Bloc de receptes i cuina

Ou poxé amb sopa de pernil (jornada dels ous al Xup-xup!)

SHARE
, / 1993 5
Aquesta setmana a l’escola Xup xup fa la cassola, hem fet una jornada d’ous!! 😉
En aquesta ocasió en Miquel Ristol va començar la classe recitant el poema “Amo l’aroma” d’en Joan Salvat-Papasseit.
En Miquel ens va ensenyar a cuinar els ous de 4 maneres diferents, a través de receptes: farcits, poxé, fregits i en truita (a l’espanyola i a la francesa).
Les receptes van ser: 2 Tapes amb ous de guatlla, 3 tipus de truites de bolets, ous poxé amb sopa de pernil, i ous farcits amb gambetes.
El plat que us explicaré avui és el d’Ous poxé amb sopa de pernil, mmmmmnnnn deliciós!!
Ingredients:
  • 1 Ceba tendra
  • Formatge manxego semi
  • Pernil salat
  • Brou de pollastre
  • 1 ou per cap
  • Julivert
IMG_8594.jpg
  1. Posem a escalfar el brou de pollastre.
  2. Tallem el formatge i el pernil a dauets.
  3. Tallem la ceba tendra a mitges llunes (o a dauets).
  4. Quan el caldo és ben calent (que no bulli) el remanem perquè formi un remolí.
  5. Trenquem l’ou en un bol petit i amb compte l’aboquem dins el brou, que estarà en moviment, per potxar-lo.
  6. Quan està cuit (només la clara, el rovell ha de quedar líquid) el retirem amb l’espumadera i el dipositem sobre de paper absorbent.
  7. Procedim de la mateixa manera per potxar els altres ous.
Anem a muntar el plat:
  1. En una tassa o bol, posem uns taquets de formatge, de pernil i de ceba tendra.
  2. Damunt hi posem l’ou poxé i espolvorejem amb julivert fresc.
  3. Amb compte tirarem brou ben calent dins la tassa fins a cobrir-ho tot, i ho deixarem infusionant uns minuts.
  4. Ja està llest per menjar!

IMG_8599.jpg

Aquest plat és un festival de sensacions, textures i olors! Punxes l’ou i el rovell es barreja amb el brou, els dauets de formatge es fonen, la ceba tendra s’infusiona i el pernil aromatitza el brou…

L’heu de provar! A part és un plat que va molt bé per aquests dies que queden de fred. 🙂

5 Comments

  • Gemma ha dit:

    Em fas agafar ganes de venir a una classe d’aquestes, entre cuina i literatura… Aquesta sopa ha de ser bona, ben calenta pels dies de fred que està fent. I ja tinc ganes de llegir les truites de bolets, que m’encanten! 🙂

  • Eva ha dit:

    Hola!!! M’ha encantat aquesta sopa…la faré segur!!! Que ets de Terrassa??? Com que vec que vas als cursos del xup-xup…Jo he anat a alguns i m’agraden molt!!!
    Ara em miro bé el teu blog!!! 😉
    Petunets,
    Eva.

  • Estimada Nuni, quina sopa més alucinant, de pernil (amb el que a mi m’agrada!!). M’encanta aquesta escola on vas, i m’encanta més com ens ho expliques.
    Molts petons.

  • nuni ha dit:

    Gemma, la sopa calentona va tant bé per aquest hivern tant rigorós que ens està fent… Ja us aniré posant les receptes que ens ensenyen al Xup xup, com les de truita de bolets! Una abraçada!

    Eva, segur que t’agradarà! Sí que sóc de Terrassa, com tu oi? Me n’alegro de que et passegis per aquestes pàgines! Petons!

    Txell i Kike, si us agrada el pernil aquesta sopa us encantarà! Ja falta menys per anar a Girona! Com passa el temps! Petons, guapos!

  • Marina ha dit:

    Boníssims, aquests ous…!! Amb aquesta olleta fent xup-xup, ideal pels dies de fred. Ja estic impacient per veure les altres receptes oueres! Petons

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN