Bloc de receptes i cuina

Pizza als 6 formatges

SHARE
, / 2535 3

Per petició de la meva cosina Lourdes, i perquè ja tocava actualitzar el bloc d’una vegada, us adjunto una nova recepta. Pizza!

Podem crear tants tipus de pizza com ingredients diferents li posem al damunt. El secret està en comptar amb una bona base feta a base de farina, llevat premsat, sucre, sal, oli d’oliva i aigua tèbia. Quan no tenim temps per elaborar-la se’n poden usar de congelades o refrigerades. Les que comprem a casa són les masses refrigerades de la casa Buitoni, que són molt i molt bones.

Divendres passat la Paola, la meva neboda, es va quedar a dormir a casa i per petició popular vem sopar pizza. Us adjunto una recepta molt senzilla, pizza de formatges, però amb un toc especial que la fa diferent de les clàssiques. Si sou formatgers a casa, segur que us agradarà.

Pizza als 6 formatges

Ingredients:

  • Massa de pizza refrigerada Buitoni
  • Tomàquet natural
  • Olivada
  • Mozzarella fresca
  • Barreja de formatges ratllats: Emmental, Cheddar, Mozzarella i Semicurat (el meu era de la casa President)
  • Formatge Roquefort
  • Orenga

El secret d’una bona pizza està en respectar els diferents temps de cocció, dels ingredients que hi posem.

  1. Estirem la massa de la pizza, amb el mateix paper vegetal que ja porta, sobre una plata de forn.
  2. Escampem una capa fina d’olivada per sobre. Veureu que hi dóna un toc especial que la fa diferent de la pizza tradicional.
  3. A continuació escampem el tomàquet natural ratllat per sobre la massa i damunt hi afegim la barreja de formatges ratllats.
  4. Tot seguit ho enfornem a la part baixa del forn, a 220ºC, amb el forn encès a dalt, a baix i amb ventilador (si en teniu, sinó sense 😉 ).
  5. A mitja cocció hi afegim el formatge rocafort a trocets i ho enfornem de nou.
  6. Acabada la cocció i fora del forn, repartirem la mozzarella fresca pel damunt de la pizza. Veureu que amb la mateixa escalfor que desprèn es comença a fondre.
  7. Espolvoregem amb orenga pel damunt i llesta!

Variant: Si la voleu fer més complerta i lleugera al mateix temps, la podríeu acabar afegint barreja d’enciams o rúcula pel damunt. L’amaniu amb oli d’oliva, sal maldon i a taulaaa!!

IMG_6786.JPG

IMG_6790.JPG


3 Comments

  • Lourdes ha dit:

    Bé!!!!! recepta nova! Pizza!! uuuummmmmhhhh!!!! (semblo el Homer Simpson). Doncs ho provaré amb olivada (sense dir res al Pol que no li agrada..)
    Bé, aprofito per comentar també la vostra cel.lebració dels 10 anys de casats…. Ens ho vem passar molt bé!! De fet, ens feia molta il.lusió perquè sabiem que seria una estona agradable i de moltes rialles.
    Merci per tot i per pensar en nosaltres.
    Ptns.
    Lourdes

  • nuni ha dit:

    Hola Lourdes!!!

    Gràcies a vosaltres per haver vingut, ens feia molta il·lusió! I gràcies pel regal i per la feinada de preparar-ho tot! Ja us enviarem una postaleta des de la Vall d’Aran.

    Fa unes setmanes vaig fer un monogràfic de pizzes i coques a l’escola de cuina Xup-xup fa la cassola, i la veritat és que en vem aprendre un munt! Idees genials que donen un toc diferent a les pizzes i coques. Ja us les aniré explicant. La coca de recapte és una recepta pendent… boníssima!

    Mlts ptns fmly!

    NUNI

  • Iris ha dit:

    Ostres, noia, sis formatges!!! La provaré de fer, seguríssim perquè sóc una boja dels formatges! 😛

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN