Bloc de receptes i cuina

Garrapinyades!

SHARE
, / 4552 17

Les vacances d’estiu ens permeten dedicar temps a tot allò que més ens agrada, o per aquelles coses que durant l’any no tenim temps de fer. Aquests dies d’inici de vacances que hem passat per casa, m’han permès dedicar força estona a la cuina. Provar receptes noves, postres, pastissos, aplicar el que hem après al curs de cuina de Bell-art... Com a la vida, en la cuina també s’aprèn pel mètode d’assaig – error, és el que em va passar a mi amb la recepta de les garrapinyades.

La primera recepta de garrapinyades que vaig posar en pràctica és potser, la més tradicional. La vaig treure del llibre de receptes de l’Àvia Remei. El fet és que per naps o per cols, a mi més que garapinyades, el que em va resultar va ser una espècie de caramel amb fruits secs… Ja tenia la primera frustració culinària de l’estiu ¬¬ …

Per tant em vaig decidir a provar la recepta de la Mar de Baixa gastronomia, una recepta completament diferent a la tradicional però amb un resultat espectacular! En el link anterior podeu trobar la recepta de la Mar, i a continuació us posaré la que he adaptat, pràcticament idèntica, tret d’algun detall.

garrapinyades.jpg

INGREDIENTS:

  • 250 g. del fruit sec que desitgem (en el meu cas vaig fer anous)
  • 75 g. de sucre morè
  • 135 g. de sucre blanc
  • 1 cullereta de sal gruixuda
  • 1 cullereta de cafè de canyella
  • 1 clara d’ou
  • 1 cullerada d’aigua

ELABORACIÓ:

  1. En un bol posem els sucres, la sal i la canyella i ho barrejem bé per tal de que no quedin grumolls, i ens quedi una mescla ben feta.
  2. En un bol més gran muntem la clara d’ou, a temperatura ambient, i l’aigua fins que ens quedi escumosa però no muntada a punt de neu.
  3. Aleshores afegim la fruita seca al bol amb la clara muntada i ho barregem bé per tal de que quedin ben cobertes.
  4. A continuació afegim la mescla de sucres de l’altre bol i remenem bé per tal de que quedin ben cobertes.
  5. Folrem una safata del forn amb paper sulfuritzat (de forn) i posem la fruita seca repartida per tal de que formi una sola capa. Ho enformem durant uns 30 minuts a 150º C, amb l’escalfor de dalt, a baix i el ventilador (si en disposem).
  6. Durant la cocció caldrà remenar les garrapinyades unes 3 vegades per tal de donar-li’s una cocció més generalitzada i així també les anirem separant. Amb compte no us cremeu!
  7. Un cop cuites les deixem refredar a la safata i les acabarem de separar en compte.
  8. Ja fredes del tot les guardem en un pot hermètic.

Són taaaaaant bones que s’acaben de seguida!!!! És la única pega que els hi hem trobat!

Gràcies Mar per aquesta súper recepta!

17 Comments

  • Donem fe que son boníssimes, que són un vici dolç i cruixent. Estimats amics, és un plaer compartir amb vosaltres les hores. Ja tenim ganes de tornar-vos a veure.
    Un petó enorme!!

  • Mercè ha dit:

    Que bones les ametlles garrapinyades!! Hauré de provar la recepta de la Mar, si en parleu tan bé. 😉
    Petons!

  • Sara Maria ha dit:

    Jo també en dono fe de que duren massa poc quan en faig!!! Proveu-les amb les espècies, sense por, estan de mort!

  • I encara es queixaran els de casa…

    quina passada Nuni! Tenen una pinta genial i ara mateix (no he esmorzat) me’n fotria un bon grapadet ^^ a veure si m’animo i les faig i ja t’explicaré.

    Aneu pensant un dia per aquelles olivetes e?! 😉

    Petons preciosa!

  • Eva. ha dit:

    Tothom en parla meravelles de la recepta de la Mar, les haurem de provar!
    Petunets,
    Eva.

  • Mar ha dit:

    Ep! Que jo la vaig treure d’un bloc (està linkat des del meu). El meu únic mèrit és haver estat el “pacient zero” d’aquest virus tan agradable!

  • nuni ha dit:

    Hola!!!

    Vermells! Moltes gràcies! Sort que al Kike li encanta la canyella ;-)! Nosaltres també estem molt a gust amb vosaltres! A la tornada de vacances quedem de nou!

    Mercè, prova-les perquè et sorprendran! Estan boníssimes!

    Sara Maria, ja em vas avisar de que eren un vici! Quina raó tenies! Ens animarem i les provarem amb pebre doncs!

    Martinet! La foto l’he feta pensant en tu! M’hauries d’haver vist amb les cartolines blanques XD!!! Podem quedar a la tornada (marxem uns dies) de la setmana del 24 d’agost un dia entre setmana que no treballis, ok? Podries venir a casa!

    Eva, prova-les de fer que t’encantaran! Ho podries provar també amb festucs! 😉

    Mar! Estan súper bones les garrapinyades! Gràcies perquè amb el primer intent de fer-les de manera tradicional m’havia frustrat molt! Sort de la teva recepta que m’ha compensat a mi i als menjadors compulsius de garrapinyades de casa!!! Per cert adjunto també el link original de la recepta que tenies publicat al teu bloc.

    http://smittenkitchen.com/2008/12/sugar-and-spice-candied-nuts/

    Una abraçada!!!!

  • María Dolores ha dit:

    Que bones es veuen, no sempre les garapinyades són com les que recorde, així que em guarde la recepta per a preparar-la com mes prompte millor.

  • Renoi, això és pecat? Doncs pequem tots plegats, us sembla bé? Salut!!!!!

  • nuni ha dit:

    Hola María Dolores! Tens raó, no és la ecepta tradicional de garrapinyades, però estic convençuda de que si les porves et sorprendran!

    Olles!! Quina raó que tens serà qüestió de pecar pleglats!!!!!

    Petonssssss!!!!!!!

  • Dolça ha dit:

    A mi també m’encanten les garrapinyades, i jo les faig amb “vellanes” de reus, però no m’acaben d’agradar com em surten, Si dius que aquesta recepta és perfecta la faré, a veure si em trec l’espineta que sempra em queda després de fer-ne, sempre dic allò de ” no estan mal, però…. ( necessiten millorar!)
    PTNTS
    Dolça

    • nuni ha dit:

      Hola Dolça!
      No ho he provat mai amb avellanes, però sí amb ametlles i anous i el resultat és extraordinari (especialment amb les anous). Si proves de fer-la ja m’ho explicaràs!
      Petons!!

  • Anna ha dit:

    No sé si és la recepta tradicional o no, però aquestes garrapinyades tenen una pinta divina. Menjar-se-les ha de ser un pecat!!!!

  • […] de tota mena, també vaig fer Papallones de pasta de full i la coca de iogurt del Xavier Barriga, Garrapinyades, un Hot Dog cake (del Cullerot Festuc) i una mousse de xocolata blanca amb fruits vermells (de […]

  • […] de tota mena, també vaig fer Papallones de pasta de full i la coca de iogurt del Xavier Barriga, Garrapinyades, un Hot Dog cake (del Cullerot Festuc) i una mousse de xocolata blanca amb fruits vermells […]

  • judith ha dit:

    clar que valen!!! em podràs enviar la foto per e-mail per poder-la adjuntar, please??? Moltíssimes gràcies per participar. Petonets

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN