Bloc de receptes i cuina

Curs de cuina a l’Escola Bell·art (Maduixes amb escuma d’alvocat i llima)!!!

SHARE
, / 2903 14

bellart_1.jpg

En David Lienas, director de l’escola de cuina Bell·art de Barcelona, va oferir 3 places per a blocaires, per assistir al curs de cuina fàcil i ràpida d’estiu, que es van sortejar al través dels blogs de la Cuina Vermella, el Cafè de nit i la Cuina de casa (gràcies guapos!!!!).

Els afortunats guanyadors vàrem ser en Martí del blog Apunts de cuina, l’Oscar del blog de Cuina, i jo com a Cuinetes i durant dues setmanes, hem tingut el privilegi d’assistir gratuïtament en aquest curs.

Sense perdre de vista que es tractava d’un curs de cuina fàcil, els mestres del curs han sabut ajustar les explicacions als diferents nivells de coneixement que els alumnes teníem.

Bellart_2.jpg

El curs es dividia en 6 tardes, agrupades de dimarts a dijous durant dues setmanes, en les que ens han ensenyat a fer receptes de: entrants, primers plats, segons plats i postres.

Tots tres coincidim en que les classes més interessants en quan a nous contiguts han sigut les de la Mª José, la mestra pastissera. Les seves classes dinàmiques, amb bon ritme ens han transmès consells, coneixements més tècnics i el que més m’ha agradat és que ens ha explicat els “perquès”: Perquè monta millor la nata quan està ben freda, Perquè les clares monten millor a temperatura ambient, Perquè és important no remenar el cassó quan fem almívar… com ens va dir (i estic completament d’acord) per aprendre a cuinar cal saber què està passant en els aliments que manipulem, d’aquesta manera no ens equivocarem.

Bellart_3.jpg

Les receptes que més m’han agradat són: l’Hummus; el Timbal de mozzarella, Favetes i tomàquet confitat amb sarimsaki iogurt; el Risotto de ceps; el Tiramisú; el Flam de coco; la Panna cotta; la Crema freda de patates noves; el Trinxat de la Cerdanya; el Rap allagostat; el Pastís de xocolata fred i les Maduixes amb escuma d’alvocat i llima, que és la recepta que us posaré avui.

Bellart_4.jpg

Ingredients:

  • 400 g de maduixes o maduixots
  • 50 g de sucre
  • 25 ml d’aigua mineral
  • Unes fulles de menta fresca
  • 250 ml de suc de taronja
  • 15 ml de vinagre de Mòdena
  • 2 iogurts grecs ensucrats (o li afegim sucre si no en té)
  • 1 alvocat (també es podria fer amb mango)
  • El suc de mitja llima

Elaboració:

  1. Posem a bullir l’aigua amb el sucre per tal de preparar un almívar dens. En quan comença a bullir, el retirem del foc i li afegim les fulles de menta fresca per tal de infusionar-les amb l’almívar. Ho deixem reposar tapat fins que es refredi.
  2. Netejar les maduixes o maduixots amb aigua abundant i les tallem a quadradets.
  3. Les disposem en un recipient i els hi afegim el suc de taronja, l’almívar de menta i el vinagre de Mòdena.
  4. Deixem reposar la mescla un parell d’hores a la nevera.
  5. Per a l’escuma d’alvocat i llima fem una crema batent els iogurts grecs, la polpa de l’alvocat i el suc de mitja llima. Cal tenir en compte que és una crema dolça, hi afegirem sucre si cal. Ho batem bé amb el túrmix i en colem la mescla per un sedàs fi.
  6. Dipositem la crema dins del sifó, el carreguem amb una càrrega de gas (en el cas del sifò de mig litre), sacsegem i ho deixem refredar a la nevera en posició horitzontal.
  7. A l’hora de servir-ho, dipositem les maduixes amb el seu suc en copes. Coronem la copa amb l’escuma l’alvocat i llima. Per sobre podem salsejar amb el suc de les maduixes.
  8. I ja està llest per menjar!!! De debò que la barreja és espectacular!!

Estem molt contents d’haver pogut gaudir d’aquest curs, d’haver conegut més a fons en David. I d’haver conegut la Marina i la Mª José!

L’escola el curs que ve ja té programats els monogràfics que farà, els podeu trobar a la web, i n’hi ha de molt temptadors!!

Per cert! Si esteu interessats en alguna recepta de les que hem fet en aquest curs (de les que he anomenat o de les fotos) digueu-m’ho i en penjaré la recepta.

Bones vacances a tothom!!!

14 Comments

  • Miquel Labòria ha dit:

    Ara és hora de veure els resultats d’aquestes tardes que no ens hem vist… 😛

  • Vaja Miquel, per la directa eee 😉

    Mmmm em sap greu haver-me perdut dues classes, sobretot la del dijous amb la Maria Jose però és que no tenia esma…

    Mmm el rap allagostat era una cua de rap bridada amb cordill i que agafa com una forma a llagostí?

    I això dels perquès importantissim, sempre ens hem de preguntar per que passen les coses, sobretot a la cuina ^^

    Petons family ^^

  • Mercè ha dit:

    Nuni, ja estava impacient per veure què us havien ensenyat en aquestes classes!! I quin reguitzell de receptes! La veritat és que totes tenen una pinta deliciosa! Ara mateix no sabria dir-te amb quines em quedo! 😉
    Tu, ves-nos posant les receptes, així podrem triar i remenar! 😉 jeje
    Petons i gràcies per compartir-les amb nosaltres! 🙂

  • Sara Maria ha dit:

    Ja tenia ganes de començar a llegir els post sobre el curs!!! Genial!! Gràcies, esperarem més receptes!!!

  • iris ha dit:

    Nenaaa, quina envejaa i quina sort que vas tenir!
    M’alegro que n’hagis tret profit i em copio aquesta recepta perquè em sembla genial!

  • dolors ha dit:

    Caram, quina sort poguer veurè tot això.

  • Eva ha dit:

    Quina sort haver pogut assistir a aquest curs…segur que n’heu tret molt profit…ara ens toca als lectors gaudir de les receptes!!! M’encanta aquesta espuma que ens has posat…la faré seguríssim!!!
    Petunets,
    Eva.

  • StHilari/Alfons ha dit:

    Ondia!! quina sort la d’haver pogut assistir a aquest curs de cuina, per les fotos sembla haver estat veritablement fantastic.
    Aquestes maduixes amb escuma d’alvocat i llima, me l’apunto per treure-la en alguna ocasió especial!
    Una abraçada i felicitats!!

  • nuni ha dit:

    Hola a tothom!!!

    Miquel, carinyo, i tant que et compensaré les tardes que m’he fogat al curs! Et faré uns plats i uns postres boníssims!

    Martí, efectivament el rap allagostat és un filet de rap arrebossat en pebre vermell dolç, que s’embolica en una gassa i es posa a bullir en un cassó amb llel. Un cop fred recorda a una llagosta per la forma i el color (rosat per fora i blanc per dins). Petons guapo! A veure quan repetim el tallat!

    Mercè, has vist quin munt de receptes!!! D’acord aquest estiu ja aniré penjant, les que més m’han agradat per compartir-les amb vosaltres!

    Sara Maria, penjaré més receptes i tant! Haig de fer l’Hummus per exemple ben aviat!!

    Iris, Dolors i Eva sí que ha estat una sort haver pogut fer el curs! I la companyia del Martí i l’Oscar ha estat genial!

    Alfons, fes-la que n’estic convençuda que t’encantarà la recepta!

    Una abraçada a tots i totes i gràcies pels vostres comentaris!!!!!

  • Estimada Nuni, que bé que ho hagis fruit! nosaltres estem molt contents de llegir aquesta crònica i de veure ja la primera recepta!!! Ets un amor.

  • Sensacional, quines foticos!!

    Ens haurèm d’anar fent torns per publicar receptes…:)

  • Lourdes ha dit:

    Eiii!! que xules i bones les receptes (sort que ja he dinat, que si no estaria babejant el teclat…) el rap allagostat, el feia la meva mare quan jo era petita. Era com un plat de “diumenge”. Què bo!!
    Petons.

  • […] força estona a la cuina. Provar receptes noves, postres, pastissos, aplicar el que hem après al curs de cuina de Bell-art… Com a la vida, en la cuina també s’aprèn pel mètode d’assaig – error, és el […]

  • […] recepta que us poso és la de l’escola de cuina Bell·art, on ens van insistir que el secret de l’èxit del gaspatxo (gazpacho), recau en respectar la […]

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN