Bloc de receptes i cuina

Maccheroni in crosta!

SHARE
, / 2051 11

Us presento una manera diferent de menjar un dels plats més clàssics de totes les cases (amb nens o sense!): els macarrons! Per cert, haig de dir que a casa qui fa els macarrons i la pasta en general és el Miquel, que és un artista!! Altres receptes no les farà, però els macarrons els té perfeccionadíssims! I els nostres nens i nebots quan es tracta de pasta sempre demanen els seus macarrons!

Aquesta recepta l’he trobat al magnífic bloc de l’Alfons, les receptes de St. Hilari, que si encara no coneixeu us el recomano ferventment! És un mestre en presentacions minimalistes i en combinació de sabors, textures i colors!

Anem al tema! Aquí teniu la recepta dels Maccheroni in crosta!

Maccheroni.jpg

Ingredients

  • 1/2 kg de macarrons
  • 200g de carn picada (100 g trinxat de porc i 100 g de trinxat de vedella)
  • 1ceba de Figueres
  • 1 dent d’all
  • 100 gr. de formatge parmesà ratllat (jo utilitzo també el Gruyère ratllat)
  • Salsa beixamel (podeu trobar la recepta de la beixamel clicant el link)
  • Salsa de tomàquet
  • Oli d’oliva, sal i pebre
  • 1 làmina de pasta de full
  • 1 ou

Elaboració

  1. Piquem la ceba de Figueres i l’all i ho sofregim en un bon raig d’oli d’oliva.
  2. Hi afegim la carn picada salpebrada i quan ja estigui al punt hi incorporem la salsa de tomàquet i deixeu-ho coure uns minuts.
  3. Poseu la pasta a bullir en una olla amb aigua i sal, i els traiem quan estiguin al dente.
  4. Encamissem un motlle rodó desenmotllable i el cobrim amb una capa de pasta de full que haurem estirat prèviament. Li donem la forma del motlle i li deixem penjant les “faldilles” amb la pasta de full sobrant que ens servirà per tapar i tancar “el pastís”.
  5. Barregeu els macarrons ja cuits amb la salsa beixamel, el parmesà ratllat i el sofregit, (com diu l’Alfons: admet també, pèsols, pernil o ou dur tallat en petits dauets,…) i omplim el motlle.
  6. Els cobrim amb les faldilles de la pasta de full tancant-lo i segellant-lo bé i el pintem amb ou batut. Hi tirem formatge ratllat per damunt per decorar i l’enfornem durant uns 10 minuts a 180 ºC (fins que la pasta de full enrosseixi).
  7. Ho servim a talls com si es tractés d’un pastís i bon profit!!

És una manera genial i molt senzilla de menjar els tradicionals macarrons d’una altra manera i molt atractiva pels nens!

Gràcies Alfons per aquesta recepta tant original!! 😉

11 Comments

  • Eva ha dit:

    Això és un pastís de macarrons??? mai l’havia vist!!! Que vistós! segur que va volar, oi?? no m’estranya!!!
    Ara em passo pel seu blog que no el coneixo!
    Petunets,
    Eva.

  • Marta ha dit:

    Ei…..macarrons en costra…primera vegada que els vec!!! i està bo? …no sé quan tindré l’oportunitat de tastar-ho…però diferent, ho és!!!
    Ptnts

  • Glòria ha dit:

    Una manera original de menjar macarrons. No conec el bloc que recomanes, ara vaig a veure’l.

  • gemma ha dit:

    UNa manera ben original i diferent d emenjar els macarrons… amb el cruixent de la pasta de full ha de quedar molt bo.

  • Miquel Labòria ha dit:

    El primer plat que hem fet a mitges de la història del bloc!! 😛

    Realment la meva especialitat és la pasta (són molts anys practicant 😉 )

    La veritat és que queda molt bé aquesta combinació i, com sempre, no en va sobrar ni una engruna.

  • starbase ha dit:

    Una pinta brutal. Felicitats ALS DOS!! ;-D

  • fem un mos ha dit:

    Es un senyor pastis de macarrons, enhorabona
    petons

  • Pepin ha dit:

    Quina pasada de pastís, no l’hi fet mai i vist el resultat l’hauré de fer.
    Referent al bloc de l’Alfons, totalment d’acord, és un artista.
    Salut,
    Pepin

  • StHilari ha dit:

    Ondia, quina sorpresa, trobar-se en el teu bloc a aquests vells amics: “els macaroni in crosta”. Un plat que triomfa entre els més i els menys joves de qualsevol taula i que et transporta a la vella Sicilia…amb les peripecies de Don Fabrizio i la seva família en la pelicula de “El Gatopardo”, que és d’on surten aquest luxe de macarrons, .. . com aquests de Nuni (i cia) … que ja els hagués agradat tastar-los al mateix Burt Lancaster o a la Claudia Cardinale !!
    Una abraçada!!

  • Receptes.org ha dit:

    M’encanten els macarrons!

  • hola bonica, com et trobes?? esperem de tot cor que ja estiguis molt bé i que el ferro estigui pels núvols!!
    Escolta, això que has fet és un timbal amb tota regla, com diu l’Alfons et porten a la bella-vella itàlia. Enhorabona per tan magnífica creació. PEtons.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN