Bloc de receptes i cuina

Fideus a la cassola

SHARE
, / 2621 4

Vet aquí un plat digne de dijous gras!

Un plat per agafar forces per afrontar la setmana…

IMG_7610.JPG

Ingredients (per a quatre persones):

  • 400 gr. de fideus grans
  • 200 gr. de cansalada
  • 1 botifarra grossa
  • 1 ceba
  • 2 dents d’all
  • 2 tomàquets ratllats
  • 1 litre de brou de verdura
  • 100 gr. de pèsols extrafins
  • 1 botifarra negra
  • 1/2 got d’oli d’oliva
  • Farigola

Per la Picada:

  • 20 gr. d’ametlles
  • 1 dent d’all i safrà
  • 1 branca de julivert
  • 1 llesca de pa

  1. Sofregim en una cassola la llesca de pa, la dent d’all tallada a trossos, el julivert, el safrà i les ametlles. Ho retirem.
  2. En el mateix oli ofeguem la botifarra tallada a rodanxes i la cansalada a foc suau.
  3. Un cop la carn està ben rostida hi afegim la ceba i els alls picats.
  4. Quan agafi color hi afegirem el tomàquet ratllat. Ho deixem coure.
  5. Quan el tomàquet està cuit afegim el brou de verdura.
  6. Quan arrenca el bull afegim els fideus, la botifarra negra tallada a rodanxes i els pèsols.
  7. Ho deixem bullir 5 minuts a foc fort i després l’abaixem.
  8. Abans de que la cocció dels fideus finalitzi, afegirem la picada deixatada amb el suc de la cocció. Ho deixem coure el temps just perquè aromatitzi el conjunt del plat.
  9. Els fideus han de quedar caldosos però sense excés de líquid.
  10. Decorem el plat espolvorejant una mica de farigola pel damunt.

Després de menjar aquest plat ja tenim energia per afrontar la resta de setmana!


4 Comments

  • lourdes ha dit:

    Energia per la setmana? Energia per un mes!!!! Però que bo…. ho provarem amb aquesta recepta.
    Petonets.
    Lourdes

  • Iris ha dit:

    M’encanten els fideus a la cassola i el que m’agrada més és que a cada casa existeix una recepta diferent, per això és un plat que mai demano als restaurants perquè no sé ben bé què em portaran.
    Els teus tenen una pinta espectacular. Els faré un dia per dinar i després anirem al gimnàs!

  • és un dels meus dinars preferits, m’encanten! i els teu tenen una pintassa estupenda! petons

  • nuni ha dit:

    És ben cert que aquesta recepta a cada casa és diferent, hi ha qui la fa amb costella de porc, hi ha qui no li posa picada, fideus més gruixuts i foradats… cada casa és un món, però totes les receptes de segur que són molt bones!

    Petons!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN