Bloc de receptes i cuina

Vaset de Brandada de Bacallà amb escuma de pebrots vermells

SHARE
, / 4969 12

IMG_0449.jpg

Continuem amb una altra recepta, que vaig treure de la revista DESCOBRIR CUINA d’aquest mes, i que els hi vaig fer també d’aperitiu a la cosinada: Vasets de Brandada de bacallà amb escuma de pebrots vermells.

I us preguntareu…: Com pot fer escuma si no tenia sifó?? Doncs… m’han avançat el regal del dia de la mare (o això és el que es pensen… 🙂 )!!! Aquí teniu el meu súper sifó de mig litre amb les seves corresponents càrregues de gas. Quin disseny… quina línia… quin preu!!!

La recepta la vaig servir en gots petits transparents i acompanyats d’un bastonent de pa d’olives negres.

Ingredients (per a 4 persones)

  • 200 g de bacallà dessalat
  • 200 ml d’oli verge
  • 150 ml de nata líquida
  • 1 pebrot vermell
  • 2 grans d’all (i 1 bitxo opcional)

IMG_0467.JPG

Per a la brandada de bacallà:

  1. En un cassó amb oli calent (55ºC aprox) confitem les dents d’all i el bitxo (si li hem posat).
  2. Fora del foc, hi afegim el bacallà sense pell i el deixarem confitant uns minuts.
  3. Triturem el bacallà amb el mateix oli que l’haurem confitat i un rajolí de la nata líquida (uns 25 ml).
  4. Ja la tenim llesta!
  5. La reservem a la nevera fins el moment de servir-la.

Per a l’escuma de pebrots vermells:

  1. Escalivem el pebrot, el pelem i li retirem les llavors.
  2. Un cop net, el triturem amb el túrmix fins a obtenir un puré fi.
  3. El passem pel xinés per recuperar-ne només la part més fina.
  4. Hi afegim la nata restant (uns 125 ml), remenem i omplim el sifó (taaaxaaaan!!).
  5. Carreguem el sifó amb una cartutx de gas i ho deixem reposar a la nevera en posició horitzontal 2 hores.

Muntatge:

  1. Omplim els vasets fins a la meitat amb la brandada.
  2. Incorporem l’escuma de pebrot vermell escalivat en els gotets.
  3. Per decorar jo hi vaig posar uns bastonets de pa d’olives negres.

Et voilà, c’est tout!

12 Comments

  • Sara Maria ha dit:

    Genial!! Especialment l’escuma de pebrot vermell!!

  • Mercè ha dit:

    Nuni, quin aperitiu més bo!!! Ha de ser una delícia la combinació!
    Quina sort que tens que t’hagin avançat el regal del dia de la mare!! 🙂
    Jo de moment no tinc sifó! 🙁 Així que me la guardo. 😉
    Petons!

  • Olles i somriures ha dit:

    Quina currada de vasets. M’apinto aquesta recepta, ara, jo no tinc sifó d’aquests, ho faré com pugui. Salut!!!!!

  • Eva ha dit:

    Nuni, m’encanta aquest aperitiu!! El faré segur!!! Això del sifò és olt divertit, oi??? A mi m’encanta fer escumes!!! Aquesta ha d’estar moooolt bona!!
    Petunets,
    Eva.

  • Martí ha dit:

    Hola!
    fa temps que us vaig ullejant el vostre bloc però mai m’havia atrevit a comentar.

    Al veure la paraula bacallà al títol he dit que era una gran ocasió pel primer comentari. Un plat típic però amb un toc de modernitat! Ha de ser genial!

    Felicitats pel bloc 😉

    Em sembla que ens anirem veient

    Una abraçada

  • nuni ha dit:

    Sara Maria, està molt bé això de les escumes! Aquesta és la primera que faig i estava molt i molt bona! Ja tinc ganes de provar l’escuma de tiramisú que ens va ensenyar el David!

    Mercè, tu que ets tan bona cuinera ho has de provar això de fer escumes! El proper regal que t’hagin de fer: un sifó! I sinó te l’autoregales què carai, que de tan en tan també ens podem concedir un capritxet no?

    Olles, moltes gràcies! Si no tens sifó segur que també pots fer la recepta, només que no quedarà tan “escumós” jeje! Segur que et quedarà de fàbula!

    Eva, sí que m’agrada això de fer escumes. Tot just m’hi acabo de posar però ja tinc ganes d’anar provant diferents combinacions!

    Hola Martí!! Benvingut!!! Gràcies per visitar-me, m’ha fet molta il·lusió el teu comentari! Ja m’he passejat pel teu bloc i m’ha encantat! Segur que ens anirem veient!

    Una abraçada a tots i totes!

  • A veure, on està el truc? com te’ls has pogut camelar per tenir el sifó ja. Al sortir de la classe amb en Lienas li vaig demanar a en Kike un sifó i encara no ha caigut!!!! En fi, m’hauré d’esperar!!! Estimada, et felicito per aquesta combinació de sabors, ens ha encantat!!! Molts petons.

    • nuni ha dit:

      Hola guapíssima!

      Doncs per l’estómac et pots camelar a la família que no vegis!!! Quan vaig explicar-li al Miquel les possibilitats i les receptes que podia fer amb el sifó, ell mateix em va acompanyar per comprar-me’l com a regal avançat del dia de la mare! La veritat és que tinc un maridet que és un solet!!!!

      Kike!! Anima’t i compra-li el sifó a la Txell que amb l’habilitat que té per la cuina ja m’imagino quines delícies et cuinarà amb textura escumosa!!!

      Una abraçada guapíssims!!!

  • Aric ha dit:

    Ostres això ha de ser brutal. Escolta, jo encara no tinc sifó i m’agradaria tenir-ne un. Quan pot costar més o menys el sifó i les càrregues?

    Gràcies,

    Clara

    • nuni ha dit:

      Hola Clara!! I benvinguda a Cuinetes!
      El sifò el vaig comprar amb una botiga de Terrassa especialitzada en cuina que es diu Plat Preu, però n’hi ha d’altres per Sabadell i Barcelona.
      A mi aquest en concret de mig litre em va costar, amb una caixa de càrregues de gas incloses, uns 70 €. Una mica caret ja ho se, però és xulo això de fer espumes!
      Si te’l compres ja m’explicaràs què tal va!
      Una abraçada!

  • Alfons ha dit:

    T’han quedat fantàtics!! felicitats !

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN