Bloc de receptes i cuina

Tàrtar de tonyina amb soja, mostassa antiga, ous de truita i fulls verds

SHARE
, / 2339 5

Tàrtar2.jpg

Més cuina fresqueta per aquests darrers dies d’estiu (ja no dic de vacances que per mi almenys, ja s’han acabat… ¬¬).

Ja fa unes setmanes, a principis de vacances (quins temps aquells!! Sniff!!), vaig explicar en un post la nostra sortida amb un grup d’amics blocaires al restaurant Rosal 34.

Un dels plats estrella que ens van servir i que em va encaterinar va ser el que us presento avui: Tàrtar de tonyina amb soja, mostassa antiga, ous de truita i fulls verds.

Posteriorment vaig trobar, mig per casualitat remirant antics programes del Cuines (de TV3) al 3 a la carta, la recepta del tàrtar explicada pel mateix Josep Nicolau, cuiner del Rosal 34. O sigui que la compartiré amb tots vosaltres i en acabat us adjuntaré el vídeo de nou.
Tàrtar tonyina.jpg

Ingredients (per a dues persones):
  • 200 g de llom de tonyina
  • 4 cullerades de soja
  • 1/2 cullerada de mostassa antiga
  • ous de truita (potet de caviar de truita) o de salmó
  • amanida d’enciams variada
  • cibulet
  • pebre negre
  • sal
  • oli d’oliva

  Elaboració:

  1. És aconsellable congelar els talls de tonyina que hem comprat prèviament, per evitar problemes d’intoxicació per anisakiasis.
  2. Al tenir els talls de llom congelats també ens ajudarà a poder-los tallar amb més precisió.
  3. Descongelem els talls de lloms de tonyina (d’un dit d’ample com a molt). Quan porten uns 10 minuts fora el congelador, tindran la consistència adequada per poder-los “picar” a dauets, havent retirat prèviament la pell de la tonyina.
  4. En un bol de vidre aboquem els dauets de tonyina i afegim la soja. Hem d’incorporar la justa perquè la tonyina l’absorbeixi. A mi que no m’agrada abusar-ne en poso per 200 g de tonyina entre dues i tres cullerades.
  5. A continuació hi afegim mitja cullerada de mostassa antiga, cibulet, pebre negre.
  6. Ho remanem tot plegat i ho deixem marinant uns dos minuts.
  7. Passat aquest temps ho reguem amb una mica d’oli d’oliva que ens amorosirà la mescla.
  8. Ja està llest per emplatar. Per emplatar el tàrtar ens ajudarem d’un aro.
  9. Damunt hi afegim la barreja d’enciams prèviament amanida amb oli, sal maldon i pebre. Jo també hi afegeixo un xic de glaça de vinagre de Mòdena.
  10. I coronant el tàrtar, o al costat si ho preferim, hi afegim una cullerada d’ous de truita (o de salmó).
  11. Ja està llest per menjar!!

Com que una imatge val més que mil paraules, us torno a adjuntar el vídeo del Cuines. Bona tornada a la feina, a l’escola, a …


5 Comments

  • gemma ha dit:

    Aquests plats jo només puc tastar als restaurants, ja que amb els tàrtars de peix cru a casa arrufen al nas 🙁
    Segur que queda boníssim, amb el cibulet, la soja i la mostassa que li donen tot el gust.

  • Hola Nuni, no saps com us vam trobar a faltar ahir. Faltàveu vosaltres.
    Anem al post, almenys pots estar contenta estimada que ja has fet vacances, nosaltres encara ens queda un setmana llaaaaaaaarga.
    El tàrtar de tonyina a en Kike li xifla però a mi em passa com als familiars de la Gemma que arrufo el nas. Dir-te que fa un goig tremendo i encara que a mi no em diu res de res, t’asseguro que el tastaria!
    Un petó enorme guapa.

  • nuni ha dit:

    Hola!!

    Gemma, ja passa això de vegades que a casa arrufen el nas amb segons quines preparacions! De fet jo mateixa de petita no n’hagués menjat si m’haguessin deixat escollir, però ben bé que els anys ens van canviant els gustos i apreciem altres preparacions i sabors. Una abraçada!

    Vermells, jo també us vaig trobar a faltar!!! Però què hi farem! 😉
    Sobre el tàrtar i preparacions crues/marinades serà qüestió de fer un menú alternatiu per a tu, si un dia ens animem a fer carpaccios i tàrtars. Podem fer un sopar estil buffet lliure, la propera vegada que quedem!

    Petons!!

  • Mercè ha dit:

    Nuni, almenys tu has tingut vacances que n’hi ha que no en tenim! 😉
    Pel que fa a aquest tàrtar, ha de ser senzillament boníssim!!!
    T’ha quedat genial amb una presentació excel·lent!
    Petons!

    • nuni ha dit:

      Mercè, com que no has fet vacances?!? Molt malament s’ha de descansar en aquesta vida!! Que ja treballem tot l’any! A veure si pots fer unes bones vacances ben aviat!
      Moltes gràcies, realment és bonííísiiiiim!!!
      Una abraçada!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN