Bloc de receptes i cuina

Niu de tallarines fresques amb ous de guatlla

SHARE
, / 4804 20

Recepta apte per a tots els membres de la família però especialment dedicada als més petits de la casa: Niu de tallarines fresques amb ous de guatlla!

És d’aquelles receptes divertides i atractives que fan molta il·lusió als nens principalment per la seva presentació. La recepta, no gens complicada, l’he treta de la revista Lecturas Especial Cocina de Otoño.

Aquí la tenim!

Niu de tallarines.jpg

Ingredients per a 4 persones:

  • 350 g de tallarines de pasta fresca
  • 600 g de tomàquet madur
  • 1 ceba
  • 1 dent d’all
  • 12 ous de guatlla
  • 100 g de formatge ratllat
  • Orenga seca
  • Oli d’oliva
  • Sal i sucre

Elaboració:

  1. Piquem fineta la ceba i la sofregim amb unes 3 cullerades d’oli d’oliva durant uns 5 minuts.
  2. Li afegim l’all picat i ho deixem sofregir fins que comenci a daurar-se.
  3. Afegim el tomàquet ratllat, sal, una culleradeta de sucre i l’orenga. Ho deixem sofregir lentament, remenant-ho de tant en tant, fins que ens quedi una salsa espessa i saborosa.
  4. En una olla amb aigua salada bullint afegim la pasta fresca. La coem el temps que ens indiqui el fabricant.
  5. Un cop cuita la colem i la posem en un bol amb la salsa. Ho barrejem bé.
  6. Bullim els ous de guatlla durant 7 minuts i els pelem.
  7. Muntem el plat formant un niu amb la pasta ja salsejada, formatge ratllat al damunt i ho coronem amb 3 ous de guatlla a cada niu.

I ja el tenim llest! Que aprofiti!!! 🙂

20 Comments

  • El pollet es menja?

    Saps, mai he menjat ous dusos de guatlla, són com els de gallina però a escala 1:2? el mateix gust?

    Molt divertida la recepta, així com la foto! Ja m’agradaria que ma mare em fes cosetes així 🙁

    petons

    • nuni ha dit:

      Hola Martinet!

      1- El pollet no es menja. És els de decorar la mona i en aquest cas per decorar nius de tallarines. Vaja, que és un actor secundari!!

      2- Els ous de guatlla són ben petits, jo diria que l’escala deu ser més aviat 1:6.

      3- El gust, al fer-los ous durs, s’assembla bastant al gust de l’ou de gallina. Quan els fem poxé o ferrats sí que es nota més el gust de l’ou de guatlla que és lleugerament diferent.

      Amb els ous de guatlla es poden fer tapes molt xules!
      La teva mare té la sort de tenir un fill súper cuiner, que cuina tant bé que ja no li cal entrar a la cuina.

      Petons!!!!

      PD: Sempre ets el primer en comentar els posts!! M’encanta! 😉

      • És que quan publiques o respons comentaris m’apareix al carallibre i a aquestes hores i amb el pollastre de la lleona (DEP) estem tots atents 😛

        Última pregunta i definitiva. El pollet és un pollet segur segur, vigila que nop sigui un gos… no fos cas.

        Apa, bona nit familia! Petons

        PS: les olivetes…

        • nuni ha dit:

          No, no… segur que es un pollet! El que no en se es la data de naixement (per tant no se si es lleo o no…).

          Ara t’escric pel tema olivetes, que es convertirà amb un dinar!

          Petons!!

          PD: Ohhh! Quina lletra més petita no??? Quina bona vista que tenim!!!

  • gemma ha dit:

    Je je je… m’encanta la decoració 🙂
    Presentat així segur que els peques de la casa volen repetir!

    • nuni ha dit:

      Hola Gemma!
      Els nens el hi va agradar molt (i això que no deixen de ser unes tallarines amb tomàquet!). Miracles de la presentació infantil!! Una abraçada!!!

  • Anna ha dit:

    quina gràcia! Quan la vaig veure a la revista ja em va cridar l’atenció. T’ha quedat simpatiquíssim amb el pollet!

    • nuni ha dit:

      Hola Anna!
      A mi també em va cridar l’atenció i ha sigut la primera recepta de la revista que he fet! Amb el pollet queda divertit oi? Una abraçada!

  • Fa temps que no faig servir ous de guatlla, els haig de recuperar perque són molt decoratius i fan’festa’.

    La cuina per als peques és tota una tècnica amb les seves tàctiques, oi?

    • nuni ha dit:

      Oscar! Has de recuperar els ous de guatlla! Donen molt de joc a la cuina, en especial amb els aperitius i montaditos!
      La cuina per a nens realment és un tècnica on el plat ha d’entrar primerament pels ulls i després ja tenim mitja batalla guanyada! Una abraçada!

  • StHilari ha dit:

    O sigui que aquesta ha estat la recepta escollida? … Jo potser hagués dubtat entre aquesta i la pizza pallasso, …encara que a tu aquesta t’ha quedat millor que la de la revista ….
    una abraçada

    • nuni ha dit:

      Hola Alfons!!
      De moment és la primera de la revista que he fet! Però els nens em demanen que els hi faci totes (menys la de la torre de verdures…)!!!
      Moltes gràcies!!!

  • fem un mos ha dit:

    Una passada la decoració del pollet, per els nens ho fa mol mes agradable per menjar.
    salutacions

  • jo ja no sóc una nena però l’Andreu i jo també ens apunte’m a endrimpar-nos un plat de nius amb pollet o sense ;)))))

    Rècords

  • Mercè ha dit:

    Nuni, qui es pot resistir a un niu com aquest?? Ni petits, ni grans!! 😉 Que bo!!!!
    Petons!

  • Jo tieta fa molt que no probo cap plat de pasta fet per tu, aviam si un dia d’aquets m’en fas ja que amb la pinta que te ningu es podria resistir xD 😛

  • Nuni, no tenim perdó de déu. hem trigat nou dies en fer-te el comentari, ens perdonaràs algun cop a la vida??? de tota manera tinc excusa perquè he estat molt liada penjant ‘coses’, si no pregunta-li al teu estimat marit i et confirmarà que he fet mooooolta, però que molta feina.
    Anem al tema: aquests nius son d’una suculència màxima, encara no he dinat i t’asseguro que estic llepant la pantalla!!! Molts petons i que passeu un molt bon cap de setmana!!

  • pity ha dit:

    que plato mas rico y nutritivo, me encantan los huevos de codorniz, son monisimos! te ha quedado delicioso, te felicito, besitos desde londres

  • MaryLou ha dit:

    Quina presentació tan atractiva perm als nens!!! deu estar boníssim!!
    Petonets

  • nuni ha dit:

    Hola!

    Fem un mos, i tant els plats decorats fan que el menjar sigui molt més agradable pels nens! I que es mengin el plat amb molta il·lusió! Una abraçada!

    Vella carmenyola i Mercè, i tant! De fet el Miquel i jo mateixa ens el vem menjar decorat de la mateixa manera! ^^ Un petó!

    Adri… fa dues setmanes que vas menjar un plat de macarrons gratinats fets per mi (per l’aniverari del Guillem)! o sigui que no fa tant!!! El proper dia et faré tallarines amb cues de panses XD! Gràcies m’encanta que t’agradi com cuino!

    Estimats a amics de la Cuina Vermella, ho sé que heu fet una feinada i que aneu la mar d’atrafegats! Faltaria més! No us heu de disculpar per res!!!! Moltes gràcies pels vostres comentaris! Un petonàs guapíssims!!!! :-*

    Pity, muchas grácias!!!! Un besazo des de Catalunya!!!

    MaryLou, moltes gràcies! La recepta no és gens complicada! Són unes tallarines amb un clàssic sofregit de ceba i tomàquet! El que fa que tingui encant és la seva presentació. Una abraçada!!

    Gràcies pels vostres comentaris guapíssims!!!!!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN