Bloc de receptes i cuina

Lluç amb espinacs i tomàquets confitats

SHARE
, / 1479 2

Aquesta recepta, a part de ser sanííííssiiima, és molt bona, lleugera i un festival de colors.

També la podríem cuinar amb altres peixos com salmó o llenguado.

IMG_7330.JPG

Ingredients:

  • Suprema de lluç (o de salmó, o…)
  • Espinacs frescos
  • Tomàquet madur
  • Fumet de peix
  • Nata
  • Vi blanc
  • Ceba tendra
  • Oli d’oliva, sal, pebre i sucre

Per fer els tomàquets confitats:

  1. Preparem els tomàquets per escaldar-los fent-li’s un tall finet en creu a la base i escapçant-los.
  2. Els escaldem uns segons, els retirem i els deixem refredar.
  3. Els pelem, els partim per la meitat i els buidem.
  4. Els col·loquem cap per vall en una safata del forn (com si fossin iglús).
  5. Els salpebrem, els ensucrem i els reguem amb un rajolí d’oli.
  6. Els enfornem a 180º.

Mentre es fan els tomàquets…

  1. Tallem ceba tendra fineta i la sofregim amb una mica de sal (ens interessa que deixi anar l’aigua d’entrada).
  2. Afegim el vi blanc i sense remenar esperem a que evapori tot l’alcohol.
  3. Remenem i afegim una mica de nata i ho deixem reduir.
  4. Tirem el fumet i ho deixem coure tot plegat uns minuts.
  5. Fora del foc, afegim les supremes de lluç i les fulles d’espinacs per damunt.
  6. Filmem la paella i la tornem al foc (això en cas d’utilitzar vitroceràmica, en cas de fogons de gas no ho filmeu!! Tapeu-ho amb una tapadora i avall!). Filmant la paella ens permet coure els espinacs al vapor.
  7. Ho deixem coure uns minuts. Quan els espinacs s’han cuit el peix ja està llest.
  8. Ho servim i afegim al plat els tomàquets que haurem confitat al forn.
  9. Ho amanim amb oli verge, sal maldon i pebre.

Que aprofiti!

2 Comments

  • Hola famíla! quin bloc més xulo que teniu, ens encanta com ho feu, les receptes, com les expliqueu, les vostres sortides i tot el que feu!!
    sí senyors! molt bona feina i quin peixet més saludable (li diré a en Kike que me’l faci!).
    petons

  • nuni ha dit:

    Hola Txell i Kike!
    Quina alegria llegir-vos per aquí!
    Fa relativament poc que tinc el bloc i sempre que puc intento tenir-lo actualitzat. Em vaig animar a fer-lo després de seguir el de l’Iris de Cocere i el vostre mateix.
    Espero que et recuperis ben aviat i que el Kike et continuï cuidant així de bé!
    Petons i moltes gràcies per passejar-vos entre aquestes pàgines.
    Fins ben aviat!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN