Bloc de receptes i cuina

Calamars a la romana (la Núria i el Joan vénen de visita!)

SHARE
, / 7089 20

Aquest diumenge ens ha fet molta il·lusió que ens vinguessin de visitar els cosins d’Olot, la Núria, el Joan i els seus nens. La Núria ja la coneixeu perquè ens va explicar com fer la melmelada de taronja.

Al ser un dia plujós l’aperitiu es va anar animant i es va començar a apuntar gent. Total que vem acabar sent una cosinada de 14 persones fent l’aperitiu, entre xics i grans!!

IMG_0473.JPG

Vaig preparar diferents coses per l’aperitiu, però us en explicaré un parell en diferents posts. Comencem amb la de Calamars a la romana casolans. La recepta l’he treta del blog de la Mercè de Cuina per llaminers ja que tenien una pinta increïble i realment el resultat és espectacular! Moltes gràcies Mercè per la recepta!

Ingredients:

  • Calamars frescos (els netegem i tallem en anelles)
  • Farina
  • Ou
  • Aigua amb gas (Vichy Català) o Cervesa
  • Oli i sal

IMG_0471.JPG

  1. Enfarinem les anelles de calamar.
  2. Fem la pasta per arrebossar-los batent l’ou, la farina, una mica de sal i el Vichy o la cervesa. Que ens quedi una massa ni molt consistent, ni molt líquida. Que tingui una textura adequada.
  3. Passem els calamars enfarinats per la massa i els fregim en oli d’oliva suau, ben calent (vigileu amb les esquitxades!!).
  4. Els retirem quan hagin agafat un color daurat i els reservem en un plat amb paper de cuina perquè absorbeixi l’accés d’oli.
  5. Els servim acompanyats de tallets de llimona.

Va ser el plat que es va acabar més ràpid i el que va tenir més èxit!

20 Comments

  • Mercè ha dit:

    Nuni, me n’alegro que us agradéssin!! 🙂
    Que bé que us vinguéssin a veure els vostres cosins! Per cert, ja li vas demanar la recepta de la ratafia a la Núria? 😉 jeje
    Petons!

  • EVA ha dit:

    Que bons aquests calamars!!!! I que xulo això de reunir-se tots els cosins…sou una bona colla!!!!
    Petunets,
    Eva.

  • mmmmmmmmm…. que bons!!

    Els calamars a casa són un exit!!

    Records

  • Sara Maria ha dit:

    Ho hauré de provar un dia això dels calamars cassolans… Fan una cara!!!

  • Carme Labòria ha dit:

    Hola pingüinos,
    Jo, com a cosina interessada i assistent a l’acte, us haig de dir que els calamars estaven boníssims i van ser tot un èxit. Però no només hi havia calamars, la Nuni s’hi va lluir i ens va oferir tot de coses fantàstiques, com per exemple un xarrupet de bacallà i escalivada. Ara bé, hi va haver un plat que va triomfar molt: les xirles, que se les va menjar totes el seu fill Guillem !!!
    Gràcies i petonets.

  • Núria ha dit:

    Nuni els calamars estaven deliciosos!!!
    I tota la resta no diguem (excepte les petxines, no podem opinar, oi Guillem?)
    Ara ja saps que et toca, no et perdonarem ni un aperitiu cada cop que baixem!!!
    Petons.

  • nuni ha dit:

    Hola a tothom!!!

    Mercè, molt bona la recepta de calamars de la teva mare. Realment no hi ha color entre els calamars casolans i els que et venen congelats. Res a veure! Moltes gràcies!

    Ei terrasenca! Sí que està molt bé reunir-se tota la família i a la família del meu marit (que també és la meva, ens hem adoptat!) són una bona colla de cosins i cosinets!

    Amics de la Vella Carmanyola, quina raó que teniu! Els calamars casolans… un èxit! De vegades en les receptes més senzilles hi trobem l’èxit!

    Sara Maria, Prova’ls!!!! Estan bonísssiiimmssss de debò! Sobretot si la matèria primera és de qualitat! Els calamars si són frescos de platja, millor que no pas els congelats! Molt més tendres.

    Carmeta! Gràcies pels elogis! Amor de prima que en diríem! La recepta del vaset de brandada de bacallà amb escuma d’escalivada de pebrot vermell, en el proper post!

    Núria! Moltes gràcies! Quina raó tens, el Guillem no ens en va deixar ni una d’escopinyes a la planxa amb all i julivert! Se les va menjar TOTES! A la propera trobada-aperitiu en farem una plata pel Guillem i en reservem una per nosaltres!
    Per cert has vist que la Mercè pregunta per la recepta de Ratafia? Ens l’hauràs d’explicar pas a pas i la pengem al bloc!

    Moltes gràcies pels vostres comentaris guapíssimes!

  • Lourdes ha dit:

    Vull calamars a la Laboriada!!!

  • M’apunto a la Laboriada que proposa la Lourdes, i si els calamars els has ‘arromanat’ tu, segur que son un pecat mortal ple, ple, ple de vici luxuriós!!!! Ens encanten. Muac

  • Olles i somriures ha dit:

    Jo també vull calamars d’aquests teus, si és que queden, és clar. Salut!!!!

  • nuni ha dit:

    Lourdes! Doncs n’haurem de comprar uns quants quilos amb la colla que arribem a ser a les Laboriades! Jo crec que amb 5 quilets faríem oi?

    Txell i Kike, Convidats a tastar els calamars a la laboriada o a casa!

    Olles, sí que són bons oi? Haig de provar de fer-los amb cervesa com vas recomanar tu en el blog de la Mercè!

    Petons a tots!!!

  • Mar ha dit:

    És que és una recepta molt e-laboriada… Oh, ni jo em puc creure que hagi fet un acudit tan dolent!

  • joan forcadell i pinyol ha dit:

    Em perdonareu pero els calamars dits a la ROMANA com el seu nom diu; es/son
    calamars,sal farina i ou; salem les anelles de calamar, les enfarinem i pasem per ou batut, i a fregi,

    • nuni ha dit:

      Perdonat estàs, però si has llegit el post sencer t’hi hauràs fixat en que especifico que és UNA recepta de calamars a la romana (extreta d’un altre bloc. pots veure’n la referència) i d’altra banda el únic ingredient que difereix als que tu has citat és l’aigua amb gas. Si no els has provat mai elaborats d’aquesta manera, t’ho recomano que ho provis ja que l’aigua amb gas els hi dóna una esponjositat que no s’aconsegueix amb la recepta “tradicional” que has citat.

      En la vida, com en la cuina en la varietat està el gust. De la mateixa manera que no hi ha una recepta única per fer croquetes, o canelons o fricandó o tants altres plats, la recepta de calamars a la romana també pot diferir molt lleugerament en algun ingredient o en la manera d’elaborar-los (com podràs comprovar si rellegeixes el post).

      Gràcies, de tota manera, per la teva aportació. Bones festes.

  • Un dia he de fer els de la meva àvia, són espectaculars. Ara però, aquests no es queden curts!!! què et sembla si te’n passo a buscar un platet?
    petonets

    • nuni ha dit:

      Hola!
      De fet estem aprop oi? A Terrassa mateix! 😉
      A veure si ens expliques la recepta de l’àvia que la provarem de fer, segur que són boníssims!!!

      Petons!

  • Laura ha dit:

    Hola, aquesta recepta és fantàstica. A casa, enlloc de cervesa o Vichy hi posavem un cop de sifó, però la idea es la mateixa. Estan molt i molt bons ! I com tu dius (i per sort !) hi ha moltes maneres de fer bé les coses

  • Esther ha dit:

    Demà és Sant Jaume, patró del meu poble i sant del meu pare. Aquesta recepta recordo haver-la vist fer a la meva àvia però, no sabia bé els ingredients. Ha sigut una sort trobar-la, demà la faré per fer el vermout

    • nuni ha dit:

      Hola Esther!!
      Espero que t’agradin!! A nosaltres ens encanten amb aquesta recepta!
      Que passeu un bon dia de Sant Jaume! Una abraçada i gràcies per la visita!!! 😉

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN