Bloc de receptes i cuina

Pollastre amb gambes (Pont gastronòmic)

SHARE
, / 7512 16
Pollastre amb gambes (Pont gastronòmic)

Com us comentava l’altre dia, vaig comprar-me el llibre de cuina “La cuina que no amoïna” de la Mireia Carbó. Havia sentit a parlar de l’autora a través d’una companya blocaire. L’Iris de Cocere en recomanava, en el seu bloc, un altre dels seus llibres “La cuina salvavides“, aquest no el vaig trobar a la llibreria, però en canvi vaig trobar el que us mencionava.

Llibre.jpg

Aquest llibre us el recomano de bon grat! Està farcit de receptes delicioses, unes més senzilles i d’altres una mica més elaborades, però totes elles amb uns resultats espectaculars.

Avui us adjuntaré una de les seves receptes: el Pollastre amb gambes. Boníssim…

IMG_6656.JPG

Pollastre amb Gambes:

Ingredients:

  • 12 gambes fresques (jo vaig utilitzar gamba vermella congelada… ja sabeu que hi ha crisi oi? 😉 )
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 pollastre tallat a vuitens
  • 1 ceba gran
  • 1 porro
  • 1 copeta de brandi
  • 1 got d’aigua o de brou (jo vaig fer servir caldo de pollastre)
  • 1 ramet d’herbes aromàtiques
  • oli d’oliva
  • sal
  • pebre

Per la picada:

  • 12 ametlles (i/o avellanes)
  • 1 gra d’all petit
  • Unes fulles de julivert
  1. Peleu i renteu la ceba i el porro. Talleu-los a daus grans.
  2. En una cassola baixa, amb un bon raig d’oli d’oliva calent, fregiu lleugerament les gambes per les dues cares. Reserveu-les.
  3. Saleu els talls de pollastre i daureu-los en el mateix oli fins que siguin ben rossos.
  4. Afegiu-hi la copeta de brandi i espereu que s’evapori totalment.
  5. Retireu el pollastre i reserveu-lo en un plat.
  6. En el mateix oli, sofregiu, amb el ramet d’herbes aromàtiques, la ceba i el porro, a foc mitjà, fins que estiguin ben tendres.
  7. Renteu els tomàquets i talleu-los en vuit trossos. Afegiu-los al sofregit i continueu la cocció fins que estiguin ben cuits. (Jo els vaig escaldar i pelar prèviament).
  8. Quan tot plegat estigui cuit, retireu les herbes aromàtiques i tritureu el sofregit, amb l’ajut de la batedora elèctrica, fins que aconseguiu una salsa fina.
  9. Torneu a posar el pollastre a la cassola.
  10. Cobriu-ho tot amb un o dos gots d’aigua o brou, i la salsa del sofregit.
  11. Rectifiqueu la salsa amb una mica de sal i pebre si calgués.
  12. Coeu-ho durant uns 20 minuts aproximadament, a foc suau, fins que el pollastre estigui tendre.
  13. Dins el vas de la batedora elèctrica, o amb el morter, tritureu els ingredients de la picada.
  14. Uniu la picada a la cassola i coeu-ho durant uns minuts més.
  15. Afegiu-hi les gambes, xup-xup i llestos!!

Aquesta recepta, tradicional de la cuina catalana, és d’aquelles que fóra millor de preparar la vigília. És realment bona i agrada tant a nens com a grans.

Prepareu una panereta de pa farcida de llesquetes de pa o panets, perquè la recepta està per sucar-hi pa!

 

16 Comments

  • Emma ha dit:

    Ep nuni, sóc l’amiga cosidora de la Lourdes, apa que aquest migdia he hagut de tancar el teu blog perque era la una i quan he vist la recepta del pollatre amb gambes quasi m’ofego amb les baves.
    A veure si tinc temps demà d’anar a comprar al mercat i el faig com dinar de Festa Major, ja t’explicaré com em queda.
    Després de sopar quan ja o hi hagi tanta gana em miraré bé la resta de receptes.
    Et felicito pel que he pogut veure, t’epero pel meu blog. petons

  • nuni ha dit:

    Hola Emma!

    Gràcies per passejar-te pel meu blog. El teu em va agradar molt! Quina feinada, quina traça i quina paciència tens! Em va encantar la funda per la flauta, una meravella! No dubtis que també m’hi aniré passejant per veure els treballs que aneu fent. T’afegiré al llistat de blogs que visito, que tinc en portada.
    El meu bloc encara és molt nou, però és engrescador veure que vaig rebent visites. És una manera de fer una espècie de diari de les meves aficions i també de conèixer gent nova.
    Desitjo que t’agradi el pollastre amb gambes. Segur que et quedarà boníssim!

    Una abraçada i fins ben aviat!

  • Cristina ha dit:

    m’ ha quedat bonissim, es inmillorable, fins i tot amb les gambes congelades

  • nuni ha dit:

    Hola Cristina!

    Moltes felicitats! Me n’alegro de que t’hagi quedat tant i tant bo! Senyal que ets una bona cuinera i de que ho has cuinat amb carinyo.

    Fins ben aviat!

  • Toni ha dit:

    Hola Mireia! Sóc en Toni i fa poc que estic vivint amb la meva parella la Mònica, fa unes setmanes van venir els meus sogres a dinar! El pollastre va quedar boníssim! Vam quedar com uns senyors!

    • nuni ha dit:

      Hola Toni!!!
      Me n’alegro molt de que el pollastre us quedés tant bo i fos un èxit.
      T’haig de dir que jo no em dic Mireia, sóc la Nuni, i fa una mica més d’un any vaig publicar al bloc aquesta recepta del llibre de la cuinera Mireia Carbó. Va ser una gran descoberta i et recomano els seus llibres.
      Gràcies per la visita i fins ben aviat!

  • nuri ha dit:

    Hola, vull fer aquesta recepta per aquest Nadal i tinc un dubte: els ingredients per a quantes persones és, 4 o 6?. És per fer els càlculs dels ingredients.
    Gràcies

    • nuni ha dit:

      Hola Nuri!

      Quan el fem a casa ens surten 4 racions generoses amb les quantitats que t’indico en la recepta. Tot dependrà de si feu un primer molt contundent o més aviat lleuger. I també del tamany del pollastre (els de pagès són molt més grans i te’n sortirien 6 racions). De gambes jo en poso 3 per cap.

      Segur que et quedarà boníssim! Bones festes i gràcies per la visita!

  • antónia ha dit:

    nosaltres si ho hian sorpresas serem 7, el fare el dia de Cap de Any en compte de un pollaste sense el fare amb cuixes de pollastre i gamba vermella, crec que surtira bó igual.
    primer farè unes paxines farsides, estara bé el menu que pensau, sino donemau una idea

    moltes gràcies te una pinta que fa venir gana.

    Jo l’Mireia la he seguit molt anat a veurala cuinar el Club Caprabo, ara fa temps que no he pogut anar amb sap tan de greu gracies per tot

    • nuni ha dit:

      Hola Antònia!

      Perdona que et contesti tant tard el comentari!

      Amb cuixes també queda igual de bo, i tant! Les receptes de la Mireia Carbó són genial! Senzilles i boníssimes!

      Una abraçada!

  • Carles ha dit:

    Hola espectacular cuinera!

    Tinc un sopar amb uns amics i amigues de la feina i ja tenia pensat fer el pollastre amb gambes i he vist la teva recepta i seguiré les teves indicacions. L’únic que tinc 8 convidats, i he comprat 10 cuixes per si algú vol repetir, espero que m’hi càpiguen a la cassola… El dubte es que si faig el pollastre el dia abans, on el guardo? A la nevera, el deixo al forn, el deixo sobre el fogons? Gràcies!!!

    • nuni ha dit:

      Hola Carles!

      Primer de tot, gràcies pel piropo!! ^^

      Jo sempre el guardo a la nevera quan és d’un dia per l’altre i més ara que ja comença a fer caloreta i tenint en compte que a la recepta hi ha marisc (les gambes) i és delicat.

      I un consell… prepara una panera plena de panets o de llesques de pa perquè la salsa està per llepar-se els dits!!! És boníssima!

      Segur que et quedarà molt bona la recepta! Ja m’ho explicaràs! Que vagi molt bé el sopar!

      Una abraçada!!!!

  • Iolanda ha dit:

    Hola Cuinera!

    La veritat es que ja he fet la recepta dues vegades… i pel dia de Reis que ve la familia repeteixo! Aquesta vegada el pollastre serà d’aquells grossos de pagès i una mica més de verduretes perquè quedi més suc. La veritat es que animo a tothom que tingui un sopar de compromís que provin de fer-la; es INCREIBLE com queda de bona… ah! i sobretot , com diu la Mireia, feu-ho amb una panera de pa… no queden ni les engrunes!

    Bon Any i mil gracies per la recepta… és un salvavides en un moment donat 😉

    • nuni ha dit:

      Hola Iolanda!

      Me n’alegro que t’agradi tant la recepta! De fet és una d’aquelles receptes amb les que tens el triomf garantit! El pollastre queda realment bo i la salseta és impressionant amb la picada!

      Que tinguis unes bones festes!! I moltes gràcies pel comentari! Fa molta il·lusió rebre comentaris en entrades al bloc de fa temps! petons! 😉

  • Gemma ha dit:

    Estava buscant una recepta de pollastre amb gambes i el google m’ha portat fins aquí! Avui el faré per demà dinar i em sembla que ja m’he decidit, faré la teva recepta, es veu boníssim!
    Feliç cap de setmana, bonica!

    • nuni ha dit:

      Hola de nou Gemma!
      Me n’alegro que la teva cerca t’hagi portat fins aquí! 😉
      Aquesta recepta és la que té més èxit del bloc! I no m’estranya perquè la recepta és de la Mireia Carbó i és realment bona!
      Ja m’ho explicaràs! Petons!! 🙂

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN