Bloc de receptes i cuina

Gaspatxo!

SHARE
, / 7225 11

Una recepta súper refrescant per ajudar a passar la calor que ens queda aquests dies d’estiu! Un bon còctel carregat de vitamines, el gaspatxo, que ens ajuda a passar la sed degut a l’alt percentatge de sals minerals que contenen les hortalisses!!

La recepta que us poso és la de l’escola de cuina Bell·art, on ens van insistir que el secret de l’èxit del gaspatxo (gazpacho), recau en respectar la proporció de les hortalisses que hi posem. Per tant us adjunto la recepta original.

Aquest estiu l’hem feta un munt de vegades i realment queda molt bona.

gaspatxo.jpg

Ingredients:

  • 130 g de pebrot verd (l’italià allargat)
  • 45 g de pebrot vermell
  • 560 g de tomàquet madur
  • 16 g d’ametlles torrades
  • 16 g de sal
  • 1 dent d’all
  • 175 g de cogombre
  • Pebre blanc
  • 320 ml d’aigua mineral
  • 40 ml de vinagre de Jerez
  • 130 ml d’oli d’oliva
  • 80 g de molla de pa sec
  • 20 g de ceba

Elaboració:

  1. Rentem els tomàquets, els hi treiem el pedúncle i els trocegem.
  2. Pelem el cogombre, el tallem longitudinalment, li traiem les llavors amb l’ajuda d’una cullera i el trocegem.
  3. Pelem i tallem la ceba a troços no molt grans.
  4. Netejem els pebrots, els hi traiem les llavors i la part blanca de l’interior i els trocejem.
  5. Treiem la corna del pa i en reservem la molla.
  6. Pelem la dent d’all, la partim per la meitat i en retirem el gèrmen (ens ajudarà a que no ens “repeteixi”).
  7. Torrem les ametlles (o les comprem ja torrades) i les pelem.
  8. Triturem els ingredients que hem mencionat amb el túrmix.
  9. Afegim l’aigua, el vinagre, l’oli, la sal, el pebre blanc i tornem a batre-ho.
  10. Deixem reposar aquesta mescla a la nevera un mínim de 6 hores (us confesso que mai l’he deixat reposar tanta estona…, serà qüestió de provar-ho un dia!).
  11. Passades les hores tornem a triturar el preparat anterior amb el túrmix i el colem pel colador xino.
  12. El servirem ben fred acompanyat de dauets de pa fregit. Si volem també podem acompanyar-ho amb dauets de pebrot, cogombre, ceba i tomàquet, per tal de que els comensals se’ls serveixin al gust.

Bon profit i bona tornada a la vida quotidiana!!!

11 Comments

  • Hola bonica, bentornada de les vostres merescudíssimes vacances! El que a mi em fa més gràcia del Gaspatxo és veure a en Guillem (amb lo petit que és) menjar-se tot el got de gaspatxo i repetir!!!! Aquest gaspatxo d’en Lienas és molt bo, i fet per tu amb les mans que tens ha de ser deliciós.
    Un petó enorme, guapíssima!

  • Eva ha dit:

    Que bo el gaspatxo…jo a l’estiu també me’n faig un fart de menjar-ne…però sempre el faig a ull…hauré de probar la teva recepta!!!
    Petunets,
    Eva.

  • Gemma ha dit:

    A l’estiu sobreviuria a base de gaspatxos, amanides, fruita fresca i gelats 🙂
    Amb la moda dels gaspatxos diferents (de síndria, de cireres…) val la pena reivindicar el gaspatxo de tota la vida, que per mi acaba sent el millor!

  • Lourdes ha dit:

    Gaspatxoooooo!!!!!! Què bo!

  • nuni ha dit:

    Hola a totes!!

    Vermells, i tant! El Guillem en comptes de Gaspatxo ens demana que li fem la sopeta de l’estiu. Li encanta, se n’ha fet farts! Però encara haig de fer el vostre pa fregit, que va tenir un èxit brutal!

    Eva, jo abans també el feia a ull, però des que ens van donar la recepta d’en Lienas sempre l’aplico perquè té un toc molt equilibrat, en que cap gust es superposa a cap altre. És una mescla equilibrada de gustos.

    Gemma, felicitats per l’aparició del teu blog al Cuines!!! I tant a l’estiu podríem sobreviure tranquil·lament a base de sopes fredes i amanides!! Encara ens en queden unes quantes per fer abans de que ens arribi la fresqueta del setembre!

    Lourdes, sí que és bo el Gaspatxo!!! Vaig estar a punt de fer-vos-en divendres quan veu venir a sopar, però al final no vaig tenir temps!!!

    Molts petons a totes!!!!!

  • Mercè ha dit:

    Nuni, bentornats!! 🙂
    Doncs mira, m’apunto les proporcions per la propera vegada que en faci, a veure si hi notem alguna diferència! 😉
    Petons!

    • nuni ha dit:

      Hola Mercè!!!!
      Per mooolts anys que avui és el teu cumple!!
      La veritat és que amb aquestes proporcions queda molt bo el gaspatxo! Ja m’ho explicaràs si el proves! Petons!!

  • Josep Colet ha dit:

    Això del gaspatxo és snsacional. Cada recepta (i ni han mil) és diferent, cadascuna té el toc especial de qui la fa, i el millor de tot és: que totes són decilicioses.
    Una abraçada

  • Mira que he menjat de gastpatxo aquest estiu, una gerra diaria. Ara, que d’ametlles no he posat perquè no ho he pensat mai. M’has donat una molt bona idea. Salut!!!!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN