Bloc de receptes i cuina

Albergínies farcides de carn i xampinyons

SHARE
, / 7960 16

Vet aquí un plat polèmic a casa nostra! Al meu marit li encanta aquest plat, però als nens, carregats de prejudicis alimentaris, diuen que el farcit està boníssim però que l’albergínia no la volen ni veure…

O sigui que normalment és el meu marit qui s’acaba menjant les cassoletes d’albergínia dels nens i aquests es mengen la farça. Però, ara que no ens senten, ells no saben que amb la farça hi ha polpa de l’albergínia que buidem… hehe….sssssshhhtttt!! Que no ens sentin…

IMG_7337.JPG

Ingredients:

  • 4 albergínies
  • 300 gr. carn picada (jo utilitzo mixta de porc i vedella)
  • 150 gr. xampinyons frescos
  • 1 ceba
  • 1 gra d’all
  • 2 tomàquets madurs
  • herbes provençals (o orenga)
  • oli d’oliva i sal
  1. Escalfem el forn a 180º.
  2. Partim longitudinalment les albergínies i amb el ganivet en fem uns talls a la polpa en forma de reixa. Les salem, els hi tirem un raig d’oli bo pel damunt i les posem a escalivar al forn durant uns 20 o 25 minuts.
  3. Rentem els xampinyons i els tallem a dauets.
  4. Sofregim la ceba, picada petita, en una paella amb un bon raig d’oli.
  5. Un cop la ceba agafa color hi afegim l’all trinxat i a continuació els dauets de xampinyons. Ho deixem sofregir uns minutet i afegim la carn picada salpebrada.
  6. Un cop els xampinyons i la carn són cuits afegim els tomàquets ratllats, una punta de sal, una punta de sucre i les herbes provençals.
  7. Mentre es cou la farsa traiem les albergínies del forn. Buidem part de la polpa de les cassoletes d’albergínia amb l’ajuda d’una cullera, amb compte de no deformar la forma de les cassoletes.
  8. Piquem la polpa de l’albergínia i l’afegim al sofregit 🙂 . Ho deixem coure tot junt uns 5 minutets més.
  9. Farcim les albergínies, posem força formatge ratllat pel damunt i ho gratinem al forn.
  10. Un cop daurat el formatge ja ho podem servir! I és quan toca negociar amb els nens que almenys es mengin mitja cassoleta d’albergínia, a part del farcit… I si no ho aconseguim, una bona opció és preparar una lassanya amb la mateixa farsa de les albergínies.

És una recepta molt bona i complerta! 😉

16 Comments

  • Menys mal que les mares teniu totes les estratègies del món. No t’amoïnis, no descobrirem el teu secret de la farsa!!

  • lourdes ha dit:

    Huuummmmm!!!! Què bones les Alberginies Herminies (quan els meus nens eren petits, l’alberginia era “Herminia” i el pebrot “Joanot” ….). M’encanten de totes maneres! No et preocupis, el teu secret està guardat. Jo feia el mateix amb els meus nens 🙂
    petonets

  • nuni ha dit:

    Què bo!!! O sigui que una samfaina deu ser un casament entre Hermínies i Joanots no??

    Gràcies per guardar el secret noies!! 😉

  • Vanesuky ha dit:

    Estava buscant una recepta per fer albergínies farcides per aquesta setmana i aquests teves fan un goig!
    Me l’apunto maca.
    Un petonet!!

  • Dolça ha dit:

    M’encanten les albergínies farcides, de qualsevol cosa. I aquestes també.
    Bon profit!!!
    PTNTS
    Dolça

  • nuni ha dit:

    Hola companyes blocaires!!

    A mi també m’agraden molt les albergínies, farcides, arrebossades, a la brasa… que bones són!

    Mlts ptns a les dues i gràcies per la visita!!

  • carme ha dit:

    hola! jo faig la mateixa recepte, pero a la farsa i poso baixamel, queden mes “amoroses”

    adeu!!!!!!!

  • carme ha dit:

    hola! abans m´he descuidat de dir que en la recepta no explica el pas de posar la carn picada

    adeu!!!!!!!!

  • Clara ha dit:

    Aquesta nit les fare, m’ha agradat la recepta, crec que han d’ estar molt bones!

  • xavierus ha dit:

    Bones! ja fa dies que volia provar de fer alberginia farcida i amb la bona pinta que te la recepta m’engrescare a provar-la.

  • Rosalia ha dit:

    Hola!
    A casa en el temps de les albergínies, quan van de preu i són de Km0, les fem de totes les maneres i, aquesta n’és una. El que fem és embolicar-les en paper film d’una en una i congelar-les.
    Disponibles sense descongelar, directes cap al congelador.
    Bon profit!

    • nuni ha dit:

      Hola Rosalia!

      Doncs és una molt bona idea això que m’expliques. I més si les emboliqueu una a una i les congeleu és perfecte per tenir un àpat apunt de manera ràpida!

      Una abraçada!

  • MªDolors ha dit:

    Estan boníssimes, moltes gràcies, a la meva filla li encanten

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN