Bloc de receptes i cuina

Pa de Nadal (Repte culinari de berenars!)

SHARE
, / 3932 11

Què us sembla si quedem per fer un cafè?

Val! A on?

Què tal a la Molleta i així ho coneixem?

Quina pega està tancat dissabte a la tarda! Perquè no veniu a casa?

Perfecte ja portarem alguna cosa per berenar!

Així va ser com va anar una mica aquesta trobada que vem organitzar el passat cap de setmana a ca la Txell i el Kike, és a dir la casa de la Cuina Vermella. Allà vem quedar amb en Martí, d’Apunts de cuina, i amb l’excusa de tornar-nos a veure per fer-la petar, ens vem engrescar, com qui no vol la cosa, en un nou repte culinari! Aquest cop de berenars!

2nrepte.jpg

En Martí d’Apunts de Cuina, va portar-nos uns bombons farcits de trufa fets a casa, boníssims! I unes pastes de te amb xocolata fantàstiques!

La Txell i en Kike, de la Cuina Vermella ens va deleitar amb un pastis de castanyes i xocolata i uns scones brutaaaaals!!

Nosaltres vam portar una recepta salada: El Pa de Nadal i un vi dolç “l’Aigua de Nodes” de la Vall d’Aran.

Podreu accedir a les receptes clicant al link de cadascuna. Aquí teniu la recepta del Pa de Nadal!

2nrepte2.jpg

Ingredients:

  • 2 tasses de farina fluixa
  • 2 culleradetes de llevat químic (Royal)
  • 4 ous
  • 1 pebrot vermell escalivat
  • 1 ceba de figueres (que sofregirem)
  • 100 g d’olives negres (sense pinyol)
  • 150 g de “rulo” de formatge de cabra (o formatge Feta també hi queda bé)
  • 2 culleradetes d’orenga sec
  • 1/3 de tassa d’oli d’oliva (utilitzem la mateixa tassa que hem utilitzat per la farina)
  • 5 cullerades de llet
  • mantega i farina (per encamisar el motlle)
  • pebre i sal

Elaboració:

  1. Escalivem un pebrot vermell al forn i sofregim la ceba de Figueres a foc suau, tallada a quadrets. Quan ho tinguem enllestit ho reservem.
  2. Encamisem un motlle tipus “plumcake” (és a dir li freguem mantega, i l’enfarinem lleugerement).
  3. En un bol tamisem dues tasses de farina fluixa i les dues culleradetes de llevat.
  4. Trenquem els 4 ous (que estiguin a temperatura ambient) dins el bol i ho barregem amb les varetes (elèctriques o no).
  5. A continuació hi afegim les 5 cullerades de llet i continuem barrejant.
  6. Aleshores incorporem l’oli i continuem barrejant fins que ens quedi una mescla homogènia.
  7. En aquest moment piquem a quadrets el pebrot escalivat (prèviament pelat i net de llavors), el formatge de cabra i les olives negres.
  8. Incorporem a la massa la ceba de Figueres sofregida, el pebrot escalivat picat, el formatge de cabra picat, les olives negres picades, l’orenga, sal i pebre. Ho barregem tot amb molt de compte amb moviments envolvents de baix a dalt.
  9. Aboquem la mescla al motlle o l’aplanem amb una espàtula, per tal de repartir-ho uniformement.
  10. Ho enfornem durant 55 minuts a 180 ºC amb l’escalfor de dalt i baix amb ventilador (recordeu que cada forn és un món i que el temps de cocció dependrà del forn que utilitzem).
  11. Comprovem la cocció clavant un escuradents al centre del pastís. Quan l’escuradents surti net ja estarà cuit!

El resultat és un pa molt i molt gustós que fa festa! I com alimenta mare meva!

No cal dir que la companyia com sempre va ser genial! Compartint somriures i complicitat!

Amenacem de tornar amb un nou repte culinari (el tercer!) després del Nadal! ^^ Petons!!!!!

11 Comments

  • Ningu ho ha dit però al principi (abans del big bang la idea era poder-vos donar els cubs xDDD)

    El post xulo, el pastís (o pa) xulo xulo i vosaltres xulissims!

    Petons familia i ens veiem en el 3r repte dietètic (Necessitarem una bàscula amb wifi jiji)

    :)))

  • Marta ha dit:

    Pensaré que estic a dieta……….així l’enveja d’estar allà es fa menys marcada! Un petonàs!
    (avui casi m’apodero d’un TOSHIBA…….d’oferta al FNAc…….peò dec haver tingut alguna influència MAC…………..)
    Ptnts

  • gemma ha dit:

    Uau, m’encanta aquest pa, és com un pizza-pa ben farcit de tots els ingredients… amb un pa així tens aliment per tot el dia! No m’estranya gens que fos un vist i no vist… quina enveja aquest berenar, entre els bons aliments i la bona companyia devieu passar una tarda magnífica 😉

  • Clap, clap, clap, clap!! quin post més xulo Nuni!! Ho vam passar d’alló més bé, fou fantàstic compratir una tarda amb vosaltres i amb en Martí. El teu pa de Nadal exquisit, l’últim bocí que quedava me’l vaig menjar tot sense que ningú em veiés. Molts petons reina!

  • Glòria ha dit:

    En cada repte us supereu!. A veure amb què ens sorpreneu en el tercer, i en el quart i en el…

  • Eva ha dit:

    Jo també vui venir a berenar!! Com he dit a la cuina vermella no sé que m’agrada més…ho probaria TOT i segur que repetiria!!!
    Petunets,
    Eva.

  • StHilari ha dit:

    res d’un una llesca de pa amb una mica de xocolata per berenar,….. això si que és un berenar … un pa de nadal super temptador, com tota la resta … i sense res repetit, …
    una abraçada

  • Sara Maria ha dit:

    Genial aquest pa de Nadal, i com no, les trobades-reptes que feu al Vallès!!!

  • fem un mos ha dit:

    Això mes que un pa, sembla un entrepà súper complert, mel apunto
    Petons

  • Ostres, quina bona pinta que fa aquest pa!! Aquest ens l’apuntem que encara no l’hem fet.

  • […] una vez que uno va conociéndolos entiende mejor cómo se aferran a ellas: a las Missas de gall, al pá de nadal, a los pessebres, las pastorelas, las ferias de gallos. A las tradiciones que se hacen entre todos, […]

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN