Bloc de receptes i cuina

Gotets de gelatina de cacau amb crema de mascarpone i coco

SHARE
, / 2308 12

Pel que fa el postre del sopar de Cap d’any, buscava algo més aviat minimalista i que sobretot no embafés massa després del tiberi que ens havíem cruspit, i tenint en compte que encara ens havíem de menjar el raïm.

Vaig acudir al blog de l’Alfons, les receptes de Sant Hilari, on hi vaig trobar la recepta dels gotets de gelatina de xocolata amb crema de Mascarpone i coco. A l’Alfons, com a mi, li agrada molt la presentació en gotets, i a part la recepta era prou senzilla com per fer-la un dia tant complicat en que s’han d’elaborar molts plats.

gelatinaxoco.jpg

Ingredients:

  • 100 g de Mascarpone
  • 30 g de coco ratllat
  • 15 g de sucre llustre
  • 200 c.c. de llet
  • 30 g de mel
  • la pell d’una llimona ratllada molt fina
  • 20 g de cacau en pols
  • 3 fulls de gelatina neutre

Elaboració:

  1. Posem les 3 fulles de gelatina neutre en remull en un bol amb aigua freda.
  2. En un cassó posem a escalfar la llet amb la mel i la pell de llimona ratllada, i quan arribi a 65ºC hi incorporem el cacau en pols tot remanant.
  3. Fora del foc hi incorporem les fulles de gelatina ben escorregudes i remanem.
  4. Omplim el fons dels gotets amb la gelatina de cacau i la posem a la nevera fins que solidifiqui.
  5. En un bol barregem el mascarpone amb el coco i el sucre llustre, fins que ens quedi una mescla homogènia i cremosa.
  6. Sobre la primera capa de gelatina ja solidificada hi posem la crema de mascarpone i coco.
  7. Damunt hi posem una nova capa de gelatina de cacau i la deixem solidificar de nou a la nevera.
  8. Ho servim fred i amb coco espolvorejat pel damunt. I a gaudir!

12 Comments

  • Mai he probat la gelatina de xocolata… té gust potent a xocolata o és més rollo aigualida???

    Fins diumenge macos (los más mejor del Vallès dolent ^^)

    • nuni ha dit:

      Home aigualida no queda. Imagina’t un colacao potent amb més aromes (la mel i la llimona) en format gelatina. El que pel meu gust està boníssim és el mascarpone amb coco!!!

      I per cert… alguna cosa bona havia de tenir el Vallès “dolent! no??? 😛
      Una abraçada al Vallès profund!

      La Tieta Cuinetes!

  • Chis ha dit:

    Mira… llengint pensava el mateix que el Martí… Pot ser recordi un poc el rollo “copa dalki”?, la xocolata vull dir. Del mascarpone, no dubto que sigui boníssim amb coco… m’encanta el coco.
    M’agrada la idea, sí senyor…

  • lules ha dit:

    Doncs te bona pinta, però no veig que sigui mooolt lleuger, almenys per mi jejejeje, després d’un sopar com el que vares fer no sé si mi cabria,. . . vaja segur que m’hi cabria, però per pura golafreria, mmmm que bó tot aquest menú . . . .

  • eva ha dit:

    La presentació en gotets m’encanta!!! T’ha quedat fantàstic…i el xai brutal!
    Petunets,
    Eva.

  • Carme ha dit:

    M’encanta la presentació. El mascarpone amb coco ha d’estar per llepar-se els dits!
    Estic molt contenta d’haver-vos conegut.
    Una abraçada,
    Carme

  • Marta ha dit:

    Ei, em moro per un gotet d’aquest ara mateix…..pot ser?
    (les mil i una prestacions del mascarpone…)
    Ptnts

  • ramon ha dit:

    mmmh! que bo nuni!!!!!! jo en vull un!!!!!!!!!!!

    petonets!

  • StHilari ha dit:

    Alaaaa!!….t’han quedat una xulada!!! Bravo!! mo em faria res cruspirme’n un ara mateix…..varen agradar a la parròquia?
    Una abraçada

  • Lourdes ha dit:

    Osti tu quina salivera!

  • Hola guapa!!! estem a règim Nuni, des de dilluns, en Kike només em dona pa per esmorzar i només fem que menjar espàrrecs… estic que trino amb la gana que tinc, ara en aquests moments de la meva vida només em venen de gust coses dolces… i tu em presentes aquests gots tan sublims, tan ben presentats, tan fantàstics, tan llaminers… estic lligada a la cadira per no sortir amb el cotxe cap a la betzinera més propera a comprar una taula de xocolata… Molts petons dolços com tu i els teus gotets deliciosos.

  • nuni ha dit:

    Hola a tothom! ^^

    Martí, “lo dicho” ja t’he contestat a dalt :P. Petons! :-*

    Chis, d’aparença potser sí que recorda a la copa dalky però de gust la veritat és que no. Pel meu gust potser la primera vegada crec que més que gelatina la faré directament amb xocolata a la tassa. Ha de ser de vici! Una abraçada!

    Lourdes, jajaja! Lleuger ho deia pel tamany del postre!! Els gotets són petitons i la quantitat que ens menges no embafa, i més després d’un àpat tant potent! Petons!

    Eva, moltes gràcies! Queden molt cucarrons els gotets. M’encanten les presentacions en gotet! ^^ Gràcies per comentari del xai enfangat també! Petons trio!

    Carme, el plaer també va ser nostre! Una abraçada Cuinetes Carme! 😉

    Marta, el mascarpone que versàtil que és! Aiiiix tant per receptes dolces com per salades. M’encanta! Petons!!!

    Ramon! Si te l’haig d’enviar a EEUU no garanteixo que aguanti el viatge! Jajajja! Ho haurem de deixar per quan tornis a Terrassa city! Una abraçada! M’encanta que em visitis! 😉

    Alfons, mestre dels gotets xulos! Van agradar molt a la parròquia! Gràcies per la recepta! Petons! :-*

    Lourdes, moltes gràcies! En el proper àpat que fem plegats si vols ens faig! Petons! 😉

    Estimats vermells! Moltes gràcies! I què feu a règim?!? Si esteu ESTUPENDOS!!!!! KATXIIIS!

    Una abraçada a tots!!!!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN