Bloc de receptes i cuina

Broquetes de pollastre amb soja i mel

SHARE
, / 5119 7

Aquesta és d’aquelles receptes tan agraïdes que et porten poca feina i quedes com un rei! Això sí, t’ha d’agradar la soja i el contrapunt dolç que li dóna la mel.

A casa el menjar oriental ens agrada força i quan vaig veure aquesta recepta al Especial Cocina Otoño de la revista Lectures, em vaig animar a fer-la!

La salsa de soja s’elabora tradicionalment mitjançant la fermentació de grans de soja amb blat torrat partit, que s’acomoden en blocs i se submergeixen i treuen diverses vegades en un brou fred d’aigua i sal. El procés dura prop d’un any i es fa en olles de fang. Malauradament la que acostumem a trobar en els supermercats se l’anomena salsa de soja química i s’elabora d’una manera molt més ràpida i barata que la tradicional. El resultat és una salsa més salada i de sabor menys intens.

Però anem al tema, aquí teniu la recepta: Broquetes de pollastre amb soja i mel!

broqueta pollastre.jpg

Ingredients (per a 4 persones):

  • 3 pits de pollastre
  • 1 gotet de salsa de soja
  • 50 cl de mel
  • Sèsam torrat
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre

Elaboració:

  1. Netegem bé els pits de pollastre i eliminem les restes de greix amb ajuda d’unes tisores.
  2. Les tallem a daus, les salpebrem i les reservem en una safata fonda.
  3. En un bol afegim la salsa de soja i la mel i ho remenem molt bé fins que ens quedi una mescla homogènia i observem que la mel s’hagi dissolt en la soja.
  4. Aboquem aquesta mescla a la safata on tenim els daus de pit de pollastre i ho deixarem marinant un mínim d’una hora a la nevera.
  5. Passat aquest temps, marquem els daus de pit de pollastre (ben escorreguts) en una paella amb una mica d’oli. Deixem que es daurin per tots els cantons.
  6. En un plat fons coloquem les llavors de sèsam i a mesura que retirem el pollastre daurat, l’arrebossem bé en el sèsam.
  7. Punxar els daus de pollastre amb les broquetes de fusta i repartir-les en plats individuals (jo n’he posat dues per cap).
  8. El líquid de la maceració el posem en un cassó a foc moderat. El deixarem reduir fins que agafi la textura de caramel i el retirarem del foc. Salsejem les broquetes amb aquesta salsa. També es podria espolvorejar amb cibolet (però jo no en tenia aquest dia!).
  9. Per acompanyar he servit un niu d’espaguetis amb pebrot escalivat.

Bon profit! ^^

7 Comments

  • Hola que tal? Desrprès de veure els teus nius de pasta amb ous vaig decidir compar-me la revista, i he de dir que hi ha uns plats genials. M’encanta com ho fas, Nuni!! Fins diumenge!!!! (ah, per cert, et vaig enviar un mail…).

  • Lourdes ha dit:

    Bona la recepta! A veure si m’animo i la faig… Per altra banda veig que hi ha uns lectors més en el LECTURAS COCINA. Gràcies a vosaltres, lectors i seguidors, es pot fer la revista.
    Nuni, ens veiem aviat! Petons a tots

  • gemma ha dit:

    A casa som dels que ens agrada el gust salat de la soja en contrast amb el dolç de la mel. Queda boníssim, per llepar-se els bigotis 🙂

  • fem un mos ha dit:

    Aquesta broqueta amb el contrast de gustos deu esta molt bona, me l’apunto
    Petonets.

  • Mercè ha dit:

    Nuni, una recepta deliciosa!! A nosaltres el contrast dolç salat de la mel i la soja ens encanta!! 🙂
    Petons!

  • lules ha dit:

    Boniiisssssim, n’estic segura, el joc del contrast m’agrada a la cuina. M’en vaig a mirar la recepta dels nius d’espaguettis

  • nuni ha dit:

    Hola guapíssims/es!!!

    La veritat és que el contrast de gustos ens agraden força! I la recepta a part de ser molr senzilla és força resultona!

    Moltes gràcies pels vostres comentaris!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN