Bloc de receptes i cuina

Txocos de sípia i gambes a l’andalusa amb salsa romesco (cuina d’agermanament)

SHARE
, / 2162 8

Avui va de tapes!!

Sabíeu que el mot “tapa” és una paraula espanyola que significa tapadora o cobertora. Segons les llegendes a l´ús, el seu origen es deuria a una practica del temps del rei castellà Alfons X en que servia el got de vi tapat amb una rodella d’ embotit, a fi de saber si el client era jueu o morisc (a Castella s’ hi practicava la neteja ètnica). Ho he llegit al blog La Bona vida d’en Jaume Fàbrega en un post magnífic que dedica al món de Les Tapes. No trobeu meravellós poder conèixer l’origen dels nostres costums, és fantàstic! Ara bé, que salvatges eren aquella època!

Doncs aquest cap de setmana vem fer un aperitiu on vem agermanar la cultura gastronòmica andalusa amb la catalana. Vaig comprar un parell de sípies, i mig quilet de gamba llagostinera i per variar els vem preparar a l’andalusa.

Txocos a l'andalusa.jpg

Ingredients:

  • 2 sípies
  • 1/2 quilo de gamba llagostinera
  • Farina
  • Pebre vermell dolç
  • Oli d’oliva suau
  1. Netegem bé les sípies i les tallem a tires llargues.
  2. Pelem els llagostins i els hi retirem el filament de l’intestí.
  3. Els salem lleugerament i els hi tirem una miqueta de pebre vermell dolç.
  4. A continuació ho enfarinem i espolsem bé l’excés de farina.
  5. En una paella amb oli d’oliva suau fregirem les gambes lleugerament, tot just per enrossir-les però sense coure-les massa.
  6. A continuació fregim els Txocos fins que quedin ben enrossits.

La salsa romesco en aquesta ocasió nosaltres n’hem utilitzat una en conserva de la casa Ferrer. Però la recepta és la següent:

Ingredients per a la salsa de romesco:

  • 12 ametlles torrades
  • 10 avellanes torrades
  • 1 cabeça d’alls
  • 2 nyores
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 vaset d’oli d’oliva verge
  • 1/2 vaset de vinagre de qualitat
  • 1 llesca de pa fregida
  • sal i pebre
  1. Escalivem al forn la cabeça d’alls i els tomàquets.
  2. Fregim la llesca de pa.
  3. Retirem la polpa de les nyores que haurem escaldat prèviament.
  4. Fem una picada amb les ametlles, les avellanes, el pa, els alls escalivats, els tomàquets i la polpa de les nyores (abans ho haurem pelat tot).
  5. A continuació hi afegim el vinagre i l’oli en forma de fil per anar lligant la salsa. Salpebrem i ho deixem reposar.
  6. Ho passem pel colador xinés i ho servim.

El millor és fer la salsa el dia abans ja que així és més saborosa.

La combinació dels txocos cruixents, les gambes i el gust de la salsa romesco és boníssima!! Proveu-ho un dia i ja m’ho explicareu! 😉

8 Comments

  • Miquel Labòria ha dit:

    Un aparitiu boníssim!

    Ara que comença la calor, posar-se a la terrassa sota el tendall, amb una beguda i aquestes tapes per començar obrir gana… Senzillament genial!

  • Sara Maria ha dit:

    Trobo genial aquest intercanvi cultural gastronòmic… Però a mi ja em serviria de dinar!!!

  • júlia ha dit:

    home… a les nou del matí ho trobo una mica bèstia però… en portaràs a can priiiiiiiiiim???
    jo portaré les coca-coles encara que no m’agradin… ho prometo!! 😛
    bon dia!

  • Estimada família encantadora!
    M’apunto a un agermanament cultural d’aquest tipus a la terrassa dels cuinetes de la pometa!!!! si la Júlia porta les coca-coles, nosaltres portem la gana i el cava!
    Fantàstic post Nuni, ets la millor (Miquel tu també, eh!).

  • Mercè ha dit:

    Nuni, quines tapes més bones amb la salsa romesco!!
    I que bé poder-ne gaudir un diumenge a la fresca! 😉
    Petons!

  • nuni ha dit:

    Hola a tothom!!

    Miquel, carinyo! Gràcies, gràcies!! Sí que s’està bé a la terrassa de casa quan ja no pica tant el sol. Som afortunats de tenir-la i poder-la gaudir!!!

    Sara Maria, la combinació és molt bona. I realment a mi també em va servir de dinar!

    Juls, tens raó a les 9 del matí no convida gaire… D’altra banda el problema de portar-ne a Can Prim és que quan arribin allà estaran “xuxorrios”. Són molt millor cuinats i menjats al moment! Hauràs de passar-te algun dia per casa si els vols provar acabats de fer!

    Estimats vermells, quan volgueu repetim i fem un súper aperitiu a la terrassa de casa, ara que fa tant bon temps!! El cava ben fresquet que bo!!!!! Moltes gràcies, però els millors sens dubte sou vosaltres!! El Miquel està molt cofoi de que us enrecordeu d’ell també (jeje). Una abraçada guapíssims!!

    Mercè, amb la calor d’aquests dies és genial poder aprofitar la terrassa sobretot al capvespre, amb la fresqueta! Una abraçada!!!!

    Petonsss!!!

  • illetapitita ha dit:

    M’encanta!
    Això no és una tapa, jo m’ho menjo de plat!
    Que bo!
    Una abraçada!

  • vincent ha dit:

    Hola,

    Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

    Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

    Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
    cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
    para darse a conocer.

    Para suscribirse a Ptitchef vaya a
    http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
    http://es.petitchef.com y haga clic en “Anade tu blog ” en la barra la
    parte superior.

    Atentamente,

    Vincent

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN