Bloc de receptes i cuina

Mona de Pasqua (Mona de Gema)

SHARE
, / 6240 16

IMG_1164.jpg

La segona Mona d’aquesta Pasqua és la Mona de gema. La recepta també ens la van ensenyar al taller de Mones de Pasqua que ens va fer la Mireia Carbó al Club Social Caprabo. Aquí teniu a la Mireia!:

IMG_0607.jpg

Ingredients:

Per a la gema:

  • 3 ous (sencers)
  • Sucre (el mateix pes que el dels ous)
  • Unes gotes de suc de llimona
  1. Peseu en una balança els tres ous amb closca.
  2. Pesem el mateix pes dels ous en sucre.
  3. Dins d’un cassó, a foc suau, coem els ous amb el sucre i unes gotes de suc de llimona.
  4. Ho remenem sense parar fins que aconseguim una crema (ja veureu que la mescla va espessint).
  5. Ho aboquem sobre el marbre ben net, o en un recipient, per tal de refredar-la ràpidament.

Elaboració:

  1. Tallem el pa de pessic en dos o tres llesques igualades.
  2. Les pinzellem amb una mica d’almívar aromatitzat i les farcim amb una fina capa de melmelada o amb la mateixa gema.
  3. Tornem a col·locar el pa de pessic d’una sola peça.
  4. El cobrim amb més gema per a totes les parts (per sobre i els laterals).
  5. Enganxem el crocant pels voltants del pastís.
  6. Tallem les cireres confitades per la meitat i les col·loquem.
  7. Col·loquem a sobre els guarniments que vulguem: gallinetes, pollets, plomes, ou de xocolata…

Bon profit!!! Demà… la última!!!

IMG_1165.jpg

16 Comments

  • Ostres! No sabia que en català la “yema” s’en deia gema, caram cada dia s’aprèn una cosa nova.
    Mol maca la mona tot i que la de xocolata és la de xocolata…

    Per cert, que s’ha de fer per que siguis la meva padrina? 😛

    Una abraçada

  • Gemma ha dit:

    T’ha quedat fantàstica! Una classe moooolt ben aprofitada, je je je…
    Jo ja he fet les dues mones, una de cada. La de Gema la fet com cada any, però la de Sara vaig seguir la recepta de la Mireia… avui ens la menjarem per dinar, espero que agradi a la família 😉

  • Mercè ha dit:

    Nuni, felicitats per aquesta Mona que t’ha quedat genial!! Veig que ets una alumna molt aplicada!! 😉 Totes les mones apreses! jeje
    Doncs nosaltres acabem de menjar-nos la mona de gema que he preparat i ha agradat moltíssim! 🙂
    Petons!

  • Lourdes ha dit:

    Òndia! No sé si m’agrada més la de xocolata o la de “yema” o gema. Si es tant bona com la pinta que fa em sembla que et demanaré que m’apadrinis.
    Petons guapa i moltes felicitats!!

  • illetapitita ha dit:

    Aquesta mona té una pinta molt bona!

  • Eva ha dit:

    Quina mona més bona que t’ha quedat!!!! I si la recepta és de la Mireia, un èxit assegurat!!
    Petunets,
    Eva.

  • Ostres, segur que va ser una classe súper divertida amb la Mireia!!!! i quines receptes més ideals per aquesta pasqua. Jo crec que t’haurien de donar un premi, posaria la mà al foc i no m’equivocaria si dic, que a la casa particular on s’han fet la major quantitat de mones (i mones excel·lents és la teva!). Felicitats estimada, genials totes.

  • Miquel Labòria ha dit:

    Realment les millores mones que mai hem provat, i encara en falta una! (Tot i que a casa ja no en queda ni un trosset 😉 ).

  • nuni ha dit:

    Ei Martí! Doncs sí que contribuïm a la normalització lingüística oi? Vols un altra regalet? Doncs fa unes setmanes també en una recepta del bloc vem descobrir que “Jarabe de Arce” en català es diu xarop d’Auró! 😉

    Gràcies Gemma! I tant si la vem aprofitar bé! A tu t’han quedat fantàstiques! Les he vist avui en el teu blog!

    Mercè, no m’estranya que hagi agradat molt la teva mona! Amb la traça que arribes a tenir fent postres!!

    Lourdes! Artista “polleril” (sona una miqueta així oi…?? XD)!!! Doncs espera’t a la de mantega (tipus Sara) i després decideixes quina t’agrada més i te’n faig una!

    Illetapitita, Moltes gràcies reina!

    Gràcies Eva, la teva Mona t’ha quedat impressionant, la teva fillola deu estar súper contenta de tenir-te de padrina!

    Vermellets! La vostra Mona si que no té ni punt de comparació amb les meves… sou uns artistes! Un bon exemple a seguir per aprendre’n!! Un petonàs!!!

    Miquel carinyo! Moltes gràcies!! Ara ja saps: a córrer els matins per cremar-les!! Què hi farem! Penitència!!!

    Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris!!! Una abraçada!!! 🙂

  • Laura Llovet ha dit:

    m’haurien de prohibir mirar aquest blok quan tinc gana!
    Té molt bona pinta, igual que totes les altres.
    buaffff ara tinc monu de mona jiji

    • nuni ha dit:

      Si vols t’apadrino! Així tindries una mona garantida a l’any!!! XD (i no serien pijames com marca la tradició d’aquesta família… 😉 ) Molts Petons!!!!

  • montse ha dit:

    Una pregunta, la gema que es posa dalt de tot es crema o no cal?? Es que no l’he fet mai i té una pinta…

    Si es fa el dia abans s’ha de conservar a la nevera??

    Salutacions

    Montse

    • nuni ha dit:

      Hola Montse!
      La gema no cal cremar-la. I com que està feta amb ou, per si de cas, jo la guardaria a la nevera si la fas el dia abans ;).
      La veritat és que és de les meves mones preferides! Espero que t’agradi!

      Gràcies pel teu comentari i fins a la propera! 🙂

  • ???? ha dit:

    hola! Tinc 12 anys, aquesta pagina esta molt bé, m’ha servit pel meu trball del cole, he estat buscant receptas de la mona, i totes eren super llargues, per aixó quan he vist aquesta me alegrat moltíssim!!:)

    • nuni ha dit:

      Hola!!!
      Me n’alegro molt de que t’hagi anat bé aquesta recepta!!
      No saps la il·lusió que m’ha fet que algú de la teva edat hagi visitat el bloc i m’hagi deixat un comentari!!!
      Moltes gràcies a tu guapíssim/a!!! 🙂

  • […] que amb tant de carinyo els hi han regalat els padrins. N’hi ha de tota mena! De xocolata, de gema, de mantega tipus Sara, figures de xocolata amb grans personatges infantils o futbolistes, ous de […]

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN