Bloc de receptes i cuina

Croquetes casolanes! (Pont gastronòmic)

SHARE
, / 3457 1

Aquest pont llaaaarg ha anat molt bé per descansar i trencar una miqueta el ritme trepidant de la tornada a la realitat després de les vacances. De fet no hem marxat enlloc. Ens hem quedat a casa per preparar tot l’operatiu tornada a l’escola! Folrar llibres, fer etiquetes, acabar de comprar el material escolar, marcar la roba … els que teniu canalla ja sabeu de què us parlo oi?

A part d’aquesta feinada també hem tingut amics i família a dinar, cosa que m’ha permès poder experimentar amb les receptes que hi ha en el llibre “La cuina que no amoïna” de la Mireia Carbó. Una delícia… però anem a pams que això ja us ho explicaré més endavant.

Per començar vem fer un bon “vermut” (un aperitiu)!

IMG_6657.JPG

Croquetes casolanes, unes patates xips, seitó en vinagre amanit amb oli d’all i julivert, uns llagostins cuits i unes escopines fresques a la planxa. Acompanyat d’un vermut negre amb llimona i oliveta.

Us adjunto la recepta de les croquetes casolanes.

Croquetes casolanes:

  • Pollastre (a l’ast, o del bullit del caldo, …).
  • 150 g de farina
  • 75 g de mantega
  • 600 ml de llet
  • 1 ceba petita
  • oli d’oliva
  • una punteta de sal (si cal)
  • Jo hi afegeixo un mica de nou moscada (opcional!)

Per l’arrebossat:

  • Farina
  • Ou
  • Pa ratllat
  1. Peleu i piqueu la ceba ben petita.
  2. Per fer les coquetes vaig aprofitar mig pollastre a l’ast que ens havia sobrat del dinar del dia anterior. El vaig desossar, esmicolar i el vaig passar pel robot de cuina per fer-lo xicarró.
  3. En una cassola, amb un rajolí d’oli d’oliva, fregiu la ceba, a foc suau, procurant que quedi ben cuita i no agafi massa color.
  4. Afegiu-hi la mantega i, quan s’hagi fos, agregueu-hi el pollastre esmicolat.
  5. Incorporeu-hi la farina d’un sol cop i remeneu-ho.
  6. Aboqueu-hi la llet freda o natural, a poc a poc i sense parar de remanar amb un batedor de mà. Comproveu-ne el punt de sal i poseu-hi un xic de nou moscada (si us hi agrada).
  7. Coeu-ho uns 5 minuts més , tot remenant.
  8. Deixeu refredar la pasta de les croquetes en una safata.
  9. Quan la pasta sigui ben freda, doneu forma a les croquetes i passeu-les per farina, ou i pa ratllat, en aquest ordre.
  10. Fregiu-les en abundant oli d’oliva calent.

I… voilà!!! Unes magnífiques croquetes casolanes! Se’n lleparan els dits!

One Comment

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

PASSWORD RESET

LOG IN