Bloc de receptes i cuina

Llet fregida de l’Alícia (LABORIADA 2009 a Cantonigròs)

SHARE
, / 2233 11

Ja fa 3 anys que vàrem instaurar la tradició familiar de fer una trobada de cosins de la família Labòria (la del meu marit): Les LABORIADES!

Tot va començar en la primera trobada familiar, la LABORIADA 2007 que vàrem fer a Madrid a casa del Quique i l’Alícia. Ens ho vam passar tant i tant bé que vem decidir que l’havíem de fer cada any. Els últims dos anys ens hem trobat a Cantonigròs on ens hem allotjat a Can Colom a casa dels amics artesans de l’embotit dels quals us he parlat en alguna ocasió.

Com us podeu imaginar el fet de desembarcar 31 persones en un poblet tranquil del Collsacabra, trastorna tot el poble i inevitablement ens fem evidents fins al punt que els habitants de la comarca parlen de les Laboriades!

Laboriadapaisatges.jpg

Ni us explico el festival que es a viure al poble en un partit com el del Madrid-Barça (2-6), que tan sols es podia veure en una cafeteria de la pensió del poble, amb tota una família súper culé animant com si fóssim en el mateix camp! Quin ambient es va viure!! Us en podeu fer una idea clicant aquí. Resumint: Estem com una cabra!

Com sempre els àpats són un punt de trobada i de relació inoblidables…

Laboriadacuinant.jpg

El que també hem convertit en tradició són els Macarrons de la Lourdes (que un dia us en penjaré el post) boníssims!! I la llet fregida que ens fa l’Alícia.

Aquí teniu la recepta de l’Alícia:

INGREDIENTS per a la massa:

  • 1 litre de llet
  • 3 cullerades soperes de sucre
  • 5 cullerades soperes de farina
  • 1 branqueta de canyella

INGREDIENTS per a l’arrebossat:

  • 1 o 2 ous
  • Farina
  • Oli d’oliva suau
  • Sucre i Canyella en pols per espolvorejar

Laboriadalletfregida.jpg

ELABORACIÓ:

  1. Es posa el llitre de llet en una cassola i s´hi afegeixen les tres cullerades de sucre i les cinc de farina.
  2. En fred, es bat molt ben batut per a que no quedin grumolls (Es pot passar la batedora elèctrica).
  3. S´hi afegeix la branqueta de canyella i es posa al foc fins que bulli sense deixar de remenar.
  4. S´estén la masa (que ha de quedar espessa) en una plata de vidre que no s´enganxi (si és quadrada millor) i es deixa refredar fins l’endemà. Si tenim molta pressa la podem posar a refredar a la nevera.
  5. Quan estigui freda es talla a troços de la mida que preferim, i l’arrebossem amb ou i farina.
  6. Els fregim amb oli d’oliva suau (o el que s’utilitzi normalment a cada casa).
  7. Es posa en una plata i s´espolvoreja amb sucre i canyella en pols.
  8. Es menja freda. ¡I que aprofiti!….

A l’Alícia li queda espatarrantment bona!!!

Gaudim tant d’aquestes trobades que, quan encara no fa ni una setmana que vem acabar la LABORIDADA 2009, ja hem començat a planificar la LABORIADA 2010! Ja us l’explicaré!

11 Comments

  • Gemma ha dit:

    Tot el Collsacabra és preciós, i Cantoni és un poblet amb molt d’encant. M’imagino que tenir-vos allà ha de significar per ells tota una revolució 🙂
    Veig que la Foradada rajava amb ganes, eh?
    La llet fregida no l’he tastat mai, sempre dic que és un d’aquells pendents que tinc però no trobo mai el moment…

  • Lourdes ha dit:

    Hola! Doncs com a consumidora d’aquesta recepta de l’Alicia t’haig de dir, Gemma, que és deliciosa la llet fregida!
    És molt i molt divertida la Laboriada i en el sentit gastronòmic, no ens estem de res! Cuinar per a 30 persones, amb una vitro que només fa cas a la Nuni i amb una sola paella potable encara fa que tingui més mérit alimentar-nos!! 🙂
    I les melmelades de la Núria?? Inmillorables….. i les coques?? hummmm….
    Què haig de dir més…
    Petons.

  • Sara Maria ha dit:

    Aquesta llet ha d’estar boníssima… Per cert, tenen allotjament rural a Can Colom? On puc trobar-ne informació?

  • Carme Labòria ha dit:

    Hola a tothom,
    Com a membre nat de la Laboriada us haig de fer saber que això de fer aquestes trobades familiars és vital: et proporciona una increïble regeneració de les piles per afrontar el “dur” dia a dia. És teràpia pura, i surt molt més econòmic i és molt més divertit que anar a un balneari.
    Realment, només ha passat una setmana i ja estem pensant en la Laboriada de l’any que ve.
    A més, jo que no sóc gens bona cuinera, haig de dir que tot estava boníssim: coques de l’Alícia i de la Núria, maduixes amb xocolata de la Nuni, macarrons de la Lurdes i el Marc, llet fregida de l’Alícia …. i les cerveces i gintonics del Lluís i el Quique, je, je, je.
    Apa petonets a tots !!!!
    TB

  • Estan bojos aquests Laboria!

    Quina passada i el vídeo “ni te cuento”, els de Cantonigros per la Laboriada fan l’agost, no? 😛

    La recepta genial, m’agrada molt la llet fregida

    Una abraçada

  • Mercè ha dit:

    Nuni, quina idea més maca fer aquesta trobada amb tots els parents!! Una revolució tant pel poble com per tots vosaltres!! 😉
    I aquesta llet fregida de l’Alícia té moooolt bona pinta!!
    Ara ens has de posar les maduixes amb xocolata! 😉
    Petons!

  • Núria ha dit:

    Hola a tots! La llet fregida una passada, les coques també , les maduixes, els macarrons, la carn al a brasa, les cerveses, els martinis, les olives, els gintònics, la pilota de can Colom,…el Barça… tot fantàstic. Visca la Laboriada!!!

  • nuni ha dit:

    Hola família!!

    Gemma, vaig pensar en tu mentre hi érem, pensava que igual et trobava per aquelles contrades fent alguna de les excursions! La Foradada rajava a raig!!! No vem poder fer la foto sota la cascada com l’any passat, però va ser espectacular!

    Lulu! Som uns megacracks de cuinar com cuinem sense tenir ni les eines ni els electrodomèstics de casa. Però d’alimentar-nos ens alimentem que dóna gust oi?

    Sara Maria, és realment molt bona aquesta llet fregida de l’Alícia. Can Colom disposa d’un pis molt i molt gran per allotjar a unes 14 persones. Nosaltres a la canalla que són 15 o 16 més, els fem dormir en una sala mooooooolt gran que hi ha en la mateixa casa, en matalassos inflables. Per llogar la casa t’has de posar en contacte amb la Dolors, la mestressa. Pots trobar les dades en el post de Can Colom: http://cuinetes.bloks.cat/index.php/2009/02/17/embotits-artesans-de-can-colom-cantonigros/.

    Carmeta! Estic d’acord amb tu! La Laboriada és la millor teràpia anti-estrès que conec! I en el nostre cas, que bé que ens va anar oi?? En mig del Pla de Barris!! Inmillorable!

    Martí, quina il·lusió que hagis vist el vídeo. Ja has vist que estem com una cabra!!! I realment a Cantoni fan l’agost quan hi anem… només havies de veure la cara del senyor de la botigueta quan li vem dir que volíem carn per a 40 persones (fem un dinar de portes obertes als juràssics on hi poden venir els pares…)!

    Mercè, és una trobada molt xula i que esperem tot l’any amb molta il·lusió! Per cert la recepta de les maduixes ja la tens en el post que acabo de penjar sobre la cuina vermella. Molts petons!

    Núria!! Súper cuinera, reina de les melmelades i les coques de pastanaga i coco, i de poma i canyella!!! Per cert me n’hauràs de passar les receptes! VISCA LES LABORIADES!!

    Una abraçada per a tots i totes!

  • Jo crec que em canviaré el cognom i em posaré Labòria, només per poder anar a la Laboriada!!! Petonassos.

  • […] feta en Lluís i la Lourdes (ja experts en grans quantitats, són els Xefs dels macarrons de la Laboriada), que ens van portar un munt de litres d’escudella i una súper safata amb moltíssima carn […]

  • […] colla de Labòries i espontàniament va nèixer el concepte LABORIADETA, que és com una Laboriada però que només dura un dia! La d’aquest any, la primera, l’hem fet a MONTSERRAT i […]

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN