Bloc de receptes i cuina

Quin fred fa… Escudella!!

SHARE
, / 2691 3

Amb l’arribada del fred dels darrers dies ja venen molt de gust els plats calents d’hivern. O sigui que, aprofitant que el cap de setmana disposem de més temps, vaig preparar una gran olla de caldo! La recepta és com l’escudella de Nadal però una mica més light.

IMG_7176.JPG

Ingredients:

  • 1 tros de carn de vedella
  • 1 os de l’espinada
  • 1 os de pernil
  • 1 os blanc
  • 1/4 de gallina
  • 1/4 de pollastre
  • 1 botifarra negre
  • 1 o 2 pilotes (carn picada de porc, de vedella, all, julivert, ou, sal i farina)
  • 2 pastanagues
  • 3 patates
  • 1 porro
  • 1 ceba
  • 1 xirivia
  • 1 branca d’api
  • 1 troç de carbassa
  • Sal
  • Aigua
  1. Posem en una olla gran els ossos, la carn de vedella, la gallina i el pollastre. Ho cobrim tot amb 4 litres d’aigua (jo quan faig l’olla gran és de 6 litres, així tinc sopa per dies).
  2. A la mitja horeta de bullir, escumem i afegim les verdures netes, pelades i tallades. Després ho deixem bullir unes dues o tres horetes a foc mitjà.
  3. Mentrestant podem fer les pilotes. Barregem en un bol les carns picades, l’all trinxat, el julivert, l’ou i la sal, fins que ens quedi una mescla homogènia. Tot seguit fem pilotes ovalades, o pilotetes més petites si volem i les passem per farina.
  4. Passades les dues o tres hores colem el caldo en una nova olla que posarem de nou al foc. Quan el caldo ja bulli hi afegirem les pilotes i la botifarra negre tallada a rodanxes.
  5. Afegim la pasta. Rectifiquem el punt de sal. Quan la pasta sigui cuita ja podem servir l’escudella ben calenta!

Bon profit!


3 Comments

  • Iris ha dit:

    Oi, que sí que ve de gust, un bon caldo! Jo també n’he fet aquest cap de setmana i hem gaudit moltíssim…

  • Emma ha dit:

    Ja sé que vaig uns quants posts endarrerida, però aquest diumenge per fi vaig fer el mar i muntanya i oooooooh, ens vam llepar els dits i ho dic literalment el Noel que té 7 anys només anava dient… està smuak!!! i es feia un petó als dits. El meu marit es va queixar que com la picada estava tan bona tothom la va “pillar” a cullerades i quan va arriba ell ja quasi no en quedava, així que em sembla que hauré de repetir.
    Gràcies per la recepta, la posarè entre les meves preferides

  • nuni ha dit:

    Hola noies!

    Iris, com va l’esquinç? Ostres, sort que almenys ja havies acabat les opos, que sinó amb la cama enlaire! Cuida’t molt i continua cuinant i penjant receptes al blog!

    Emma, que bé que us hagi agradat tant la recepta del pollastre amb gambes! Això vol dir que ets una gran cuinera! Perquè una cosa és tenir una recepta i una altra saber-la cuinar 😉 . Ja tinc ganes de veure les cosetes que fareu amb patchwork per Nadal!

    Molts petons!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN