Bloc de receptes i cuina

Pastís de Mousse de Petit Suisse (La Nara fa 3 anys!!!)

SHARE
, / 2775 13

Si us dic “a mi me’n donaven dos” què us bé al cap? Efectivament!! PETIT SUISSE!! Quin eslògan publicitari més poderós!

De fet el petit suisse com tants altres productes han acabat formant part de la nostre vida. Jo de petita, pel que sembla ser, costava molt que mengés, però en canvi era una gran fan del Petit Suisse (i també del pernil salat del bo, tot s’ha de dir) i amb l’excusa de que “alimenta com un bistec” (un altre eslògan per a la memòria col·lectiva), ràpid ho tenia enllestit! Amb els anys us asseguro que ho he superat i ja no em costa gens menjar de tot!

La Nara 🙂 , la filla d’uns bons amics nostres, ha fet tres anys! Per celebrar-ho, el dia que els seus pares ens van convidar a dinar a casa seva, li vem portar un pastís especialment pensat per ella: Pastís de Mousse de Petit Suisse! Des de ben petita que la recordem menjant [pètits] que deia ella, i ens vem decidir a fer-li un pastís ben especial.

La recepta fa molt de temps la veig llegir en el blog de la Gemma, La cuina de casa, però fins ara no havia trobat l’ocasió de fer-la. El resultat realment bo! Una mousse suau amb una base cruixent i un contrast àcid de la capa de melmelada de maduixa que la corona.

moussepetitsuis.jpg
Ingredients:
  • 100g de galetes Maria
  • 40g de mantega
  • 6 petit suisse Danonino de maduixa
  • 200ml de nata líquida per muntar
  • 5 fulles de gelatina
  • 200ml de llet
  • 100g de sucre
  • 1 pot de melmelada de maduixa
  • 2 fulles de gelatina
  • Xuxes per decorar (aquestes es diuen “Besos“).

Preparació:

Per la base de galeta:

  1. Per fer la base, triturar les galetes ben fines i barrejar-les amb la mantega a temperatura ambient, fins aconseguir una massa ben homogènia. Repartir-la per tota la base d’un motlle desemotllable de 20cm de diàmetre.

Per la mousse:

  1. Posar en remull les 5 fulles de gelatina en aigua freda.
  2. Escalfar al microones una part de la llet i dissoldre-hi la gelatina.
  3. A part, barrejar els petit suisse, la nata líquida, el sucre i la resta de la llet.
  4. Afegir-hi la gelatina i remenar bé.
  5. Abocar-ho sobre la base de galeta i deixar quallar a la nevera.

Per la capa de melmelada:

  1. Per la capa de melmelada, posar en remull les 2 fulles de gelatina en aigua freda.
  2. Escalfar 2 cullerades d’aigua i dissoldre-hi la gelatina.
  3. Escalfar una mica la melmelada al microones per tal de liquar-la una mica i colar-la per un colador ben fi.
  4. Afegir-hi la gelatina i remenar bé.
  5. Abocar-ho sobre el pastís ja quallat i tornar a reservar a la nevera.   
Un cop quallada la capa de dalt, desemmotllar, decorar i servir ben fresquet de nevera.
Moltes gràcies Gemma per la recepta! Ha estat un èxit! 😉
Bon profit!! 😉

13 Comments

  • Només vull dir una cosa: On erets tu quan vaig fer tres anys?!?!?!?! Esperaré el meu pastís, que ho sapigues!!!

    • nuni ha dit:

      Hola Martinet!!

      Quan tu feies 3 anys jo estava apunt de fer-ne 18!! I perquè no et coneixia però te n’hagués preperat un amb molt de gust! De fet ara t’hauràs d’esperar a la Mona, no? 😉

      Petons!!!

  • lules ha dit:

    Ondia ! ! te bona pinta i això que jo no soc amant i dels formatges i a les seves variacions, no li faria cap fastic, que bo que deu ser. . . .

    • nuni ha dit:

      Hola Lourdes!!

      No t’enganyaré, aquest pastís té un gust de petit suisse absolut! O sigui que si t’agrada el petit suisse t’encantarà el pastís, però sinó…

      La veritat és que en els petits els hi va agradar molt i a part és visualment molt atractiu per ells! Una abraçada!

  • Mercè ha dit:

    Nuni, un pastís molt adient per a l’ocasió! De ben segur que la Nara li devia encantar!! 🙂
    Petons!

  • Un pastís preciós, però jo sóc dels extranys que no m’agradaven els PS i continúen sense agradar-me…si ja ho sé, que el ‘raro’ sóc jo. 🙂

  • Hola estimada Nuni, i pels meus 34 li faràs un a la Txell??? que jo també sóc petita com la Nara, eh?
    Que bé que us ho passeu, i que bé que ho compartiu amb tots nosaltres. Molts petons i per molts anys a aquesta baldufa tan bonica!

  • StHilari ha dit:

    Ondia Nuni!!… això si que és tenir una agenda atapeïda: d’aniversari en aniversari i torno per que em toca,… el pastís d’un aspecte professional i molt apropiat … per sentir-se una mica menys adult… per un dia ;-))
    Una abraçada!

  • Eva ha dit:

    Segur que la Nara va estar contentíssima amb aquest pastís!!! El trobo ideal pels nens…i pels que no ho som ja tant…jijiji!!
    Petunets,
    Eva.

  • gemma ha dit:

    És d’aquells pastissos que entre la canalla triomfa, té l’èxit assegurat. A més, és tan fàcil de fer…
    Felicitats a la Nara!!!

  • Beth ha dit:

    Nuni, que xulo aquest pastís, una molt bona idea pels que tenim nens!!

    Un petó! Beth

  • Marta ha dit:

    No ens coneixem, pero buscant buscant un pastis rosa oer la meva neboda he trobat el teu….m’he atrevit a fer-lo i a part de suuuuuper senzill, te una pinta brutal!!!

    • nuni ha dit:

      Hola Marta!! Me n’alegro que t’hagi agradat! És un pastís que sempre agrada molt als petits de la casa (i als no tan petits!). 😉 Una abraçada i benvinguda a Cuinetes! 😀

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN