Bloc de receptes i cuina

Sopar de Cap d’any!

SHARE
, / 10971 13

Pels que ens agrada la vida familiar i el bon menjar, el Nadal és una gran festa! Una setmana maratoniana de petons, abraçades i bones converses al voltant de la taula. De retrobaments, de regals, de copiosos àpats i d’eufòria (de vegades provocada, en part, pel bon beure també d’aquests dies)! Un gran espai de convivència multigeneracional (en la nostra família el més petit té 9 mesos i la més gran 94 anys!), on els més petits aprenen de la saviesa dels més veterans.

xerrys.jpg

El fet de tenir una família extensa, i amb molts amants de la cuina, també ajuda a que ningú es carregui més de feina que un altre, quedant tots els àpats ben repartits. A casa, com ja va sent tradició des de fa uns anys, ens encarreguem de l’àpat de Cap d’any.

piruletes.jpg

Us haig de dir que aquest repte anual em provoca molta emoció i il·lusió durant l’any i les setmanes anteriors a la celebració, però durant els dies (sí, heu llegit bé, DIES!) d’elaboració inevitablement em provoca la tensió necessària per tal de intentar tenir-ho “tot” controlat. De la mateixa manera que un cop acabat l’àpat la sensació de relaxament i d’haver-te “tret un pes de sobre” és notòria.

Escalivada.jpg

Enguany el menú ha constat de 6 entrants diferents, un primer plat, un segon plat i un postre, per a 14 persones. A part pels nens vem preparar un pica pica més tradicional (amb fuet, formatge, olives, xips de patata, mini frankfurts…) i macarrons gratinats.

Farcellets.jpg


El menú de Cap d’any va ser el següent:


Entrants

Escalivada bicolor amb alls tendres i glaça de vinagre de mòdena
Cassoletes d’ous de guatlla al plat
Pebrots del Padrón (unos pican i otros non!)

Primer plat

Crema de gamba amb tres textures

Segon plat

Xai enfangat amb patates al forn

Postres, cafès i xarrups

Gotets de gelatina de xocolata amb crema de mascarpone i coco

Raïm per les campanades – Torrons – Neules

Cafès i licors

Ous guatlla al plat.jpg

Algunes de les receptes ja les teniu en el blog i us les he hipervinculat (bàsicament les dels entrants). Les fotografies que he posat en aquest post són només dels entrants. Els propers dies us aniré posant la resta de receptes i fotografies dels plats principals.

pebrots padron.jpg

Només em resta desitjar-vos un bon final de festa i que els Reis us hagin portat moltes i moltes coses! 😉

13 Comments

  • Jurrr torno a ser el primer! (graciues twitter per avisar :P)

    Un dia em faràs el xai enfangat?? <>

    Apa familia fins dissabte! 😉

    PS: M’agrada la paraula hipervinculat, sona molona!

  • Sara Maria ha dit:

    Doncs si, això del xai enfangat…. Mmmm… Sona de meravella. Fins dissabte!

  • ramon ha dit:

    Osti nuni!!!!!!! cuando vingui hem de fer un mano a mano tu!!!! quina bona pinta que te tot!!!!
    felicitats!!!!

  • Ostres tu, quin súper àpat, segur que els teus convidats van quedar la mar de contents!!! I el xai enfangat tot i que porta molta feina és un plat molt i molt bo!
    Ets una campiona dels àpats familiars estimada Nuni!!! Enhorabona.

  • Iaia Mercè ha dit:

    Nosaltres també tenim un bloc de cuina i d’altres temes relacionats. I també postegem receptes, però he de reconèixer que les teves són molt originals i divertides. Sobretot les dels xerrys caramelitzats i les piruletes de gruyere. Crec que als nens que tenim a la família els hi farà molta gràcia!
    Fins aviat,
    Laura (membre del bloc Iaia Mercè)

  • Glòria ha dit:

    Un menú de superluxe!!!!. Ja tinc ganes de veure la recepta del xai enfangat i… sense desmerèixe’n cap, la del gotet de gelatina de xocolata!!!.

    Fins aviat

  • fem un mos ha dit:

    Noia quin súper àpat, has d`explicar la recepta del xai enfangat
    Petons

  • Pepin ha dit:

    Caram, quin àpat més important. Molta feina que al final queda compensada pel goig de veure com ho disfruten els convidats.
    Feliç 2010
    Salut,
    Pepin

  • Eva ha dit:

    A mi també em crida molt la recepta del xai enfangat…quin menú Silvia!!! Super currat…
    Petunets,
    Eva

  • StHilari ha dit:

    Això és el que es diu començar amb bon peu l’any, … un sopar per deixar satisfeta a tota la família i sense dret a replica,…. que tal els gotets de gelatina de xocolata …? varen tenir exit? jo m’ho diràs..
    Una abraçada

  • StHilari ha dit:

    Ah ! i també uns ous de guatlla… ja t’explicaré !!

  • nuni ha dit:

    Hola guapos!!! Bon any!!!

    Tinet! Ja m’ho pensaré lo del xai enfangat… si continues fent-me bombons i galetes sí! ^^

    Sara Maria, segur que t’encantaria! Queda súper tendre o melós!

    Ramon! Que xulo veure’t per aquí! Quan vinguis de les Amèriques quedem quan vulguis! Aprendria un munt de coses d’un cuiner professional internacional com tu! Petons!

    Vermells! Ja valorava molt el súper àpat que ens veu preparar vosaltres, però des que he fet el xai enfangat que em cauen les llàgrimes! S’ha d’estimar molt per fer un plat així!! Molts petons!!!

    Laura, moltes gràcies! De vegades les presentacions atrevides i divertides ens ajuden a fer més atractiu el menjar pels nens (i no tant nens!). Gràcies per la visita!

    Glòria! El xai enfangat el veure-ho en el proper post, però encara l’estic preparant perquè és un plat força elaborat i no em vull descuidar d’escriure res! I els gotets del postre al contrari són molt senzills de fer però molt i molt bons. Petons per tu i en Josep!

    Sion, bon any! Com li deia a la Glòria el xai enfangat us el penjaré de seguida! Serà el proper! Una abraçada!

    Pepin, quina raó que tens! La feina és recompensada per la gratitut i satisfacció de la família al menjar-s’ho tot tot! Una abraçada!

    Eva, el xai ja va venint! Jejeje! Al proper post us poso el segon plat. Com va la panxeta? Una abraçada!

    Alfons! Bon any!! Com pots veure en el menú hi pots trobar plats que et seran ben familiars! 😉 Els gotets de gelatina molt bé, sobretot per la seva simplicitat (a l’hora de fer la recepta) quan tens taaaaanta feina amb la resta de plats! Ja m’explicaràs lo dels ous de guatlla! Una abraçada i petons!!!

    Moltes gràcies a tots i totes per la visita! Fa molta il·lusió rebre els vostres comentaris! Una abraçada 😉 !

  • […] comença el sopar de cap d’any d’aquest any! Com us he explicat en alguna ocasió (aquí, aquí, aquí i aquí) a casa ens encarreguem de fer el sopar de cap d’any per a la meva […]

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN