Bloc de receptes i cuina

Escudellada 2009 (Aperitius)

SHARE
, / 2817 13

MenuEscudellada09.png

Ja fa uns dies ens vem iniciar en els àpats familiars nadalencs i què millor que el primer àpat copiós d’aquestes festes sigui una Escudellada!

Aquesta vegada el menú ha estat compartit. La súper escudella l’ha feta en Lluís i la Lourdes (ja experts en grans quantitats, són els Xefs dels macarrons de la Laboriada), que ens van portar un munt de litres d’escudella i una súper safata amb moltíssima carn d’olla, BONÍSSIIIIIIIMA!!!

De segon vaig fer la recepta de pollastre amb gambes, de la Mireia Carbó que ja us vaig posar en el bloc fa bastaaaaant temps (i que podeu veure clicant el link). També podeu trobar una recepta d’escudella aquí.

Escudellada09.jpg

Avui però us posaré les receptes d’alguns dels aperitius que vem servir per si els voleu aprofitar per algunes d’aquestes festes!

Escudellada1.jpg

Tomàquets xerry Caramelitzats (del blog les receptes de St. Hilari):

Ingredients:

  • Tomàquets xerry
  • Sucre i unes gotetes d’aigua.

Elaboració:

  1. En un cassó posem sucre, l’humitegem amb unes gotetes d’aigua i el posem a caramel.litzar a foc mitjà (sense remenar!).
  2. Preparem els tomàquets xerry puntxant-los amb una broqueta de fusta.
  3. Reservem el caramel i el deixem refredar una miqueta.
  4. Agafem broqueta per broqueta i la passem (per la part del tomàquet) pel caramel.
  5. Les deixem refredar i bon profit! Són un vici! Ja m’ho direu!

Piruletes de Gruyère (o de Parmesà) amb llavors de rosella

Ingredients:

  • Formatge Gruyère
  • Llavors de rosella

Elaboració:

  1. En primer lloc mullem les broquetes de fusta perquè sinó en el forn se’ns cremerien.
  2. Disposem d’una safata de forn coberta per paper de forn (o silpad).
  3. Fem cercles de formatge Gruyère (o parmesà) ratllat fi i hi anem disposant les broquetes damunt.
  4. Espolvoregem els cercles de formatge amb llavor de rosella.
  5. Ho enfornem a 180ºC el temps just perquè el formatge es fongui i es dauri lleugerament. Ho retirem del forn i ho deixem refredar.

Rösti de patata amb ous ferrats de guatlla

Ingredients:

  • 1 dotzena d’ous de guatlla
  • 1 patata
  • Oli d’oliva, sal, pebre, all picat i orenga.

Elaboració:

  1. Per fer el Rösti pelem la patata i la ratllem amb un ratllador. No la passem per aigua un cop tallades per tal que no ens perdin la fècula que contenen.
  2. Les salpebrem, les condimentem amb orenga i afegim una mica d’all picat.
  3. Posem oli en una paella petita a escalfar a foc lent i afegim la patata.
  4. Li donem forma com si es tractés d’una truita i deixem que la patata es dauri una mica per la base.
  5. Li donem la volta a la patata i l’acabem de coure per l’altre cantó. Un cop daurada i cruixent la reservem en paper absorbent per treure l’excés d’oli.
  6. Aleshores posem en una paella a foc lent amb una mica d’oli els ous de guatlla trencats (amb compte) l’un al costat de l’altre perquè se’ns enganxin i quedin units. Els salem i ho deixem coure a foc mitjà fins que quallin.
  7. Els treiem amb compte amb l’espàtula i els col·loquem damunt del Rosti de patata. Servim-ho calent.

Va ser un àpat genial! On va sobrar un muuuuuunt de menjar que, a part de marxar tots amb carmenyoles, ha anat molt bé per aquests dies d’entre setmana que no tenim gaire temps de posar-nos a cuinar.

I com qui no vol la cosa en aquesta família anem creant tradicions que de ben segur anirem repetint! La qüestió quan s’està a gust amb algú és buscar qualsevol excusa per trobar-nos!

Molt bones festes a tots i totes i que gaudiu d’uns dies i uns àpats magnífics i en bona companyia! Una abraçada! ^^

13 Comments

  • Hombreeeee, m’he avançat al Martí!!! Quin dinar més bo, els entrants son tots i cada un una passada de bons. Que xulo que tingueu instaurat l’escudellada ( a Mollet tenim la gintonicada, la xocolatadiada…. ara només ens falta l’escudellada!!).
    Molts petons guapos!!

  • Mar ha dit:

    Nena, com et trobes? Per cert, que no sé si tens el feed del tot catòlic, que aquest post no em sortia… I ja m’estranyava!

    • nuni ha dit:

      Hola Mar!

      Em trobo millor! De fet feia vida completament normal, però més cansada… M’han posat una bona dosi de ferro i a partir d’ara m’ho controlaran més. I pel que fa al Feed ja m’ho ha comentat també el Miquel! Que estrany! A veure si en els propers posts funciona bé!

      Molts petons i bones festes!!!!

  • Mierde……………. se m’ha avançat la Txell arghhhhhhhhh

    M’ha fet gràcia llegir “Piruletes de Gruyère amb llavors de rosella (o de Parmesà)”. He entès que podien ser llavors de rosella o parmesà XDDDDDDDDDDDD

    M’estan entrant unes ganes del rosti de patata que lo flipas ^^

    Petons estimada, nusus vemus el dia 9 (o si eso també podem anar a fer ¡UNES! olivetes, no?)

    • nuni ha dit:

      Hola Martinet!

      HO SABIA!!! Sabia que si no corregia l’ordre dels factors diries lo de les llavors de Parmesà! Aiiiixx que et conec com si t’hagués parit! Miraré de modificar-ho senyu, perquè en aquest cas l’ordre dels factors SÍ que altera el producte… ¬¬

      Una abraçada guapíssim i bones festes!

  • Eva ha dit:

    M’ha encantat el nom de la trobada!!! No hi ha com anar fent tradicions per trobar-nos amb la gent que estimem!!! Els aperitius genials!
    Petuents i Bones Festes!!!
    Eva.

    • nuni ha dit:

      Hola Eva!
      Ja veus que no parem d’organitzar trobades familiars! Quina raó que tens, quan et sents a gust amb algú és magnífic establir tradicions que ens mantinguin units!

      Bones festes i cuideu-vos (tots 3! ;-))!

  • Lourdes ha dit:

    Eeiii!! Quin dinar més bo que vàrem compartir! Tot deliciós! Si que es veritat que amb la quantitat d’escudella podriem haver dinat un quants!!
    El pollastre amb gambes que ens varem emportar en la carmanyola, no va durar gaire! Els nanos se’l van menjar i no en van deixar ni una engruna.
    Merci parella per l’àpat i la bona companyia.
    Petonets!

    • nuni ha dit:

      Lourdes!!!!!! Mestra de l’escudella!!!!!
      Sí que estava boníssim tot la veritat! I que bé que ens ho passem!
      L’escudella que va sobrar ens ha anat de fàbula, però ja se’ns ha acabat… sniff! 🙁
      Sort que ara en farem un munt per aquestes festes! Quin gran invent l’escudella! 🙂

      Molts petons família i ens veiem diumenge!!! 😉

  • Ohhhh! Sensacional.

    Em quedo amb els cirerols confitats, que em semblen preciosos i deliciosos. Però tot havía d’estar fora de sèrie.

    Em repetirè, que em ve de gust.

    Ohhhhhhhhhhhhhhhhhh

    • nuni ha dit:

      Òscar!!!
      Proval’s els cirerols caramelitzats!! Queden xulíssims i són un vici!!!!! Sorprenen de debó!
      Una abraçada i molt bones festes!!!!

      Petons!

  • StHilari ha dit:

    Uns entreteniments de luxe….per suplantar a qualsevol plat dels principals,… dels “floreros” puc donar fe, els altres segur que insuperables,… pendents per provar-los qualsevol dia d’aquests…
    Una abraçada

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN