vàlvula no vol dir que estigui a punt d’obrir i, per acabar, si es pot deixar refredar al natural, molt millor ja que es força perillós posar-la sota l’aixeta. Au! ja he fet de “tieta Lourdes” i puc tornar a dir: Uauauauau! quin caldo més bo!!

  • Nuni, la pasta meravella és la pasta petita, tens raó tu, deixa a en Martinet que els aires del Montseny sembla que l’han engostipat!!! 😉
    A casa d’olla exprès no n’hi ha, però els meus pares si que en tenen i estan molt contents. El teu caldet sembla d’allò més bo i amb el fred que fa encara més. Molts petons guapos.

  • gemma ha dit:

    L’olla a pressió és dels estris més desaprofitats a les cuines, no trobeu? En canvi, fa marevelles!!! M’encanta 🙂

    • nuni ha dit:

      Hola Gemma!
      Jo també trobo que la tinc molt desaprofitada l’olla a pressió. Serà qüestió de buscar receptes per amortitzar-la!
      Ptns!

  • fem un mos ha dit:

    Segur que et va sortir un caldo bo, molt millor que els preparats, tot es tindran ganes
    Petons

    • nuni ha dit:

      Hola Sion!
      Doncs la veritat és que no estava gens malament el caldo, però on hi hagi una bona escudella…
      Una bona opció d’hemergència aquest caldo!
      Una abraçada!

  • Marta ha dit:

    Ei un caldet amb maravilla de tota la vida (sopa de pics, primer cop que ho sento) i em falta un ou esclafat….jo preferia que no el remenessin!!!
    Què bo!!!
    Ptnts

    • nuni ha dit:

      Hola Marta!
      Ooii sí!!! El caldo amb un ou poxé, uns dauets de ceba tendra i uns dauets de pernil del bo!!
      Ara mateix hi signaria!
      Jo també prefereixo que no em remenin l’ou!
      Ptns!!

  • Mercè ha dit:

    Ai Nuni! He començat a llegir i he pensat, jo sóc una d’aquestes que arriba a casa i té ganes de menjar sopa… però buff, preparar l’escudella! Però després he llegit que el teu caldo express el fas amb l’olla express i jo no en tinc!!! 🙁 Així que hauré de continuar com fins ara…
    Petons!

    • nuni ha dit:

      Hola Mercè!
      Ostres doncs sense l’olla a pressió crec que tocarà fer el caldo tradicional amb temps i paciència! Però que bons que són els caldets! 😉
      Una abraçada!

  • EVA ha dit:

    Un plat de caldo sempre ve de gust!!!! Justament m’estic mirant de comprar l’olla a pressió…tinc moooltes ganes de tenir-ne una…jijiji!!
    Petunets,
    Eva.

    • nuni ha dit:

      Hola Eva!
      Com va la panxeta?
      Doncs les olles a pressió actuals són una passada i molt més segures!
      Són un bon invent que de vegades (almenys parlo per mi) queda una mica abandonat…
      Cuida’t molt i petons!

  • Xavier ha dit:

    Més receptes com aquesta hauria d’aprendre jo…
    Quin brouet més deliciós!

    :D~

    • nuni ha dit:

      Hola Xavier!
      Benvingut a Cuinetes!! no coneixia el teu bloc! Ara mateix m’hi passejo i me’l afegeixo al reader!
      Una abraçada i fins ben aviat!

  • illetapitita ha dit:

    Ai si, a mi també em fa una ràbia esperar trobar caldo conelat i que no n’hi hagi!
    Amb això de l’olla a pressio m’has donat una gran idea per quan no en tingui!
    Una abraçáda!

    • nuni ha dit:

      Hola illetapitita!
      Doncs sí que fa ràbia quan estàs convençut de que tens algo al congelador i s’ha esfumat…
      Però aquest caldo és una bona opció d’emergència!
      Ptns!!!

  • Dolça ha dit:

    Ei, doncs a casa el caldo sempre és express!
    I aquest hivern que ha fet fred, una olla express com a mínim a la etmana!
    Però la pasta maravilla no, ens agrada una miqueta més grossa.
    I a més del pollastre i poso una miqueta de gallina!

    PTNTS
    Dolça

    • nuni ha dit:

      Hola Dolça!
      Jo quan faig l’escudella també hi poso gallina que hi dona un gustet boníssim! Però aquest caldo el vaig fer amb el que tenia per casa, i de gallina no en tenia. Un gran invent això de l’olla a pressió!
      Una abraçada!

  • Roger ha dit:

    Hola,

    porto el blog del Club de Cuines (a clubdecuines.cat), portal de cuina de TV3 i Catalunya Ràdio, i de cara a St Jordi volia demanar als blogs de cuina en català que em recomanessin un llibre de cuina i que em diguessiu en una frase o dos perquè us agrada o el recomaneu. M’ho pots enviar per correu electrònic a clubdecuines@tv3.cat? D’això en vull publicar un text o varis, que servirà tant per conèixer llibres de cuina com per conèixer blogs com el teu…

    Esborra aquest comentari quan vulguis, ja entenc que no va lligat amb el contingut d’aquest text, però no trobava altre manera de contactar (el formulari no m’anava!).

    Gràcies!

    Roger

  • Miquel Labòria ha dit:

    Un caldo boníssim i perfecte per sortir del pas!

  • Nuni….d’això… que ja fa caloreta i el caldo….no sé….

    Alguna coseta fresca per la primavera ehhhhh? Vaaaaaaa dona-li vidilla al bloc!! 🙂

  • Nuni, a casa el brou sempre és expres, perquè és l’olla més gran que tinc, i ja que em poso en faig força per congelar. Jo a més del que hi poses afegeixo un bon grapat de cigrons i un os de pernil, i de verdures les que trobo (nap, col…., carbassa no, però).

    Entre els comentaris he llegit que hauràs de buscar més receptes a l’olla expres. Doncs et passo la que he fet aquesta setmana rodó de porc: http://cuinescuina.blogspot.com.es/2013/02/tall-rodo-de-porc-lolla-rapida.html

    Jo també penso que l’olla ràpida està poc utilitzada!

  • Uff, ara em fixo la data dels altres comentaris… vaig una mica tard, no?

  • […] brou de pollastre podeu utilitzar aquesta recepta mateix, en olla exprés, si teniu pressa. I si teniu molta pressa podeu utilitzar algun brou de […]

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN