Bloc de receptes i cuina

Amanida de salmó fumat i tomàquet amb crema d’alvocats

SHARE
, / 5569 19

Va, que hem d’aprofitar els dies que ens quedin abans no arribi el fred per fer receptes estiuenques!!!

Sempre m’ha xocat molt que les vacances, guanyades a pols després de tot l’any de treballar, les celebrem majoritàriament a l’estiu, època en que més aviat el temps ens demana aturar-ho tot i deixar que les hores passin mandroses i buides. Potser per aquest motiu ara que la calor ja no apreta ens ve de gust tornar a la cuina i aprofitar tot el ventall de possibilitats que les receptes fresquetes d’estiu ens ofereixen.

En aquesta ocasió us presento una amanida que he optat en servir-la en got per poder-ne contemplar els colors de les diferents capes: Amanida de salmó fumat i tomàquet amb crema d’alvocat.

amanidasalmo.jpg

Ingredients (per a 4 persones):

  • 1 o 2 alvocats (depenent de la mida)
  • 1/2 llima
  • Oli i sal
  • Fulles de julivert
  • 100 g de Salmó fumat
  • 2 tomàquets cor de bou
  • 1 bossa de barreja d’enciams
  • Caviar de truita (opcional)
  • Oli d’alfàbrega

Elaboració:

Per a la crema d’alvocats:

  1. Triturem la polpa de l’alvocat amb el suc de mitja llima, un raig d’oli verge, una mica d’aigua, julivert i sal.
  2. Un cop triturat i tinguem la textura desitjada, ho reservem en fred.

Per preparar l’amanida:

  1. Netegem i tallem a quadrets el tomàquet cor de bou (és extremadament carnós i deliciós! El seu nom és degut a la similitud en quan a la seva forma).
  2. Piquem les fulles de diferents enciams.
  3. Tallem a tiretes el salmó fumat.

Per a l’oli d’alfàbrega:

  1. Triturem amb el túrmix unes fulles d’alfàbrega fresca i oli verge.

Muntem el plat:  

  1. A la base d’un got de vidre transparent hi posem la crema d’alvocat.
  2. Damunt la barreja d’enciams picadets.
  3. Damunt el tomàquet cor de bou
  4. Damunt el salmó fumat.
  5. Ho reguem amb l’oli d’alfàbrega i uns cristalls de sal maldon.
  6. I ho coronem amb caviar de truita (o de salmó …)

De fet la podeu muntar de mil maneres diferents! Imaginació al poder!

Bon profit! 😉

Amb aquesta recepta participo al Concurs Monsalmó 🙂

19 Comments

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN