Bloc de receptes i cuina

Olives d’estiu!

SHARE
, / 2837 6

Res ve més de gust en plenes vacances que sentar-se a prendre un refresc ben fred i una tapeta d’olives!

Enguany us explicaré una conserva casolana d’olives que em permetrà també fer la primera contribució al HEMC #35, que enguany tracta sobre les conserves casolanes.

olives.jpg

La recepta, que és adaptada de la meva cosina Núria, és ben senzilla. Necessitem:

Ingredients:

  • Olives verdes amb pinyol en conserva (els hi retirarem el suc)
  • Bitxo vermell en conserva
  • Bitxo verd en conserva
  • Dents d’all picadetes ben menudes
  • Orenga
  • Oli d’oliva

Elaboració:

  1. En un bol barregem tots els ingredients. Les Olives (sense el suc), el bitxo vermell i el verd tallat a rondanxes, les dents d’all picadetes, força orenga i l’oli d’oliva que les cobreixi.
  2. A continuació aboquem la barreja en un pot hermètic esterilitzat.
  3. Tot i que l’oli ens fa de conservant, nosaltres les posem a la nevera perquè estiguin ben fresquetes a l’hora de servir-les.
  4. Si les deixem uns dies macerant-se agafaran el gust de tots els ingredients, però de vegades és temptador agafar-ne abans!! Aguanteu! No caigueu en la temptació!!!
  5. L’oli de la maceració de les olives és ideal per a amanides.
  6. Proveu-ho, és molt senzill, però són boníssimes!!!

Que aprofiti!!!

hemc 35 - conservas caseras

6 Comments

  • Tres bien Nuni, tres bien!

    Les olives com han de ser? en conserva no perquè llavors ja tenen el seu suc i tal, no?

    Concretem algun dia per fer unes olivetes?

    Petons família ^^

    • nuni ha dit:

      Hola Martí!

      Ja ho he especificat millor, les olives són en conserva però els hi retirem el suc.
      Hem de quedar un dia d’aquests de vacances per fer les olivetes i el que ens vingui de gust!
      Quan el Miquel plegui de la feina i aclarim el planing de vacances que tenim, acordem un dia que et vagi bé.

      Molts petons guapíssim!

  • Estimada meva, suposo que diumenge cauran unes olivetes d’aquestes, oi????? quina xulada de conserva, ets la millor bonica Nuni. Molts petonets i fins diumenge. Per cert, hem de decidir que portem cadascú???

    • nuni ha dit:

      Hola vermellets!

      Cauran olives segur diumenge!
      De cara a diumenge, com que vem dir de no complicar-nos la vida, hem pensat que nosaltres podíem fer un plat de pasta i així també solucionem que els nens mengin el mateix que nosaltres. Si voleu podríeu portat alguna coseta d’entrants o sinò res i ja farem el pica pica abans de dinar. Com us vagi bé, guapos!

      Petons!!!!

  • gemma ha dit:

    Certament, un apertitiu d’olives és un clàssic que mai passarà de moda. I si son fetes a casa, molt millo 🙂
    Per cert, acabo d’arribar de vacances i ja m’estic morint d’enveja del vostre sopar a can Vermells… quina sort!

  • Han de ser suaus, oi? A casa meva agraden molt així. Salut!!!!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN