Bloc de receptes i cuina

Pastís de pomes

SHARE
, / 4261 8

Aquest diumenge vem fer un dinar de família per celebrar l’aniversari de la meva mare. A nosaltres ens va tocar portar algo de picar i el pastís. Aquest pastís és el famós pastís que ens va fer la Cuina Vermella quan ens van venir a veure a casa!

La Txell, de la Cuina Vermella, em va passar la recepta i em va comentar que és la recepta del “Pastís de pomes senzillament genial” del llibre “la Cuina Salvavides” de la Mireia Carbó. Jo us donaré la recepta original, amb alguna adaptació afegida.

IMG_8522.jpg

IMG_8541.jpg

Per tal de que em sortissin 16 racions de pastís vaig doblar les quantitats dels ingredients de la recepta i el temps de cocció.

Ingredients:

  • 2 pomes
  • 100 g de sucre
  • 100 g de farina
  • 125 g de mantega
  • 2 culleradetes de llevat
  • 50 g de panses
  • 2 ous
  • 1 punteta de sal

Per remullar (Emborratxar) les panses: És opcional, també ho podríeu fer amb aigua, o algun altre licor.

  • Conyac
  • Xarop d’Auró

Per decorar:

  • Sucre glaç
  1. Posem en remull les panses amb una barreja de conyac i xarop d’Auró, que les cobreixi.
  2. En un cassó petit fonem la mantega a foc lent (també podem fondre-la al microones a poca potència).
  3. Pelem les pomes i els hi traiem el cor.
  4. Les tallem a vuitens i després a daus més aviat grans.
  5. Barrejem, amb una batedora o el robot de cuina, els ous, el sucre, la farina, el llevat, la punteta de sal i la mantega tèbia fins a aconseguir una massa homogènia.
  6. Anem incorporant a la massa, amb una espàtula, les panses escorregudes i els daus de poma.
  7. Escalfem el forn a 180ºC amb l’escalfor de baix.
  8. Untem un motlle per a pastissos amb mantega, l’espolvorejem amb farina i hi afegim la massa del pastís amb les pomes i les panses incorporades.
  9. El courem al forn, ja calent, durant uns 20 minuts o punxant-lo amb un escuradents per comprovar-ne la cocció (quan ja surt net el pastís ja és cuit).
  10. Un cop fred el podem decorar amb sucre glaç o com més ens agradi. Jo vaig aprofitar per posar-hi l’edat, tot i que la meva mare en veure’l em va dir que era molt cruel! Què hi farem! 🙁

IMG_8557.jpg

Una de les meves  nebodes que no li agrada la poma cuita i era reticent a provar-lo, se’n va acabar menjant dos talls!!

Realment és boníssim i no en va quedar ni una engruna! 😉

8 Comments

  • Mercè ha dit:

    Nuni, un pastís espectacular! I imagino que la teva mare devia estar ben refeta amb aquesta presentació tan impressionant! 🙂 Felicitats a les dues! I si la teva nebodeta en va menjar dos talls… no cal dir, que era rebó! 😉

  • Nuni!!! Felicitats a la mare i a tu per ser tan bona cuinera!!! m’has deixat alucinada el jarabe de arce és xarop d’auró, nena quin ‘nivellaso’!
    Res, que és un plaer ser els vostres amics. Mil petons grans, grans com aquest pastís de 16 porcions!!

  • Gemma ha dit:

    La teva mare devia estar encantada amb aquest pastís d’aniversari… i ja m’imagino la cara que devia fer en veure l’edat pintada al pastís, je je je…
    Per molts anys a l’homenatjada!

  • nuni ha dit:

    Mercè, quan veus que la gent menja tant de gust és un plaer!! I t’animen a continuar cuinant i fent provatures! Va quedar molt bo!!

    Txell i Kike, has vist quin descobriment això del xarop d’Auró? M’ho va dir el meu germà a taula quan em van preguntar què portava el pastís i al dir “xarop d’arce” em va corregir dient eps! Xarop d’Auró!! Em vaig quedar!!! És d’un català impecable!!!

    Gemma, ni t’explico la cara que va fer me mare… una barreja de “que bé que m’has fet un pastís” barrejat amb “ja veuràs quan t’enxampi!”. Què hi farem! L’any que ve li posaré un interrogant amb sucre llustre!!

  • Adrià ha dit:

    Jo! Mira que fa bona pinta, i es que mai em dexas probar els teus plats!
    XDXD

  • Miquel Labòria ha dit:

    Realment deliciós, en cap dinar familiar anterior un pastís havia durat tant poca estona 😉

  • Angelina ha dit:

    tot molt bó. Felicitats.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN