Bloc de receptes i cuina

Mona de Pasqua (Pastís Sara)

SHARE
, / 5130 10

I per fi tenim la última, però súper mona, tamany familiar! Aquesta Mona la vaig fer tipus Sara, amb crema de mantega, ja que al Miquel i a la meva mare els hi encanten!

La vaig fer súper familiar (el doble de tamany de pa de pessic que les anteriors) perquè l’Adrià, el meu fillol de 16 anyets, se’n cruspiria la meitat tot solet!

Vem celebrar el dia de la Mona, dilluns de Pasqua, dinant a casa en família. El meu germà va venir amb els nens i com sempre ens va culturitzar enològicament parlant. Va portar una ampolla de vi (Masia Dibon MERLOT de la DO Penedès), una de cava (Huguet Reserva Brut Nature 2005) i una de vi dolç (Nadal 1510) boníssims!

Desktop.jpg

Anem a la recepta!

Ingredients:

Per a la crema de Mantega:

  • 200 g de sucre
  • 50 g d’aigua mineral
  • 4 rovells d’ou
  • 250 g de mantega pomada
  1. Bullim l’aigua amb el sucre durant 3 o 4 minuts fins a aconseguir un almívar dens.
  2. Afegim aquest almívar en forma de fil sobre els rovells sense deixar de batre amb la batedora elèctrica (o el robot de cuina).
  3. Hem de batre força estona fins que es refredi la barreja (Com diu la Mireia Carbó: “Ante la duda… seguir batiendo!”).
  4. Acabem afegint la mantega pomada tot batent amb les “branilles” i ho reservem.

Muntatge del pastís:

  1. Posem sucre a la base del marbre i col·loquem damunt el pa de pessic (ens ajudarà a que no s’adhereixi al marbre).
  2. Tallem el pa de pessic en dues o tres rodanxes iguals.
  3. Les banyem amb una mica d’almívar aromatitzat i les farcim amb una fina capa de melmelada d’albercoc.
  4. Tornem a col·locar el pa de pessic d’una sola peça.
  5. Cobrim el pa de pessic amb la crema de mantega i enganxem l’ametlla laminada (que haurem torrat prèviament) pel damunt i pel voltant.
  6. Empolsinem amb sucre llustre.
  7. Partim cireres confitades i col·loquem damunt del pastís formant un cercle.
  8. El decorem al gust (ja sabeu: pollets, ous de xoco, plomes…).

I ja el tenim a punt!!!

I ara a fer “penitència” (= dieta) per baixar els dos o tres quilos ben bons que ens haurem engreixat amb tanta mona!

10 Comments

  • MMMM…. Que bona que estaba! XD
    Encara que ara nomes en queda un tall ¬¬
    A la foto smblo un assesi psicopata… XDXD
    Aviam quan en tornes a fer una….. si pot ser abans de la proxima pasqua XD

  • Mercè ha dit:

    Nuni, això és una supermona!! Ja veig que el teu fillol és del Barça, eh? Perquè només hi ha plomes blaves i vermelles! 😉 jeje
    T’ha quedat genial!! Ara deus necessitar vacances després de fer tantes mones, no? 😉 jeje
    Petons!

  • Gemma ha dit:

    Quina mona genagant!!!!! De veritat que l’Adrià s’ha menjat mitja mona tot solet? Je je je…
    Has fet un monogràfic de mones fantàstic 🙂

  • Ets la reina de les mones, i el teu fillol és un ‘suertudo’ amb aquesta padrina tan maca i eixerida que té. Felicitats a tota la família!!

  • Enhorabona pel blog,
    Sembla tot molt senzill.
    Ara bé, agrairia que qualsevol usuari sense ànim de lucre d’aquesta web m’enviara receptes de cuina a la meua web per publicar-les.

    Un salut, i torne a dir, enhorabona.

  • Olles i somriures ha dit:

    Si que és veritat que ets la reina de les mones. La meva penitència començarà demà. Salut!!!!!

  • illetapitita ha dit:

    Veig que la mona va tenir molt d’èxit!
    No m’extranya!
    Una abraçada!

  • nuni ha dit:

    Hola guapos!

    Adri, ja m’imagino que et va agradar la teva mona perquè no vegis com te la vas cruspir!!! Crec, crec que t’hauràs d’esperar a l’any que ve per provar-ne una altra… m’he saturat de tanta mona!

    Mercè, es nota que és del Barça eh??? Això que em feia por que al ser un fillol de 16 anys la trobés infantil amb el pollet i la gallineta… Doncs no! Li va encantar i està súper content del seu “Súper pollo” com diu ell!!

    Gemma, d’això se’n diu esprémer bé el curset que ens va fer la Mireia!!! L’any que ve n’hauré de buscar de noves! Ja em donaràs idees!!

    Vermellets, sí que he acabat sent la reina de les mones i com que de monàrquica no en tinc gaire cosa deserto fins l’any que bé!

    Practicavalencià, benvinguda i gràcies per les felicitacions.

    Olles, com va la penitència? Per aquí ens estem recuperant de tanta mantega!

    Illepetita, moltíssimes gràcies!! Una abraçada també per a tu!

    Gràcies pels vostres comentaris!

  • […] receta la extraje de aquí y de aquí. En medio, una pequeña licencia: relleno de chocolate. Ha quedado muy buena y hasta […]

  • […] tant de carinyo els hi han regalat els padrins. N’hi ha de tota mena! De xocolata, de gema, de mantega tipus Sara, figures de xocolata amb grans personatges infantils o futbolistes, ous de pasqua, […]

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN