Bloc de receptes i cuina

Gnocchi als 5 formatges (jornada de pasta seca al Xup-xup!)

SHARE
, / 1696 5

Una altra recepta pels que som formatgers!

xup xup escola.png

Aquesta setmana s’han iniciat les jornades a l’escola de cuina Xup-xup. Aquest any es faran dues jornades temàtiques al mes, de 20h a 21:30 hores (tot i que sempre acabem sortint a les 10 de la nit tocades!) i tenen un cost de 15 € cadascuna. Us recomano que visiteu el web on hi podreu trobar totes les jornades temàtiques que es faran al llarg d’aquest any. En acabar la classe degustem el que el Miquel ens ha cuinat (vaja que sortim sopats!).

Aquest dijous en Miquel Ristol, el mestre cuiner, ens va introduir la jornada, sobre la pasta seca, recitant un poema d’el llibre “Els fruits Saborosos” d’en Josep Carné. Aquest detall ja ens fa entreveure que les classes d’en Miquel són ben especials! No es cansa de repetir-nos frases com “La bona cuina és la que respecta el color original dels aliments” i ens ensenya cuina pràctica i assequible però amb uns resultats sorprenents!

Un dels 3 plats que ens va ensenyar era el de Cargols als 4 formatges, i jo l’he adaptat als Gnocchi als 5 formatges.

Ingredients:

  • 500 g de Gnocchi Barilla (o la pasta que més us hi agradi)
  • 2 cebes tendres
  • 1 dent d’all
  • 1 copeta de vi blanc
  • 250 ml de Brou de pollastre (aprox)
  • Formatge Emmental
  • Formatge Rocafort
  • Formatge de cabra
  • Formatge Brie
  • Formatge Parmesà en escates (o ratllat)
  • Rúcula (o barreja d’enciams)
  • Oli d’oliva verge
  • Sal

Gnocci als 5 formatges

  1. Sofregim la ceba tendra i l’all picolat a foc viu.
  2. Afegim la copeta de vi blanc i ho deixem reduir.
  3. Afegim el brou de pollastre.
  4. Mentrestant haurem posat a bullir la pasta en abundant aigua salada, la meitat del temps que ens recomana el fabricant. Un cop passat aquest temps, colem la pasta i l’aboquem a la cassola on hi tenim el sofregit amb el brou de pollastre.
  5. Ho deixem coure els minuts que li resten de cocció a la pasta fins que estigui al punt (al “dente”).
  6. Acabada la cocció retirem la cassola del foc.
  7. Afegim els formatges tallats a dauets a la cassola, ja fora del foc, i remenarem perquè es desfacin i s’incorporin a la salsa.
  8. Ho servim en una plata i al damunt i afegim la rúcula o la barreja d’enciams (el que tinguem a casa o us hi agradi més).
  9. Ho amanim amb oli d’oliva verge i el formatge parmesà ratllat o en virutes, pel damunt.

Si us agrada el formatge, aquesta recepta us encantarà!

La propera jornada al Xup-xup serà sobre els Ous! Ja us ho explicaré!

5 Comments

  • Adrià ha dit:

    Pos axo te bona pinta, cada cop fas mes coses a la cuina, al final et donaran una estrella michelin 😀 😉

  • Gemma ha dit:

    No coneixia aquesta escola, ara em miraré la web…
    Les classes amb en Miquel Ristol tenen pinta de ser molt interessants, sobretot si comená llegint poesia 😉
    Aquests gnocchi han de ser boníssims!

  • Mercè ha dit:

    Nuni, quina sort poder gaudir de classes així a preus assequibles! M’apunto la recepta dels gnocchi, que amb el que ens agrada la pasta i el formatge, és la recepta ideal! 😉

  • Estimada, com ens has comentat aquest matí, aquesta escola sembla genial. Em penso que ens apuntarem a la cuina dels ous (ara ho comentaré amb en kike a veure si vol venir!).
    La teva recepta als 5 formatges és suculenta, a més amb la combinació de la rúcula és decididament genial. Nuni, estàs feta tota una artista.
    Petons als 4!

  • nuni ha dit:

    Adri! Gràcies per fer-me la pilota però estic extremadament lluuuuuuuny d’una estrella Michellin, però tampoc ens cal oi?

    Hola Gemma! Les classes amb en Miquel són genials! Amenes, intenses, divertides… M’agrada molt anar-hi i aprendre coses noves!

    Hola Mercè! La veritat és que en els temps que vivim és d’agrair poder fer alguna cosa sense que et costi un dineral! I tant que en tens de raó!

    Txell i Kike! Si us animeu a assistir a la jornada sobre els ous ja m’ho direu i hi anem plegats! Com ja us vem dir, ens ha encantat conèixer-vos en persona! Motes gràcies guapos!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN