Bloc de receptes i cuina

Pastissets de pasta de full amb formatge fos

SHARE
, / 2352 4

Avui hem fet una altra recepta de la Mireia Carbó: Pastissets de pasta de full amb formatge fos.

Senzillament deliciós…

IMG_7544.JPG

Ingredients:

  • 1 làmina de pasta de full (fresca o congelada)
  • 200 gr. rulo de formatge de cabra
  • 2 porros
  • 1 poma
  • 1 tòfona
  • 1 rajolí de nata líquida
  • 1 ou
  • oli d’oliva, sal i pebre
  • llavors de sèsam
  1. Netegem els porros, en traiem la part més verda i tallem la blanca a rodanxes fines.
  2. Pelem la poma i la tallem a dauets petits.
  3. Escalfem un raig d’oli d’oliva en una paella i hi coem el porro a foc mitjà.
  4. Quan comenci a agafar color, afegim els dauets de poma, pebre i sal, i ho coem 2 minuts més.
  5. Incorporem la trufa ratllada i un rajolí de nata per tal d’amorosir-ho. Ho deixem fent xup-xup i retirem la paella del foc.
  6. Escalfem el forn a 180 ºC (amb l’escalfor de dalt i de baix).
  7. Ratllem el rulo de formatge de cabra i l’afegim al farcit.
  8. Tallem la pasta en forma de cercles (o quadrats, com preferiu).
  9. Posem paper de forn sobre la safata i hi col·loquem els cercles de pasta de full. Els punxem amb una forquilla.
  10. Repartim el farciment al damunt de cada cercle sense arribar a cobrir-ne les vores.
  11. Batem el ou i pintem les vores dels cercles.
  12. Cobrim cada pastisset amb un altra cercle i en presionem les vores amb els dits.
  13. Pintem les tapes lleugerament amb l’ou restant. Espolvoragem amb sèsam pel damunt.
  14. Els coem al forn, ja calent, durant 15 o 20 minuts, fins que estiguin daurats i la pasta de full quedi ben cuita.

Hem acompanyat els pastissets amb rúcula, tomàquets cherry i olives, amanit amb sal Maldon, oli d’oliva verge i glaça de vinagre de Mòdena. Que aprofiti!!

4 Comments

  • beneïda sigui la Carbó! les seves receptes són alhora fàcils, suculentes i vistoses. Vaja un 10!
    Enhorabona Nuni, fantàstica elecció i millors mans de cuinera.

  • nuni ha dit:

    Moltes gràcies guapos!

    A mi també m’agrada molt la Mireia Carbó. Just avui al vespre he estat en un taller de cuina de Nadal que ha fet ella i que organitza el Caprabo. Ha estat molt bé!! Molt bones idees per fer receptes senzilles i que quedes com un rei portant-les a taula!

    Ja n’anirem veient aquests dies de festa!

  • Júlia ha dit:

    M’agrada el bloc perquè, a part de babejar (especialment quan me’l miro a la feina abans de l’hora de dinar… 😉 ), així vaig veient també què feu tu, els nanos i el Miqs… i home, em quedo ben tranquil.la perquè de cuidar-vos en sabeu un bon tros!

    Ens veiem el 24, amb la taula bn plena de coses bones com aquesta mmmmmm…

    Petonàs a tots i totes!

    • nuni ha dit:

      Hola Júlia!!
      Sí, ens veiem la nit de Nadal amb la taula parada plena de coses boníssimes que ens haurà preparat la Nuri! Així podrem agafar forces per cagar el tió!
      Ens veiem el 24. Un petonàs!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN