Bloc de receptes i cuina

Home Receptes Mandonguilles amb sípia

Mandonguilles amb sípia

SHARE
, / 6 0

Aquest cap de setmana he gaudit de la cuina com feia setmanes no podia fer. O sigui que a part de la súper escudella, diumenge vaig fer un plat que agrada a tots, tant a nens com a grans: Mandonguilles amb sípia.

IMG_7185.JPG

Ingredients:

  • 16 mandonguilles
  • 2 sípies mitjanes brutes
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 o 2 cebes tendres
  • 1 gra d’all
  • 1 copa de conyac
  • 1 got de fumet (el farem bullint espines de peix, porro, ceba i pastanaga)
  • oli d’oliva
  • sal
  • pebre
Per la picada:
  • Pa sec
  • 1 dent d’all
  • ametlles, avellanes i pinyons
  • julivert

La picada la deixatarem amb una mica de fumet.

  1. Comprem les sípies brutes i demanem a la peixateria que ens les netegin però que ens reservin “la salsa”.
  2. Piquem la ceba tendra i l’all.
  3. Tallem les sípies ja netes a daus regulars i n’escaldem els trossos en un caçó amb aigua salada bullint durant 10 segons i la retirem. Això ens permetrà que la sípia deixi anar l’aigua i durant la cocció en la cassola no en deixarà anar.
  4. Ratllem els tomàquets.
  5. Enfarinem les mandonguilles, les fregim i les reservem.
  6. En una cassola baixa, amb un raig d’oli calent, enrossim la ceba i l’all.
  7. Quan comenci a agafar color afegim la sípia.
  8. Passats uns minuts, hi afegim el tomàquet.
  9. Coem el sofregit fins que quedi caramel·litzat.
  10. Afegim les mandonguilles i la copeta de conyac. Ho reduirem fins que s’evapori l’alcohol.
  11. Dissolem les bosses de “la salsa” de les sípies en un got de fumet, i l’aboquem a la cassola.
  12. Ho coem tot plegat durant uns 15 minuts a foc mitjà.
  13. Als últims minuts de cocció hi afegirem la picada. Ho deixem coure un parell de minuts més i llest!

Com passa amb els guisats són més gustosos preparats amb anterioritat.

Nosaltres ens les hem menjat acompanyades de dauets de patates fregides… boníssim!



Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN